$
הייטק והון סיכון

HoneyBook גייסה 10 מיליון דולר בהובלת קרן אלף

החברה מציעה פלטפורמה מקוונת לשכירת נותני שירותים לחתונות ואירועים גדולים נוספים. בסבב הגיוס השתתפו גם מספר אנג'לים בולטים כבובי לינט, נבאל רביקנט ואב וויליאמס

אסף גלעד 16:1522.09.14
הסטארט-אפ הישראלי אמריקאי HoneyBook שפיתח ממשק מקוון לניהול אירועים מגייס 10 מיליון דולר. הסכום גויס מקרן אלף של מייקל אייזנברג ואדן שוחט וכן משורה של אנג'לים כמו בובי לינט ואב וויליאמס.
האניבוק צמחה במאיץ הסטארט-אפים הישראלי Upwest שממוקם בעמק הסיליקון ומאז שסיימה אותו לפני כשנה, צמחו בכ-30% היקף ההכנסות והלקוחות שלה מדי חודש. 

 

האניבוק פיתחה ממשק מקוון לניהול חתונות, שצמח במהרה גם לתחומים אחרים כמו אירועי יום הולדת, אירועי חברות וצילומי הריון, שוק שמגלגל יחד כ- 300 מיליארד דולר בשנה בארה"ב בלבד. היא מאפשרת למשתמשים לנהל אירוע גדול ומורכב כמו חתונה, אך היא פונה קודם כל אל הספקים: הצלמים, התקליטנים, מעצבי הפרחים, מעצבי ההזמנות, חברות הקייטרינג, מארגני האירועים וגני האירועים.

 

מייסדי האניבוק. משמאל: עוז אלון, נעמה אלון, דרור שמעוני ושאדיה סיגלה מייסדי האניבוק. משמאל: עוז אלון, נעמה אלון, דרור שמעוני ושאדיה סיגלה

 

זוג מתחתן יוצר קשר עם צלם בדרך הרגילה: במייל או בטלפון ואילו הצלם מעביר את ההתקשרות ביניהם אל אתר HoneyBook. משתמש שכבר העלה בעבר את פרטי התשלום שלו מראש לא נזקק בצורה זו לשלם לכל ספק בנפרד, או לנהל משא ומתן. כל פרטי העסקה והתשלום מתבצעים בצורה פשוטה יחסית באתר. ניתן גם להכניס פרטי תשלומים של משתתפים נוספים ולהתחלק עמם בתשלום.

 

עוז אלון, מנכ"ל החברה וממייסדיה אמר ל"כלכליסט" שההשראה עבור HoneyBook הגיעה משירותים כמו Uber ו-Airbnb. "כשאתה עולה למונית של אובר, אתה לא מתחיל להתמקח עם הנהג על המחיר. אתה נהנה מחווית הנסיעה והתשלום נסגר דרך האפליקציה", אמר. "רצינו להוציא את כל גורמי החיכוך האלה מתהליך ארגון האירוע. זוג שמתחתן לא אמור להתעסק כל היום בחוזים, תשלומים לספקים, צ'קים וקבלות. זוג בא להתחתן, לא לנהל פרויקט".

 

אתר ואפליקציות האניבוק אתר ואפליקציות האניבוק

 

את החברה הקימו עוז ונעמה אלון, זוג נשוי, יחד עם דרור שמעוני ויזמת אמריקאית בשם שאדיה סיגלה. עוז אלון הוא הבעלים של "בקי", בר ותיק בת"א. "כשהקמנו את החברה, קראנו לה 'עסק'. לא חשבנו שאנחנו מקימים סטארט-אפ". ידידו דרור שמעוני, מתכנת ותיק, המליץ לו להירשם למאיץ הסטארט-אפים ג'אנקשן ולאחריו נרשמו השלושה למאיץ Upwest, שם פגשו את סיגלה, יזמת אמריקאית בוגרת הארוורד, שהפכה למנהלת הלקוחות בחברה. שמעוני הוא כיום סמנכ"ל הטכנולוגיות בחברה, ומעסיק ממשרדים בתל אביב 5 עובדים. בסן פרנסיסקו, שם ממוקמת החברה, מועסקים עוד 16.

 

מלבד קרן אלף, הצטרפו לסיבוב הגיוס עם אב וויליאמס, אחד מבעלי המניות הגדולים של טוויטר בעת ההנפקה, וממקימי פלטפורמת התקשורת מדיום; נבאל רביקנט, מייסד Angelist ואחד המשקיעים הבולטים בעמק הסיליקון; ג'יימס קורייר וסטן צו'דנובסקי מ-Ooga Labs, מייקל בירץ' מבבו, בן נראשין ובובי לינט, מייסד קרן הילסבן.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x