$
חדשות טכנולוגיה

סנודן חושף: ה-NSA מובילה תוכנית לריגול אחר האינטרנט כולה

הכירו את תוכנית "מפת האוצר", במסגרתה מספר סוכנויות מודיעין מערביות מתכננות לנטר כל ראוטר, שרת, לפטופ וסמארטפון בעולם. מסמכי סנודן חושפים כי המערכת כבר פועלת באופן חלקי, בין השאר, על בסיס שרתים פרוצים בחברת דויטשה טלקום

נמרוד צוק 13:0615.09.14

אם הפרטים שנחשפו עד כה על היקף הריגול הדיגיטלי של ה-NSA מטרידים, מסמך חדש מהמאגר של אדוארד סנודן שנחשף אתמול ב"דר שפיגל" מגלה כי מדובר בקצה הקרחון בלבד: שורת סוכנויות ריגול מערביות פועלות לבנות מערכת שתעקוב אחר כל מכשיר שמחובר לאינטררנט ברחבי העולם, כל הזמן.

כחלק מהתוכנית, פרצו אנשי הסוכנות לרשתות התקשורת של דויטשה טלקום הגרמנית ולאלו של חברה נוספת, ספקית האינטרנט המקומית נטקולון שפועלת בעיר קולון.

 

התוכנית, שמכונה "מפת האוצר", משותפת ל-NSA, לסוכנות הבריטית GCHQ ולסוכנויות המקבילות בניו זילנד, אוסטרליה וקנדה, והמטרה המרכזית שלה היא יצירת מערכת ממוחשבת שתמפה כל אחד מהמכשירים שמחוברים כיום ובעתיד לרשת - נתבים, שרתים, מחשבים אישיים, ואפילו טאבלטים וסמארטפונים. המפה, שכבר פועלת באופן חלקי, מסוגלת להציג בזמן אמת את התקשורת הדיגיטלית בין כל המכשירים שנכללים בה.

 

אדוארד סנודן אדוארד סנודן צילום: רויטרס

 

מלבד שימוש לצרכי מעקב ואיסוף מידע, המפה תוכל לשמש לתכנון התקפות סייבר, כך נכתב במצגת הפנימית שסנודן העביר לידי העיתון. קיומה של התוכנית נחשף לראשונה בנובמבר על ידי הניו יורק טיימס, וכעת מתבררים פרטים רבים יותר אודותיה.

 

במסגרת החומרים שהדליף סנודן נכללו צילומי מסך מהמערכת שהציגו מפות שמראות את נתיבי התקשורת בין חברות הטלקום הגרמניות השונות, כשעליהן סומנו הספקיות והמקטעים שכבר נפרצו על ידי ה-NSA. שתיים מהרשתות שבבעלות דויטשה טלקום ונטקולון סומנו עם הכיתוב "נקודות גישה לאיסוף סיגינט" - כלומר כאלו שהתקשורת שעוברת בהן מיורטת לצרכי איסוף מודיעין.

 

11 חברות תקשורת נפרצו

 

דויטשה טלקום, שהיתה בעבר בבעלות מלאה של ממשלת גרמניה והיום מתחלקת בינה לבין בעלי מניות פרטיים, משרתת 60 מיליון לקוחות סלולר, אינטרנט וטלפון בגרמניה והיא אחת מחברות התקשורת הגדולות בעולם. נטקולון מספקת שרותי טלקום ל-400 אלף לקוחות. בנוסף לשתי החברות, צוינו במסמך 11 חברות תקשורת מחוץ לגרמניה שמנוטרות על ידי ה-NSA. ארבע מתוכן ניסו לאתר את הפריצות בעקבות בדיקת הדר שפיגל אך לא הצליחו למצוא אותן.

 

זו לא הפעם הראשונה בה חשיפות סנודן מעמידות את ה-NSA וה-GCHQ במצב בעייתי מול ממשלת גרמניה - אחת מנקודות השיא של הפרשה התרחשה בדצמבר 2013, כאשר נחשף כי הסוכנות האמריקנית צותתה לשיחותיה הפרטיות של הקנצלרית אנגלה מרקל, ובמרץ האחרון פורסם כי הסוכנות הבריטית חדרה למערכות של שלוש ספקיות תקשורת לווינית בגרמניה - סטלר, Cetel ו-IABG. בעקבות החשיפה האחרונה הצהירה דויטשה טלקום כי "במידה וסוכנויות ביון זרות אכן חדרו למערכות התקשורת שלנו, זו התנהלות בלתי מקובלת לחלוטין".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x