$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

המשקיע נפגע מהמשבר ברוסיה, וידמיינד מישראל נכנסת לפירוק

חברת סטארט־אפ ישראלית מבקשת לאתר רוכש חדש באמצעות הליך פירוק לאחר קשיים שנקלע אליהם המשקיע שלה, מקסים נוגוטקוב, בגלל המשבר הכלכלי. רק בחודש אוגוסט הכריזה החברה על גיוס הון של 30 מיליון דולר

מאיר אורבך, אסף גלעד וזוהר שחר לוי 07:0014.01.15

חברת סטארט־אפ ישראלית נפלה קורבן למשבר ברוסיה, ועובדיה מבקשים לאתר לה רוכש חדש באמצעות הליך פירוק לאחר קשיים אליהם נקלע המשקיע מקסים נוגוטקוב. עובדי חברת וידמיינד (Vidmind) הגישו בקשה לפירוקה לאחר שלא קיבלו את משכורת חודש דצמבר וטוענים כי החברה לא תוכל לשלם להם את משכורת ינואר. החברה ביקשה למנות את עו"ד רונן מטרי למפרק החברה.

 

רק באוגוסט האחרון הכריזה וידמיינד על גיוס של 30 מיליון דולר מחברת הקמעונות הרוסית Trellas, בבעלותו של נוגוטקוב. ל"כלכליסט" נודע כי הודעת הגיוס כוונה לכלל ההון שגייסה החברה מהמשקיעה מאז היווסדה, כך שעד היום העבירה לה הענקית הרוסית כ־18 מיליון דולר. החברה הרוסית הודיעה כי לא תוכל להמשיך ולהזרים לה הון נוסף, את 12 מיליון הדולר שהובטחו לה, מה שגרם למשבר התזרימי בווידמיינד.

 

מקסים נוגוטקוב מקסים נוגוטקוב צילום: בלומברג

 

עתה נודע כי האימפריה העסקית שבנה מצויה בקשיים וכי לא תוכל להמשיך ולהעביר כספים למימון פעילותה של וידמיינד. נוגוטקוב, שבנה את הונו על בסיס רשתות סלולר ובנקאות תחת קבוצת סביאזנוי שבבעלותו, נקלע לקשיים עקב המשבר הקשה ברוסיה. ב־2013 העריך פורבס את הונו ב־1.3 מיליארד דולר, ודירג אותו במקום ה־ 82 ברשימת עשירי רוסיה. כעת התברר כי אימפריית התקשורת והבנקאות של נוגוטקוב עמדה, ככל הנראה, על בסיס קטן של הון עצמי ועל בסיס גדול של הלוואות מרובות. נוגוטקוב היה תלוי יתר על המידה בהזרמות הון מחוץ לרוסיה שפסקו עקב המלחמה באוקראינה והחרם הכלכלי המתמשך על רוסיה. הוא ניסה למכור כמה פעילויות למפעיל סלולר רוסי ונכשל וכיום הוא מתמקד בפעילות אחת בלבד: הרשת חברתית Yopolis.

 

מנכ"ל החברה, דני פלד, כינס את עובדי החברה שלשום והודיע להם כי החברה הגיע לחדלות פרעון וכי אחד ממשקיעיה נקלע לקשיים.

 

עובדי החברה מבקשים למנות מפרק זמני לחברה כדי שימשיך להפעילה כעסק חי ולאתר לה רוכש שימשיך את פעילות החברה ויישמר את 50 העובדים שבה. במקביל, מבקשים העובדים מהמפרק לסלק חוב של מיליוני שקלים שהחברה חבה להם. לטענתם, מספר גורמים מעוניינים ברכישת הפעילות.

 

מוידמיינד נמסר ל"כלכליסט" כי "הקשיים אליהם נכנס בעל המניות של החברה ברוסיה חייבו אותה להתארגן עם מנגנונים אחרים לקבלת מימון. בהמשך לכך אותרו מקורות להמשך מימון החברה ובקשה בהקשר זה תוגש בימים הקרובים לבית המשפט. הליך גיוס המשקיעים החדשים יושלם תוך 30 יום, גם אם ההליך במתכונתו הנוכחית יימשך. החברה ממשיכה בעבודתה השוטפת".

 

Vidmind נוסדה ב־2010 בידי דני פלד, דרור קראוס, עופר הרמן ודב ברנד ומעסיקה כיום 50 עובדים, מתוכם 35 במשרדי החברה בתל אביב. החברה פיתחה ממיר עבור חברות תקשורת וסלולר שמעוניינות להיכנס לשוק הטלוויזיה. mקופסת המדיה נמכרת ברוסיה תחת המותג TVzor ומאפשרת למנויים לצפות בחבילת ערוצים חינמית במודל של עידן פלוס, יחד עם ערוצי VOD ואפליקציות טלויזיה, וכן להוסיף תשלום חודשי נמוך בכדי לקבל ערוצי פרימיום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x