$
מכשירים ומדריכים

שיאומי הסינית מזנקת: הגדילה את מכירותיה ב-340%

יצרנית הטלפונים, שעד לפני שנה לא הייתה מוכרת בכלל במערב, הצליחה לבסס את מעמדה כיצרנית טלפונים מובילה עם מכירות של למעלה מ-15.8 מיליון יחידות ברבעון האחרון. כך עולה מהדו"ח של חברת המחקר גרטנר

נמרוד צוק 13:0516.12.14

חברת המחקר גרטנר פרסמה את הדו"ח הרבעוני שלה על מצב תעשיית הסלולר, המשקף את הצמיחה המטאורית של יצרנית הטלפונים הסינית שיאומי (Xiaomi). בתוך שנה, החברה הצליחה להתברג לרשימת חמשת יצרניות הסלולר הגדולות ביותר ומחזיקה כעת בנתח שוק כלל עולמי של 5.3%, לעומת 1.5% ברבעון המקביל בשנה שעברה.

 

על פי הדו"ח המלא, הצמיחה של שיאומי היא בתקופה שבה שוק הסלולר מתייצב. ברבעון האחרון נמכרו כ-456 מיליון טלפונים בסך הכל, ללא כל שינוי מהרבעון המקביל אשתקד - אחרי שנים של עליות קבועות. השינוי היחידי שנרשם הוא בחלק היחסי של סמארטפונים בתוך כלל שוק הסלולר, ושם סמארטפונים זינקו מ-55% בכלל המכירות לפני כשנה, ל-66% כיום.

 

הסמארטפונים של שיאומי נחטפים הסמארטפונים של שיאומי נחטפים

 

מכירות מכשירי שיאומי זינקו בשיעור שיא של 340%, מ-3.6 מיליון יחידות ל-15.8 מיליון סמארטפונים. המנוע העיקרי מאחורי הצמיחה המטאורית של שיאומי הוא פעילותה בשוק הסיני, בו הצליחה לעקוף את חוואוויי ולנובו ולהפוך לחברה המובילה בשוק. היא אפילו להצליחה לעקוף את סמסונג, לאחר שנתח השוק של החברה הקוריאנית בסין הצטמצם במהלך השנה ל-28.6% בלבד. 

 

מלבד השוק הסיני, מכשיריה הזולים של שיאומי מתאימים לשווקים מתעוררים כמו אפריקה, המזרח התיכון ומזרח אירופה, בהם נהנו יצרניות הסמארטפונים מגידול דו-ספרתי במכירות במהלך השנה, שיכול להגיע לעד 50% במדינות מסוימות, על פי גרטנר.

 

מוקדם יותר השבוע החברה פרסמה בנפרד נתונים פיננסיים המסבירים כיצד הצליחה להפוך מחברה לא מוכרת ליצרנית טלפונים גלובלית - שמירה על אחוזי רווח נמוכים במיוחד, שאפשרו לה להגדיל את המכירות. ב-2013 החברה הכניסה בסך הכל כ-4.3 מיליארד דולר, אבל הרווח התפעולי שלה הסתכם ב-56 מיליון דולר בלבד.

המודל העסקי ארוך הטווח של שיאומי מתבסס על הפצת מספר גדול ככל האפשר של סמארטפונים במחיר זול במיוחד, במטרה להשתמש בהם כערוץ הפצה לעסקיה הרווחיים יותר - כגון מכירת אפליקציות, תוכנות ושירותים.

 

סמסונג מאבדת כוח, חוואווי צומחת

 

על פי נתוני גרטנר, סמסונג שמרה על מקומה בראש טבלת יצרניות הסלולר הגדולות ביותר, אבל איבדה מכוחה באופן משמעותי - לא רק בסין, אלא בכל העולם. בסך הכל, סמסונג מכרה ברבעון האחרון כ-73.2 מיליון מכשירים, ירידה של 9% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. נתח השוק שלה התרסק מ-32.1% בכל העולם ל-24.4% בלבד.

 

אפל התחזקה מעט, כאשר נתוני המכירות הטובים של האייפון 6 והאייפון 6 פלוס הגדילו את נתח השוק שלה מ-12.1% ל-12.7% ואת מספר היחידות שמכרה מ-30.3 מיליון ל-38.2 מיליון. עם זאת, באופן שנתי אפל ממשיכה לאבד גובה לטובת אנדרואיד, שכעת שולטת על למעלה מ-83% מהשוק.

 

גם חוואוויי נהנית מצמיחה בכל העולם, ונתח השוק שלה קיפץ מ-4.7% ל-5.3%, והמכירות עלו מ-11.7 מיליון יחידות לפני כשנה ל-15.9 מיליון כיום - רק מעט מעל שיאומי הנושפת בעורפה. גם לנובו רשמהעליה קלה בהיקף המכירות, מ-12.9 מיליון ל-15 מיליון, מספר שצפוי לזנק ברבעון הבא לאחר שרכישת מוטורולה תושלם לחלוטין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x