$
חדשות התקשורת

בחירות 2015

הבחירות יפגעו גם באיכות הקליטה בטלוויזיה האינטרנטית

סלקום ורמי לוי ישיקו בשבועות הקרובים שידורי טלוויזיה שמבוססים ערוצי עידן פלוס בתוספת ערוצי VOD. אלא שהחקיקה שהיתה אמורה להוסיף ערוצים לעידן פלוס ולאפשר שידור אינטרנטי כדי לשפר את הקליטה נתקעה ותחכה לממשלה החדשה

אופיר דור 07:5510.12.14

הקדמת הבחירות צפויה לפגוע, לפחות בטווח הקרוב, גם בשוק הטלוויזיה באמצעות עיכוב הרחבת מערך עידן פלוס ופגיעה בשני מיזמי הטלוויזיה הרב־ערוצית החדשים של סלקום ורמי לוי. הסיבה לכך היא העובדה שהצעת החוק להעברת שידורי עידן פלוס לתשתית אינטרנטית לא תקודם בזמן הקרוב, וכמוה גם התוכניות להרחיב את היצע הערוצים המשודרים במסגרת המערך.

הבסיס הן לטלוויזיה של סלקום והן לזו של רמי לוי הוא ערוצי עידן פלוס החינמיים, שנקלטים כיום באנטנה חיצונית. לצד ערוצי עידן פלוס יציעו סלקום ורמי לוי בחבילות הטלוויזיה שלהם ערוצים נוספים דרך האינטרנט ועמם ספריית תכנים לצפייה בכל זמן (VOD). בחברות מעדיפים להעביר גם את שידורי הערוצים החינמיים לאינטרנט כדי להיות מסוגלות להבטיח ללקוחותיהן קליטה ברמה אחידה, אולם כרגע כאמור הדבר לא מתאפשר.

 

בנימין נתניהו, שר התקשורת הזמני בנימין נתניהו, שר התקשורת הזמני צילום: רויטרס

 

לא סומכים על הקליטה

 

שר התקשורת היוצא גלעד ארדן יזם את הצעת החוק שלפיה שידורי עידן פלוס ייקלטו גם באינטרנט. ההצעה עברה בקריאה ראשונה בכנסת בחודש שעבר, ביומו האחרון של ארדן בתפקיד. ואולם, בשל פיזור הכנסת היא לא צפויה להתקדם כעת בתהליכי החקיקה, עד אשר תושבע ממשלה חדשה וימונה שר תקשורת חדש, אי שם באמצע 2015.

 

מערך עידן פלוס משדר שישה ערוצים - ערוץ 1, ערוץ 2, ערוץ 10, ערוץ 23, ערוץ 33 וערוץ הכנסת. מכיוון שקליטת השידורים אינה דורשת הרשמה או תשלום דמי מנוי, אין נתונים מדויקים על מספר המשתמשים במערך, אבל לפי הערכות מדובר ב־200 אלף בתי אב.

 

 

המדינה השקיעה כ־140 מיליון שקל בהקמת המערך, והציפייה היתה כי הוא יהפוך לאלטרנטיבה דומיננטית ל־HOT ול־yes, אך הדבר לא קרה בפועל, בין היתר בגלל בעיות בקליטת השידורים. הרשות השנייה ביצעה בשנה וחצי האחרונות עבודות לשיפור הקליטה, ובהן הצבת אנטנות על גבי תרנים סלולריים של סלקום ופרטנר, צעד שדרש את אישור היועץ המשפטי לממשלה. ברשות השנייה מעריכים כי השידורים נקלטים כיום ב־85%–90% מהמבנים ברחבי הארץ לעומת כ־60% בעבר, אולם לא כולם מסכימים עם ממצאים אלה. "עידן פלוס הוא עדיין משענת קנה רצוץ עבור כל מי שירצה להיכנס לטלוויזיה", אומר גורם בשוק התקשורת.

 

משום כך סלקום ופרטנר, שגם היא מתעתדת להיכנס לתחום הטלוויזיה בקרוב, דחפו עם השר ארדן לשיפור המערך ולפתיחת האפשרות לקלוט את שידוריו באינטרנט. כל השחקנים החדשים בתחום רוצים לנהל בעצמם את העברת השידורים ומעדיפים שאלה ייעשו דרך האינטרנט, שכן כך הם יוכלו להיקלט בכל בית באופן מלא ולחברות המפעילות תהיה שליטה על איכות השידורים ללקוחותיהם.

 

כרגע בחלק מהמקרים צריכים לקוחות עידן פלוס לרכוש ולהתקין אנטנות גדולות מחוץ לבתיהם כדי ליהנות מקליטה טובה. בלי שידור אינטרנטי חברות כמו סלקום עלולות להידרש להתקין ללקוחותיהן אנטנות חיצוניות בעצמן.

 

לא יהיו עוד ערוצים בקרוב

 

במקביל הניסיונות להוסיף לעידן פלוס ערוצים שיהפכו אותו לאטרקטיבי יותר נתקעו בעקבות החלפת הממשלה. מערך עידן פלוס יכול להעביר כיום שידורים של 24 ערוצים, אך לשם כך הרשות השנייה צריכה להפעיל שני משדרים נוספים. מועצת הכבלים והלוויין התכוונה לפרסם בקרוב רשימה ארוכה של מכרזים לבחירת ערוצים נוספים. את העבודה על המכרזים עושים הרשות השנייה, מועצת הכבלים והלוויין ומשרד התקשורת, ובסופו של דבר שר התקשורת הוא שצריך לקבל את ההחלטה. בחלק מהמקרים ייתכן שיידרשו גם תיקוני חקיקה בכנסת כדי להקל בדרישות שיוצבו לערוצים שמתמודדים במכרז, אבל בהיעדר שר ויכולת לקדם חקיקה קשה לראות כיצד התוכנית הזאת תצא לפועל בזמן הקרוב.

 

עד שתהליך המכרזים לא יתקדם, גם עליית ארבעה ערוצים שיכולים להצטרף כבר היום למערך (ערוץ 9 דובר הרוסית, ערוץ 24, ערוץ 20 וערוץ Hala TV דובר הערבית) מתעכבת. באוצר התכוונו לסייע במימון הפעלת המשדרים הדרושים לעליית ערוצים אלה, אולם לא הצליחו להגיע איתם להבנות עד כה ומחכים ליציאת המכרזים לערוצים הנושאיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x