$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

כך מוכרת אתכם לינקדאין למעסיקים ומונעת מכם מלהתקבל

מה לינקדאין עושה עם קורות החיים שלכם, מדוע מי שלא גולש באתרים ושירותים אמריקאיים לא נרשם כמשתמש אינטרנט אמיתי, יזם הופך מזל"טים לרופאים מעופפים באפריקה ובאינדונזיה ומדוע ריגלה אוניברסיטה יוקרתית אחר הסטודנטים שלה

יוסי גורביץ 14:0309.11.14
מוכרים אתכם

 

רוב האנשים משתמשים בלינקדאין כמו סוג של פוסטר: מעטים מעדכנים תוכן שם באופן קבוע - וטורחים לעדכן את הפרופיל שלהם רק כאשר מקום העבודה משתנה או כאשר מושג הישג מקצועי בעל חשיבות. אז, בהתחשב בכך שהתעבורה של לינקדאין נמוכה, ממה בעצם היא מתקיימת? מחשבונות פרמיום, כמובן. אבל מה הם מציעים? מידע עליכם שאתם לא בהכרח רוצים שייחשף.

 

עבודה בלינקדאין? חישבו שנית עבודה בלינקדאין? חישבו שנית

 

אם החשבון הרגיל של לינקדאין מיועד כסוג של קו"ח מקוון, חשבון הפרימיום חותר תחת החשבון הרגיל: הוא מאפשר למעביד הפוטנציאלי לפנות באמצעות מערכת המסרונים הפנימית של לינקדאין לעובדים אחרים בחברות שבה עבדתם בעבר, כדי לקבל עליכם חוות דעת - מבלי לעדכן אתכם, כמובן.

 

התוצאה היא שלינקדאין משמשת פעמים רבות לא ככלי שמאפשר לכם למצוא עבודה חדשה, אלא ככלי שמונע מכם את העבודה הנחשקת הזו - ואתם לא תדעו על כך דבר. הכל יקרה מאחורי גבכם.

 

כתוצאה מכך, הוגשה כעת תביעה נגד החברה. התובעים טוענים שהיא עברה על החוק, בכך שהיא מאפשרת למעסיק לקבל השמצות על מועמד לעבודה, מבלי לטרוח לברר האם יש אמת בהשמצות הללו. לינקדאין אומרת שהיא מתכוונת להילחם בתביעה בכל הכוח. נעדכן. 

 

לכבוד מיליארד, מיליארד שקופים

 

מכירים את שלל הנתונים על מספר המשתמשים בעולם ומה שהם אוהבים לעשות? אז תשכחו מהם ותמחקו אותם - מסתבר שהם שגויים לחלוטין.  

 

מחקר חדש מזהה תופעה שהוא מכנה "אימפריאליזם דיגיטלי": קיומם של כמיליארד משתמשים ברחבי העולם כלל לא מוכר או נספר, משום שהם לא משתמשים בשירותים שמבוססים בארה"ב. רבים מהם נמצאים בעולם השלישי ואחרים משתמשים רק במכשירים ניידים או משתמשים במכשירים ששייכים למישהו אחר. בחלקים ניכרים של העולם - בהם אין תשתית קווית ראויה לשמה - תשתית הרשת היחידה היא סלולרית. רבים מכלי ניתוב הרשת לא מתייחסים אליהם.

 

כמה גולשים, מחשב אחד. משתמשי אינטרנט באפריקה כמה גולשים, מחשב אחד. משתמשי אינטרנט באפריקה

 

יתר על כן, חלק עצום מתושבי העולם השלישי עושה שימוש משותף במחשב או כלי גלישה אחר יחד עם אנשים אחרים: להערכת המחקר, מספרם של האנשים שמתחברים לרשת דרך כלי גלישה משותף עומד על 417 מיליון.

 

עוד 416 מיליונים חיים במדינות דיקטטוריות ומשתמשים ב-VPN ככלי לעקיפת חסימות ממשלתיות, אבל בהתאם גם לא נספרים על ידי כלים שסופרים את האנשים שמתחברים לשרתים של גוגל או פייסבוק. זה נתון שהייתי מתייחס אליו בזהירות רבה - איך אתה אמור לספור את משתמשי ה-VPN? שלא לדבר על כך שמדובר על נתון שנשמע גבוה בצורה קיצונית. הדו"ח אומר שבאינדונזיה, 42% מהמשתמשים גולשים באמצעות VPN.

 

הדו"ח, עם זאת, מסביר את הפער שבין הנתונים של חברות המדידה ובין הנתונים של איגוד הטלקומוניקציה העולמי של האו"ם; זה האחרון קובע שבעולם יש 2.9 מיליארד משתמשי רשת, שמתוכם כ-1.3 מיליארד נמצאים באזור אסיה והאוקיינוס השקט. צריך עוד מידע, אבל זה בהחלט עשוי לגרום לעולם הטכנולוגיה הארה"בוצנטרי להוציא את הראש מבית השחי שלו. 

 

מזל"טים נגד שחפת

 

אנדראס רפּטוֹפּוּלוֹס מצא שימוש חדש ומעניין לכלי טיס בלתי מאוישים - במסגרתו הם מביאים תועלת לאנשים בעולם השלישי, שבדרך כלל מהווה בעיקר שדה ציד עבור המכונות הללו.

  

הרעיון של רפטופולוס היה פשוט למדי. מיליארד בני אדם חיים באזורים שאין בהם דרכים ובהתאם, אין דרך יציבה להעביר מטענים קריטיים כמו תרופות. למה לא, תהה רפטופולוס, להשתמש בכטב"מים כדי להעביר מטענים קריטיים - כמו דוגמיות רפואיות - בין שטחים שאין ביניהם דרך ראויה?

 

הכטב"מ הרפואי הכטב"מ הרפואי

 

וכך עשה. הוא גרר את עצמו לפפואה, שם פרצה באותה עת מגפת שחפת, מחלה שנכחדה בפועל בעולם הראשון אבל עדיין עושה שמות בעולם השלישי. הוא הצליח להראות שבזמן שמשאיות שהיו אמורות להוביל נוגדני שחפת מכפר שכוח אל אחד למשנהו נתקעו שוב ושוב בבוץ, הכטב"מים שלו העבירו דוגמיות מהכפרים למרכזי רפואה בלי שום בעיה.

 

הכטב"מים של רפטופולוס אמורים להיות פשוטים מאד להפעלה: הם אמורים להיות מופעלים על ידי אנשים חסרי כל רקע בטכנולוגיה, שלכל היותר למדו להפעיל סמארטפון. הם גם אמורים להיות קטנים: צריך להבהיר לאוכלוסיה שמשתמשת בהם שהסיכון מנזק שיגרום כטב"מ שנופל להם על הראש הוא מינורי ביחס לתועלת. ועד כה הם עושים את העבודה בצורה מצוינת.

 

מצלמה נסתרת בכיתה

 

פיראטיות הפכה לתופעה רווחת בחיינו הרבה בגלל העובדה שהיא קלה כל כך: היא לא מצריכה כמעט מאמץ והסיכון אפסי. הזמינות הטכנולוגית כמו אומרת שמי שלא משתמש בה הוא פראייר. ומה שנכון לטכנולוגיית הפרת זכויות היוצרים, נכון כמעט באותה המידה לטכנולוגיית הריגול.

 

אוניברסיטת הרווארד הודתה בשבוע שעבר שהיא הטמינה מצלמות מעקב בכיתות - ועקבה אחרי התנהלותם של פרופסורים וסטודנטים מבלי שטרחה לקבל את הסכמתם. חלק מהאנשים הגיבו על כך בזעם; אחרים משכו בכתפיהם. הם התרגלו לכך שמצלמים אותם בכל מקום.

 

מציצים לשיעור בהארוורד מציצים לשיעור בהארוורד

 

הסיבה להצבת המצלמות? פרופסורים התלוננו על כך שסטודנטים לא מגיעים לשיעורים ושהההיעדרות מהם מחריפה ככל שנמשך הסמסמטר. אז האוניברסיטה החליטה לבדוק את הנושא באמצעות מצלמות מעקב. היא מצאה ששתי התלונות נכונות. מדיניות עתיקה של האוניברסיטה מתירה צילום "למטרות חינוכיות או מוסדיות" אבל לא נוגעת בשאלת הסודיות והפרטיות של המצולמים.

 

אפשר היה, קל היה כל כך, אז צילמו. המחשבה שיש כאן אולי משהו בעייתי יותר הגיעה אחר כך. הפתרון הטכנולוגי היה מהיר יותר מהמחשבה המוסרית. ככה זה, עד שנלמד לרסן את הדחף הזה.  

 

קצרצרים

 

1. סרט המתח הגרוע של צרפת נמשך: מישהו ממשיך להטיס מל"טים מעל הכורים האטומיים של אחת מחמש החברות הקבועות במועצת הבטחון - והמעצמה לא מצליחה לגלות במי מדובר. המשטרה הצרפתית עצרה שלושה חובבי מל"טים, אבל שחררה אותם זמן קצר לאחר מכן, משהסתבר שאין להם קשר לגיחות הספציפיות האלה. הגיחה האחרונה בוצעה ביום ה' האחרון, מעל תחנת הכוח הסמוכה לאביניון שבדרום צרפת. האם אלה האקרים שהחליטו לחרפן את המשטרה, נוסח הליצנים שתלו דגלים לבנים על גשר ברוקלין, או שיש כאן משהו יותר רציני?

 

מי מרגל אחר תשתיות הגרעין של צרפת? מי מרגל אחר תשתיות הגרעין של צרפת?

 

2. בטוויטר מבינים שיש להם בעיה עם ההשתוללות של שונאי נשים, בעיה שבבריטניה נמשכת כבר יותר משנה - כשבמקביל התביעה הבריטית עושה מאמצים ראויים לציון לצוד את השרצים הקטנים ולהביא אותם לדין. כחלק מנסיונותיה של טוויטר להגן על המוניטין שלה, היא משתפת כעת פעולה עם ארגון שתדלנות נשי בשם WAM שיצר כלי שמאפשר דיווח מהיר על הטרדות. אם האיומים ייראו אמינים, ל-WAM יש כעת ערוץ מהיר להנהלת טוויטר. השם הכולל לכנופיה המיזוגנית כרגע הוא "גיימרגייט"; לפני שנה היו לה שמות אחרים. 

 

3. ניצחון לחירות מהתאגידים בקולורדו: תאגידי הרשת בארה"ב מספקים שירות גרוע מחוץ לערים הגדולות. כדי לשמור על המונופול שלהם, הם קנו שורה של נבחרים בשלל מדינות. הנבחרים הללו העבירו חוקים שאסרו על רשויות מקומיות להציע לתושביהן שירותי רשת משלהן וכבלו אותן למונופולים. אבל מאחר ובכל זאת מדובר במדינה שרשמית מתנהלת כדמוקרטיה, החוקים הללו כלל סעיף מילוט שקבע שבאמצעות משאל עם, יוכלו הרשויות להתעלם מהחוק. וזה מה שקרה השבוע. עכשיו, אם אפשר, כלי רשת כלשהו שיזהה מי הנבחר שהצביע בעד הצעת החוק הזו ויצליב את המידע עם רשימת התורמים שלו. יהיה מעניין. 

 

4. שרץ כלשהו לא אהב בכיר בחברת המשחקים Bungie, שאחראית בין השאר ללהיט Halo. אז הוא עשה לו SWATing: התקשר למשטרה והודיע שאל ביתו של הבכיר פלש פושע חמוש ולקח את משפחתו כבני ערובה. שוטרי הימ"מ הסתערו על הבית (בו כמובן שלא קרה כלום) ובמזל אף אחד לא נפגע.   

 

5. ובענייני פשע אחרים: פושע טמבל במיוחד, על פי החשד דיוויד קלאץ', רצח את אמבר קופלין בפורט אורצ'רד, וושינגטון ופרסם על כך הודעה בפורצ'אן לפני שהגופה נמצאה. הרוצח התרברב בכך שהוא השאיר את הגופה כך שבנה של אמבר הוא זה שימצא אותה. הוא נעצר והפוסטים בפורצ'אן משמשים עכשיו כראיה נגדו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x