$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אנדרואיד 5.0: סוכריה אמיתית

גרסה 5 של אנדרואיד, שזכתה לשם לוליפופ, תגיע בחודשים הקרובים ליותר ויותר משתמשים. אחרי תקופת הסתגלות קצרה הם יגלו מערכת הפעלה נוחה ואלגנטית למובייל, שמספקת ביצועים מהירים בהרבה מקודמותיה. רק חבל שהממשק הקולי עדיין חלקי מאוד

ניצן סדן 12:0330.11.14
אנדרואיד, מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בעולם, מתחדשת: החודש השיקה גוגל את גרסה 5.0 של המערכת תחת השם לוליפופ (Lollipop). ענקית הטכנולוגיה תמיד מעניקה למערכות ההפעלה שלה שמות של ממתקים, אבל הפעם מדובר בשינוי מתוק במיוחד: בעוד גרסאות קודמות התמקדו בשילוב מעמיק יותר של שירותי גוגל במערכת ההפעלה ובהצגת אפשרויות שונות עבור ציבור המפתחים, השינויים בגרסת האנדרואיד החדשה מתמקדים הרבה יותר בחוויית השימוש.

העדכון זמין גם בישראל עבור מכשירי נקסוס 4, 5 ו-7, ובחודשים הקרובים יגיע גם למכשירי אנדרואיד נוספים (ראו רשימה). "כלכליסט" בדק את המערכת כפי שהיא פועלת על נקסוס 5: כמו בגרסאות קודמות של מערכת ההפעלה, גם הפעם יש להביא בחשבון כי אנדרואיד 5 תעבוד אחרת במכשירים שונים, בהתאם להעדפות של יצרניות הסלולר השונות, לתכונות שהן רוצות לקדם ולחוויית השימוש שהן מבקשות ליצור. חלק מהצרכנים שכבר קיבלו את אנדרואיד 5 התלוננו על קושי להתרגל לממשק החדש, אך נראה שמדובר בעיקר בשינויים שמסתגלים אליהם עם הזמן ובבאגים מינוריים שניתנים לפתרון מהיר.

 

העיצוב השטוח החדש של אנדרואיד 5 העיצוב השטוח החדש של אנדרואיד 5

 

ואז ההתראות התפצלו לשניים

 

הדבר הראשון שבולט בממשק החדש הוא השינוי בעיצוב: במקום להישען על אייקונים תלת ממדיים ואפקטים תואמים, הפעם בחרה גוגל בסגנון שטוח במיוחד. עיצובים שטוחים ראינו כבר לפני שנה ב-iOS 7 של אפל, אך גוגל לקחה את התפיסה הזו צעד אחד קדימה: מערכת ההפעלה כולה נראית כמו סרטוני ההדגמה שמאפיינים את החברה, עם צורות גדולות ופשוטות ואייקונים פחות צבעוניים. התוצאה היא ממשק נקי למראה, שמזכיר מצגות של חברות תוכנה יותר מאשר מוצר קצה. שלושת כפתורי האנדרואיד הסטנדרטיים (חזרה לאחור, חזרה למסך הבית ומסך ריבוי המשימות) פושטו אף הם. כמו כן, כשנכנסים לתצוגת היישומים הפעילים כבר לא נתקלים בחלונות המוצגים זה על זה אלא בכרטיסיות המסודרות כקלפים, עיצוב שראינו בגוגל Now.

 

רוב האפליקציות של גוגל - המפות, ג'ימייל, לוח השנה וכו' - זכו למתיחת פנים בדמות וילון הגדרות ותכונות שנשלף מימין. הווילון צבעוני ונאה ויאפשר לכם להציג מחיצות שונות בג'ימייל (ראשי, הודעות מרשתות חברתיות או תוכן שיווקי), להחליף בין תצוגה יומית ושבועית בלוח השנה, או לדלג במפות בין ניווט רגלי לנסיעה.

 

העיצוב החדש של ג'ימייל העיצוב החדש של ג'ימייל

 

סוגיית ההתראות זכתה לטיפול מעמיק באנדרואיד 5: הן יוצגו לכם בצורה בולטת מבעבר במסך הנעילה, ותוכלו להגדיר לכל יישום עוצמת שמע משלו ותעדוף תצוגה. המשמעות היא שאפליקציות שאינכם מרבים להשתמש בהן יטרידו אתכם פחות בהתראות שונות, אם תרצו בכך. וילון ההתראות המוכר של אנדרואיד פוצל בגרסה הנוכחית לשניים: גלילה אחת כלפי מטה תציג את ההתראות האחרונות, וגלילה נוספת את לוח הבקרה של הטלפון (GPS, WiFi, בלוטות' ואחרים).

 

מימין: וילון ההתראות המינימלי, וילון ההתראות לאחר שני סווייפים מימין: וילון ההתראות המינימלי, וילון ההתראות לאחר שני סווייפים

 

גוגל הרחיבה באנדרואיד 5 את אפשרויות הגדרת המשתמשים, וכעת ניתן להגדיר בטלפון משתמש אורח, שיכול לגלוש דרך המכשיר אבל לא להוציא שיחות או להוריד אפליקציות וקבצים מהרשת. תכונה זו, שגוגל שילבה לראשונה בטאבלטים באנדרואיד 4.4.4, שימושית במיוחד עבור מי שנוהג לתת לילדיו לשחק בטלפון שלו.

 

עוד תכונה חשובה ששופרה היא ההפעלה הקולית של הטלפון. כשמדובר בחיפוש תכנים ברשת או בהגדרת משימות שמחוברות לאפליקציות גוגל (קביעת פגישה ביומן, ניווט וכדומה), גוגל מביסה בקלות את סירי של אפל ואת קורטנה של מיקרוסופט, מכיוון שההפעלה הקולית מחוברת למנוע החיפוש של החברה. ואולם, היא טובה פחות בהפעלת יישומים, בשילוב משימות או בהבנת ההקשר של המשפטים שהמשתמש אומר. אם למשל אמרתם "OK Google", והפעלתם בכך את זיהוי הדיבור, ואז התחרטתם ואמרתם "Cancel", גוגל פשוט תחפש Cancel ברשת. בדומה למתחרותיה, ההפעלה הקולית של גוגל אינה דוברת עברית, וכדי להפעילה יש להגדיר את השפה הראשית במכשיר כאנגלית.

 

 

היישומים עולים מהר, הסוללה נגמרת לאט

 

השיפורים באנדרואיד 5 מתגלים במלוא הדרם לא בעיצוב, אלא בביצועים: מערכת ההפעלה החדשה מהירה משמעותית מקודמתה: לפי אתר PCMag, בחלק מהבדיקות שנערכו לאנדרואיד 5 מהירות הפעולה אף הוכפלה. הדבר מתבטא בקיצור בזמני טעינת האפליקציה, בפתיחת הקבצים ובמעבר בין אפליקציות פעילות. כמו כן שילבה גוגל במערכת ההפעלה נגן וידאו חדש וניסיוני בשם NuPlayer, אשר אמור להאיץ טעינת קליפים ולתמוך באיכויות שידור גבוהות. לפי דיווחים בפורומי אנדרואיד, הנגן יוצר בעיות בנגינת סרטונים בקרב חלק קטן מהמשתמשים, אך תכונה זו ניתנת לכיבוי.

 

 

לא רק מהירות מערכת ההפעלה שופרה, אלא גם יעילותה: הדבר מתבטא בתוספת מורגשת בזמן הסוללה, שיכולה להגיע לכמה שעות בנקסוס 5. ואולם, רוב הסיכויים שהדבר יבלוט פחות בטלפונים אחרים: כל יצרניות האנדרואיד מציעות כיום יכולות בקרת סוללה משלהן, שמפחיתות את בהירות התצוגה וסוגרות יישומים שאינם חיוניים כאשר הסוללה נחלשת.

 

אם זמן הסוללה דווקא מתקצר לאחר המעבר לאנדרואיד 5, שימו לב שלא כל אפליקציה יודעת לחיות בשלום עם הגרסה החדשה ללא התאמה ייעודית. כמעט כל המפתחים הגדולים כבר התאימו את היישומים שלהם ללוליפופ, אך רבים מהמשתמשים אינם מקפידים לעדכן את האפליקציות לגרסאותיהן האחרונות.

 

בשורה התחתונה, גוגל הוכיחה באנדרואיד 5 שהיא רוצה ומסוגלת ליצור חוויית משתמש מהנה יותר, ולא רק להיטיב עם המפתחים. שינויי העיצוב נותנים לממשק מראה קלאסי ופשוט, בלי התחכמויות מיותרות, ושיפורי הביצועים מהווים קפיצה קדימה. מה שבאמת חסר באנדרואיד כרגע הוא ממשק קולי שמבין באמת מה רוצים ממנו, ולא רק מבצע משימות חיפוש. בהתחשב בתחרות מצד סירי וקורטנה, לגוגל יש סיבה טובה להשקיע בכך מאמץ.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x