$
הייטק והון סיכון

קרן ההון סיכון מגמה השלימה גיוס של 150 מיליון דולר

זאת הקרן הרביעית למגמה, שמנהלת כיום נכסים בשווי חצי מיליארד דולר. הקרן החדשה תתמקד בהשקעות בחברות ישראליות בשלבים הראשונים שעוסקים בתחומים כגון ניו-מדיה, אבטחת מידע, מסחר אלקטרוני ועוד

מאיר אורבך 13:2329.09.14
קרן הון הסיכון הישראלית מגמה ונצ'ר קפיטל השלימה גייסה 150 מיליון דולר לקרן הרביעית שלה. היא מנהלת כיום נכסים בשווי 500 מיליון דולר. הגיוס של הקרן החדשה הושלם במהלך הקיץ האחרון, כשנתיים בלבד לאחר גיוס הקרן השלישית.

 

הקרן החדשה תצא לדרך ותבצע את ההשקעות הראשונות שלה כבר בתחילת 2015, לאחר שמגמה תסיים לבצע את כל ההשקעות של הקרן השלישית. מגמה מתמקדת בעיקר בהשקעות בגודל בינוני-קטן של 500 אלף עד 6 מיליון דולר בעשרות מיזמים בשלבים הראשונים. הקרן הרביעית תמשיך באסטרטגיית ההשקעות הזאת, ותתמקד בעיקר במיזמים ישראלים הממוקמים בארץ ועוסקים בתחומים כגון תקשורת ומידע, מסחר אלקטרוני, מובייל, מחשוב ענן, ניו-מדיה, SaaS ואבטחת מידע.

 

מודי רוזן, ממייסדי מגמה מודי רוזן, ממייסדי מגמה צילום: עמית שעל

 

מגמה יכולה לרשום לזכותה לא מעט הצלחות, עם אקזיטים ענקיים. ביניהם ניתן לציין את Waze שנרכשה על ידי גוגל, Onvavo שנרכשה על ידי פייסבוק, Provigent שנרכשה על ידי בראודקום, DesignArt שנרכשה על ידי קוואלקום ועוד. כל האקזיטים יצרו ביחד ערך מצטבר של למעלה -2 מיליארד דולר. השקעות בולטות נוספות של מאגמה כוללות את Hola, Valens, Magisto, TabTale. AppsFlyer , CorePhotonics ואחרות.

 

בשיחה עם "כלכליסט", אומר מודי רוזן, שותף מנהל בקרן, כי הקרן גויסה במשך שלושה חודשים והם הצליחו להשלים את הגיוס גם במהלך מבצע "צוק איתן". "המשקיעים הגיעו לבקר אותנו גם במהלך המלחמה" הסביר רוזן.

 

רוזן גם מרחיב על המשקיעים שעומדי מאחורי הגיוס: "כ-20% מהמשקיעים שלנו הם משקיעים מוסדיים מקומיים. היינו רוצים יותר, אבל רובם עדיין לא משחקים בתחום. החלטנו לגייס קרן גדולה יותר, כי זה מתאים לשוק הישראלי. המשקיעים שהשקיעו בנו בעבר חזרו והם מאוד מרוצים מהתוצאות שלנו. ההיי טק הישראלי מראה תוצאות טובות בשנתיים האחרונות".

 

את מגמה הקים רוזן יחד עם יהל זילקה. היום הוא אופטימי מאוד לגבי עתיד השוק."הקצבים כיום הרבה יותר מהירים והעולם הטכנולוגי כיום חי על סטרואידים", הוא הוסיף. " אחרי חצי שנה כבר יש מוצר. עלויות הפיתוח ירדו ב-90%. כוח המחשבים נהיה מטורף - הענן מאפשר לך שדרוג אינסופי של המערכות. הכל מהיר היום. הגיוסים כיום משמשים בעיקר להתרחבות הגלובלית. השוק הסיני מאוד חשוב להרבה חברות", אומר רוזן.

 

בנוסף לרוזן וזילקה, מאגמה ונצ'ר פרטנרס מנוהלת על ידי שרגא כץ, צבי לימון, שחר צפריר, רן אחיטוב ועדי יראל-טולדנו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x