$
הייטק והון סיכון

Houzz של עדי טטרקו ואלון כהן מגייסת עוד 165 מיליון דולר; שוויה עתה: 2.3 מיליארד דולר

מדובר בסבב רביעי של גיוס הון של אפליקציית העיצוב לאייפד. מא הקמתה לפני כארבע שנים גייסה Houzz סכום של 215 מיליון דולר. השווי הגבוה שלה עתה מביא אותה למקום ה- 22 בדירוג חברות ההיי-טק הפרטיות העולמיות בעלות השווי הגבוה ביותר של "וול סטריט ג'ורנל"

אסף גלעד 10:4102.10.14

אתר העיצוב הפופולרי Houzz שנוסד בפאלו אלטו בידי הישראלים עדי טטרקו ואלון כהן גייס הלילה סבב רביעי במספר בהיקף של 165 מיליון דולר, גיוס שמביא את החברה לשווי של 2.3 מיליארד דולר.

 

 

השווי הגבוה שלה מביא אותה למקום ה- 22 בדירוג חברות ההייטק הפרטיות העולמיות בעלות השווי הגבוה ביותר של "וול סטריט ג'ורנל", אחרי חברות כגון Uber ששוויה 18.2 מיליארד דולר, חברת Airbnb ששוויה 10 מיליארד דולר, ולפני חברות כמו  Stripe ששוויה  1.8 מיליארד דולר או חברת Appnexus ששוויה 1.2 מיליארד דולר. מאז שהוקמה לפני כארבע שנים גייסה Houzz סכום של 215 מיליון דולר.

 

את סבב הענק הובילה קרן סקויה, קרן ההון סיכון שהשקיעה בגוגל ובווטסאפ בתחילת דרכן, משקיעה ותיקה בחברה, כאשר היא מצרפת לסבב משקיעות חדשות כגון DST הרוסית של המיליארדר הרוסי יורי מילנר, אחד המשקיעים המוקדמים בפייסבוק וקרן T. Rowe Price. עוד השתתפו בסבב המשקיעים הקיימים בחברה: המשקיע הסדרתי הישראלי אורן זאב, שמושקע בחברה מאז הגיוס הראשון שלה, קרנות הענק קליינר פרקינס ו- NEA, וקרן GGV.

 

Houzz היא מעין מגזין ריהוט, עיצוב הבית ואדריכלות מקוון בעל גרסת מובייל וגרסת רשת, המחבר בנוסף בין בעלי הבתים השוקלים לעצב או לשפץ את ביתם לבין בעלי מקצוע כגון מעצבים, אדריכלים וקבלנים. שתי הקבוצות הללו יוצרות קהילה שחולקת רעיונות, טיפים, והמלצות. כמו פינטרסט, גם Houzz מייצרת שיעור המרה גבוה, כלומר לא רק משמשת לדפדוף בין דוגמאות מרהיבות, אלא גם מייצרת לבעלי המקצוע הזמנות בתשלום. עם זאת, את הכנסותיה עד כה היא לא מייצרת מתיווך בין לקוחות לבעלי עסקים, אלא מפרסום מוצריהן של איקאה ו-Lowe's בין שאר עיצובי הבית שהיא מציגה באתר.

 

מערכת תשלומים מקוונת

 

עם ההכרזה על הגיוס הגדול, מוסיפה Houzz ערוץ הכנסות נוסף: היא משיקה את Houzz Marketplce, שתאפשר לגולשים לרכוש ישירות מוצרים תוך שיטוט בקטלוגים. בחברה מסבירים כי פלטפורמת המבחר האלקטרוני החדשה מאפשרת לבעלי עסקים רבים שמעולם לא היו ברשת למכור דרכה, ולבעלי הבתים להשלים קניות של מוצרים שהיו חסרים עד כה באתר.

 

אתר המסחר החדש של Houzz יכיל גם מערכת תשלומים מקוונת ובשלב הראשון יציע מיליון פריטים. בצד המשלוחים ושירות הלקוחות, יישאו המוכרים. Houzz תיטול לעצמה עמלה של 15% מהמוכרים, מה שצפוי לייצר לה ערוץ הכנסות משמעותי נוסף על שני ערוצי ההכנסות הקיימים: פרסום של יצרניות רהיטים ומוצרי בית באתר, וקידום בעלי מקצוע ברשימות המקצוענים.

 

עובדי HOUZZ עובדי HOUZZ צילום: מירי אקשטיין

 

האפליקציה גם עברה מתיחת פנים, וכעת היא מחולקת בין שלושה חלקים עיקריים: פלטפורמת המסחר האלקטרוני החדשה, ממשק לאיתור בעלי מקצוע ומגזין עיצוב ובנייה. היא גם מכילה מנוע חיפוש משופר ואפשרויות חיפוש מדויקות יותר שיכללו, למשל, חיפוש לפי גודל התקציב, צבע האריח או איכות הגימור.

 

השקת קהילות בברלין, לונדון וסידני

 

הסיבה לגיוס הגדול במיוחד ולשווי הענק היא אותה הסיבה שהביאה שענקיות כמו Uber או Airbnb לסבבי ענק דומים. כמוהם, גם Houzz נדרשת להקים קהילות של מוכרים וקונים מחוץ לארה"ב, כאשר בכל אתר היא נדרשת לשאת בעלויות של שיווק, פרסום, מכירות ובניית קהילה מקומית. Houzz החלה את פעילותה ב- 2009, צברה תאוצה ופופולריות בארה"ב, ואז השיקה קהילות בברלין, לונדון וסידני. כיום, שליש מ-25 מיליון המשתמשים של האפליקציה מגיעים מחוץ לארה"ב.

 

חבר הדירקטוריון בהאוז מטעם קרן סקויה, אלפרד לין, אמר כי "הקרן נרגשת להשקיע בחברה שוב ולסייע לה לחדש בשוק גלובלי כל כך מסיבי. זה מאוד נדיר לחברה להשיג היפר-צמיחה כה גדולה, תוך ביסוסה על שלושה ערוצי הכנסה נפרדים".

 

Houzz נוסדה ומנוהלת בידי בני הזוג עדי טטרקו ואלון כהן, שמתגוררים בעמק הסיליקון והקימו את החברה כאשר ביקשו לשפץ את ביתם והתקשו למצוא בעלי מקצוע רלוונטיים ברשת. טטרקו עזבה את עבודתה כמנהלת השקעות, ואילו כהן עזב את משרתו כמנהל תוכנה בכיר באיביי כדי להקים החברה במימון עצמי. בהמשך הוביל את ההשקעה הראשונה בחברה אורן זאב, לשעבר שותף בקרן אייפקס ישראל, אנג'ל פעיל שכבר השקיע בוויביה ובדודא מובייל ומכר את אודיבל לאמזון. זאב הוביל גיוס של 2 מיליון דולר לחברה בשנת 2010 והיה האיש שחיבר את החברה עם סקויה מאוחר יותר, שהפכה לספונסור המרכזי של Houzz עד היום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x