$
מכשירים ומדריכים

איזו יצרנית אנדרואיד מעדכנת את הסמארטפון הכי מהר?

חוקרים בחנו את קצב השקת עדכוני מערכת ההפעלה למכשירי סמסונג, LG, מוטורולה ו-HTC. בעוד שבמקום הראשון ניצבת חברה שהציגה עדכון תוך שבועיים, במקום האחרון ניצבת חברה שעדכנה את מכשיר הדגל שלה רק אחרי קרוב לחמישה חודשים

הראל עילם 12:3422.08.14
אנדרואיד סובלת מבעיית פרגמנטציה קשה: רק 21% מהמכשירים מריצים את הגרסה החדשה ביותר של מערכת ההפעלה, 4.4 (שמכונה קיטקט). הסיבות לכך הן רבות, אבל בראש ובראשונה הן ספקיות הסלולר ויצרניות הסלולר שמתעכבות בהשקת עדכוני הגרסה. אתר Ars Technica פרסם מחקר מקיף על התופעה במטרה למצוא מיהי יצרנית הטלפונים עם קצב העדכון המהיר ביותר.

המחקר מדד את הפער בין ההשקה הרשמית של קיטקט באוקטובר האחרון ועד שעדכון הגרסה הגיע למכשירי הקצה. האתר בחן מספר מכשירים שהיו אמורים לקבל את העדכון מבית היצרניות HTC, מוטורולה, LG וסמסונג וכקבוצת ביקורת בחן מספר מכשירים מסדרת נקסוס הרשמית של גוגל.

 

אנדרואיד 4.4 אנדרואיד 4.4

 

לפי האתר, באופן ממוצע לקח ליצרניות הסלולר 2.9 חודשים מרגע ההשקה עד לעדכון הגרסה במכשירים פתוחים (שלא נרכשו דרך ספקית סלולר), כאשר ספקיות הסלולר האמריקאיות השונות עיכבו בממוצע את ההשקה בחודש נוסף.

 

בכל המקרים, עדכוני הגרסה למכשירי הדגל של החברות מהירים באופן משמעותי מהעדכונים לשאר המכשירים החדשים של אותן חברות.

 

מוטורולה בראש, HTC אחריה

 

ארס טכניקה שיבח במיוחד את מוטורולה, שבסוף 2013 עדיין היתה חטיבה בתוך גוגל והשיקה מכשירים פשוטים יחסית עם רק שינויים מינוריים לגרסה הבסיסית של אנדרואיד. מוטו X עודכן בתוך כשבועיים, מהר יותר מכל טלפון אחר בשוק. שאר המכשירים כגון מוטו G וגם המכשירים האחרונים בסדרת דרויד, עודכנו תוך 2.3 חודשים.

 

 

עודכן במהירות. מוטו G עודכן במהירות. מוטו G

 

במקום השני נמצאת היצרנית הטייוואנית HTC, שעבר ספגה לא מעט ביקורת לאחר שאמרה שלא תמשיך לעדכן את מכשיר הדגל הקודם שלה, One. החברה הקשיבה לביקורת ועדכנה את הטלפון בתוך כחודש מרגע השקתו. האתר שיבח את השקיפות של החברה ומוכנותה להקשיב לביקורת. עם זאת, שאר המכשירים עודכנו בקצב איטי באופן משמעותי, תוך כ-4.8 חודשים.

 

במקום השלישי נמצאת סמסונג, עם קצבי עדכון איטיים כתוצאה מכמות האפליקציות, הווידג'טים ושינויי הממשק שהיצרנית הקוריאנית מעמיסה על הטלפונים. מכשיר הדגל הקודם, גלקסי S4, עודכן בתוך 3.7 חודשים ואילו הפאבלט גלקסי נוט 2 עודכן תוך 2.4 חודשים. שאר המכשירים בסדרת גלקסי S4, כגון המיני והאקטיב עודכנו בין 4.7 ל-6.9 חודשים. לזכות החברה יאמר כי ברוב המקרים, הפער בין ההשקה הכלל עולמית והשקת עדכון הגרסה דרך ספקיות הסלולר הוא קטן יחסית. כלומר, סמסונג מצליחה לדחוף את העדכונים שלה לכלל החברות במהירות.

 

גלקסי נוט 2 גלקסי נוט 2 צילום: ניצן סדן

 

במקום האחרון נמצאת LG. מכשיר הדגל הקודם שלה, G2, עודכן רק לאחר 4.6 חודשים. שאר המכשירים בסדרת ה-G, כגון הפלקס, עודכנו רק אחרי יותר מ-5.6 חודשים. LG גם נוהגת שלא לעדכן את רוב מכשיריה הישנים יותר, ולא מעט ספקיות סלולר מקומיות גם בחרו שלא לשלוח את עדכוני התוכנה למכשירים כגון אופטימוס G גם לאחר שעברו כעשרה חודשים מאז השקת גרסת מערכת ההפעלה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x