$
מכשירים ומדריכים

מהפכת אנדרואיד הבאה: הגן הפתוח הולך ונסגר

גוגל מנהלת מגעים עם סמסונג, HTC, סוני ואחרות במטרה להדגיש את שירותיה המקוונים במכשירים שלהן. בנוסף, עתידה להגביל את מידת ההתאמה האישית שיכולות היצרניות לבצע במערכת ההפעלה ולקבוע היכן בממשק תופיע כל אפליקציה שלה

הראל עילם 14:5928.09.14
גוגל ממשיכה להילחם בפרגמנטציה באנדרואיד: החברה מתכוונת להגדיל את השליטה שלה במערכת ההפעלה הסלולרית שפיתחה - ולחייב את יצרניות הסלולר השונות להתקין יותר אפליקציות מתוצרתה על מכשיריה. כך דיווח במהלך סוף השבוע אתר The Information על בסיס מקורות המקורבים לנושא.
כדי להתבדל בשוק האנדרואיד העמוס, יצרניות המובייל השונות מעמיסות על מכשיריהן שלל אפליקציות חלופיות - חלקן מתחרות באופן ישיר באילו של גוגל, כגון אפליקציות צילום, צ'ט, ניווט ואף חנויות אפליקציות חלופיות. סמסונג, למשל, מתקינה עשרות אפליקציות על מכשיריה שרובן לא ניתנות להסרה, מנהג שאף הוביל לחקירה בנושא מצד משרד התקשורת הקוריאני.

 

גוגל רוצה אחידות גבוהה יותר בין אפליקציות מערכות ההפעלה גוגל רוצה אחידות גבוהה יותר בין אפליקציות מערכות ההפעלה צילום: ניצן סדן

 

לפי הדיווח, גוגל מנהלת כעת מגעים עם עשרות יצרניות שונות, מסמסונג וחואווי ועד יצרניות קטנות - וחותמת על חוזים חדשים שיגדילו את כמות האפליקציות המותקנות מראש על המכשירים שהן מבית גוגל מ-9 אפליקציות ל-20. במספר מקרים, החוזים גם דורשים שהאפליקציות והווידג'טים ימוקמו בנקודה ספציפית בממשק עם חשיפה מקסימלית, וכל אפליקציות גוגל ימוקמו בתוך ספריה יעודית.

 

בנוסף, גוגל דורשת מכל יצרניות האנדרואיד השונות לקדם את נושא החיפוש הקולי והיכולת להפעיל את החיפוש על ידי אמירת "OK גוגל". כל היצרניות גם חייבות להבליט את אנדרואיד כמותג בממשק ועל המכשיר עצמו.

 

כמו כן, מקורות The Information טוענים כי גוגל הציעה ליצרניות תמריץ מושך: הן יוכלו לקבל חלק מהעמלות שגוגל תגבה מחנות האפליקציות הרשמיות גוגל פליי, כל עוד יסכימו שלא להתקין שירותים מתחרים לגוגל - כגון חנות אפליקציות משלהן או את מנוע החיפוש בינג.

 

המטרה: חוויית שימוש אחידה יותר

 

המדיניות שמאחורי המגעים נועדה להילחם בסוגיית הפרגמנטציה - ההפרדה בין גרסאות אנדרואיד השונות, הממשקים והיכולות של מערכת ההפעלה שמשתנים ממכשיר למכשיר. גרסת אדרואיד 4.4 שהושקה לפני שנה כללה העברת תכונות רבות של הטלפון אל תוך אפליקציות, מה שמפשר לגוגל לעדכן אותן ולשפר לראייתה את חוויית השימוש גם בלי לעדכן את מערכת ההפעלה כולה. הגדלת מספר האפליקציות של גוגל בכל מכשיר תוכל לצמצם במידת מה את הפרגמנטציה. 

 

מדובר שינוי משמעותי מאוד, בהתחשב בכך שיצרניות הסלולר השונות הן האחראיות על הפצת עדכונים למערכת ההפעלה, אבל גוגל עצמה יכולה לעדכן את האפליקציות. לפי מחקר עדכני, ליצרנית סלולר ממוצעת לוקח כ-3 חודשים כדי להשיק עדכון גרסה למכשיריה. רק 24.5% מבעלי מכשירי אנדרואיד נהנים כעת מגרסת מערכת ההפעלה החדשה ביותר.

  

בנוסף למהלכים האלו, גוגל גם החליטה להגביל את היכולת של היצרניות לשנות את המראה, הממשק ודרכי הפעולה של מכשירים שמריצים את מערכות ההפעלה החדשות במשפחת אנדרואיד - כגון אנדרואיד וור שמיועדת למחשוב לביש וכן גרסאות האנדרואיד המיועדות לטלוויזיות חכמות ומכוניות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x