$
המדריך

בדיקת כלכליסט

One של OnePlus: הסלולרי שטורף מכשירי דגל

חברת +1 הסינית מוכיחה שניתן לבנות סמארטפון מעולה ורב עוצמה, בעל איכות הרכבה מצוינת, חווית שימוש משובחת ויתרונות נוספים גם בלי לגבות 3,000-4,000 שקל מהצרכן. עם מחיר זול משמעותית, יש לענקיות המובייל סיבה טובה לפחד

ניצן סדן 12:4903.08.14
ישראלים אוהבים להגיד שמי שקונה בזול משלם ביוקר. בתחום המובייל זה לרוב נכון: איכות הרכבה ורכיבים, ביצועים, תצוגה ותכונות מתקדמות נוספות עולות הרבה כסף. התרגלנו שכדי ליהנות מסמארטפון עילית מתקדם, צריך להיפרד מ-3,300 עד 4,200 שקל (אם חשקה נפשכם באייפון).

ואז צצה לה חברת +1 משום מקום והוכיחה לנו אחרת: מכשיר ה-One שלה מתעלה על כל סמארטפון אחר בתחומים רבים, שומר על חוויית שימוש נקיה וחלקה כשל סמארטפוני נקסוס - ועולה אף פחות מהם: 1,750 שקל בלבד, בתוספת עלות ייבוא.

 


 

חברת +1 מורכבת ממהנדסים בכירים ב-Oppo הסינית שפרשו ממנה כדי להשיג יעד חולמני למדי: לבנות את הטלפון הכי טוב והכי זול. במובנים רבים, הם הצליחו. בדיקת "כלכליסט" מצאה כי ה-One אמנם אינו חף ממגרעות - אך כולן מתגמדות אל מול מחירו ויכולותיו.

 

סמארטפון סיני, לא מה שהתרגלנו לחשוב. One סמארטפון סיני, לא מה שהתרגלנו לחשוב. One

 

עיצוב ומבנה: הסמארטפון שלבש ג'ינס

 

בניגוד למה שהתרגלנו לחשוב, סמארטפונים סיניים זולים הם לא בהכרח הפסדים והפיגולים של עולם המובייל. יצרניות כמו לנובו, חואווי ואחרות כבר הציגו טלפונים באיכות הרכבה וחומרים שלא נופלת משל אפל, סוני או LG.

 

מכשיר ה-One, במערכת כלכליסט מכשיר ה-One, במערכת כלכליסט צילום: ניצן סדן

 

ה-One הוא עוד דוגמה ניצחת לכך: המכשיר משדר יוקרה וסגנון, על אף שעיצובו הבסיסי מאופק וסולידי. הגב מעוגל, בדומה למכשירי הדגל האחרונים של HTC ו-LG, בקימור קל שמקל על האחיזה. אין בו פינות חדות והמסך בולט מעט מעל לגוף, עם מסגרת מתכתית כסופה. בסך הכל, הטלפון נראה ממש לא רע. על אף שגודלו קרוב יותר לפאבלט מאשר לסמארטפון, האחיזה נוחה ומשקלו (162 גרם) רב משל טלפונים מתחרים אך אינו מפריע לשימוש.

 

גדול, אך דק וקל ביחס לגודלו. One גדול, אך דק וקל ביחס לגודלו. One צילום: ניצן סדן

 

למעשה, לאור גודלו, הייתם מצפים שהוא ישקול יותר. ואולם, אי אפשר להתעלם מהגודל עצמו: זהו מכשיר בעל מסך של 5.5 אינץ'. אמנם מסגרת המסך דקיקה ומידות המכשיר דומות לשל הנוט 3 מבית סמסונג, אבל עדיין מדובר בטלפון שלא מתאים לשימוש ביד אחת עבור מי שידיו קטנות יחסית.

 

הגב ניתן להחלפה הגב ניתן להחלפה צילום: ניצן סדן

 

הגב שלו ניתן לניתוק ולהחלפה והחברה מציעה מבחר מרשים ויצירתי של תחליפים, שעשויים מתכת משויפת, עץ בגוונים שונים ואפילו פלסטיק עם כיסוי בד ג'ינס. למערכת "כלכליסט" הגיע דגם בעל הגב הבסיסי, בצבע לבן. הלחצנים הפיזיים שלו בולטים מהגוף יותר מאשר במכשירים מקבילים, מה שאולי מקל על לחיצה אבל גם גורם לכפתור ההפעלה להילחץ לא פעם בכיס או בתיק בטעות. כמה וכמה פעמים שלפתי את הטלפון מהכיס וגיליתי שהוא התקשר לאמא שלי או עשה לייק לפוסט לא מוצלח במיוחד. אפשר לפתור את הבעיה בקלות אם מגדירים קוד נעילה.

 

ממשק ומערכת הפעלה: בת הדודה של אנדרואיד

 

ל-One יש מסך 5.5 אינץ' ברזולוציה של 1,920 על 1,080 פיקסל, שקיימת כמעט בכל מכשירי הדגל בשוק. ואולם, הוא מציג על פניהם יתרון חשוב מאוד: בהירות תצוגה של 600 ניט. מדובר בבהירות כפולה משל לפטופ איכותי, מה שיאפשר לכם להשתמש בו כמעט בכל תנאי תאורה חיצונית ולצפות בבירור במסך. למשל, תוכלו לראות קליפ ביוטיוב גם תחת אור השמש הישראלית. בהירות שכזו ראיתי עד כה רק בפאנלים של מכשירי העילית מבית נוקיה וזו הפעם הראשונה שמכשיר אנדרואיד מציג בהירות טובה יותר. צפיפות הפיקסלים עומדת על 401 פיקסלים לאינץ', נמוכה משל המתחרים, אך אין כל בעיה מורגשת בחדות התמונה.

 

מסך הנעילה של סיאנוג'ן מסך הנעילה של סיאנוג'ן צילום: ניצן סדן

 

ה-One מריץ את אנדרואיד 4.4.2, עם רום סיאנוגן מוד 11, שפותח בשיתוף מהנדסי החברה. מדובר ברום מאוד פשוט, יעיל ונוח, שניתן להתאמה אישית ושינוי עיצוב מקוון - פשוט מורידים מחנות גוגל את הסקין שמוצא חן בעיניכם. חלק מהעיצובים עולים כסף, אבל הסקין הסטנדרטי גם נאה וגם יעיל דיו כדי שלא תצטרכו לחפש תחליפים.

 

יישום בחירת העיצובים של סיאנוג'ן. ניתן להחליף לחלוטין את עיצוב הממשק בקליק יישום בחירת העיצובים של סיאנוג'ן. ניתן להחליף לחלוטין את עיצוב הממשק בקליק צילום: ניצן סדן

 

מולטימדיה ואפליקציות: הרולס-רויס של השעונים המעוררים

 

לרמקולים עוצמה גבוהה מאוד - יותר משל כל טלפון אחר שנסקר במערכת "כלכליסט", אולי למעט ה-One M8 של HTC. גם מי שמתקשה מאוד לקום בבוקר לא יצליח להמשיך לישון אחרי שישמע את השעון המעורר של ה-One. מוזר שאף חברה אחרת לא שמה דגש על עניין השעון המעורר: זהו תפקוד סמארטפון בסיסי מאוד. הרמקולים אינם סטריאופוניים, מה שלא משפיע משמעותית על חוויית השימוש ואיפשר ליצרנית לחסוך כמה פרוטות.

 

לא תמצאו על הטלפון יותר מדי אפליקציות, בדיוק כמו בגרסאות נקסוס: כל היישומים הם יישומי גוגל, בתוספת כלי בקרת סיאנוגן מוד. אפילו נגן מוזיקה לא תמצאו בו, זולת גוגל Music. כאפליקציה משלימה, יש ל-One יישום בקרת אודיו עתיר אפשרויות, מין אולפן סלולרי קטן ששולט בטיב הצליל שמפיקים הרמקולים והאוזניות (אלו שתחברו אליו. משום מה, הטלפון לא נמכר עם אוזניות באריזה).

 

ביצועים וקישוריות: טיל מונחה

 

בזירת החומרה, ה-One הוא מהטובים ביותר שבנמצא. יש לו מעבד קוואלקום קרייט 400 בעל ארבע ליבות במהירות 2.5 גיגה-הרץ, זהה לשל הגלקסי S5, ה-G3 של LG והדגמים האסייתיים של ה-One M8 של HTC. יש לו גם 3 גיגה-בייט זיכרון פעולה, מעבד גרפי אדרנו 330 (שוב, זהה לשל מכשירי הדגל המתחרים) ומרחב אחסון של 16 או 64 גיגה-בייט. משום שיש לו מערכת הפעלה רזה במיוחד, מהירות הפעולה מסחררת; אין לו שום השתהות משום סוג.

 

האפקטים העשירים של הממשק אינם מאטים את הטלפון כהוא זה האפקטים העשירים של הממשק אינם מאטים את הטלפון כהוא זה צילום: ניצן סדן

 

ל-One יש תכונה אחת שיצרניות אחרות הזניחו (למעט מוטורולה): איכות השמע בשיחה. לטלפון יש שלושה מיקרופונים חיצוניים לסינון רעשים, שמסוגלים לזהות כיווני רעש ולחסום אותם נקודתית ביעילות גבוהה במיוחד. בעוד שאלגוריתם סינון הרעשים הממוצע נשען על הבחנה בין רעש רקע לקולו של המשתמש וצמצום הרעש כולו (מה שמטשטש במידת מה גם את קול הדובר), נשען זה של +1 על צמצום ספציפי של רעשים ספציפיים, כך שקולו של המשתמש נשאר ברור. מבדיקתנו עולה כי ניתן לנהל שיחה גם מתוך אוטובוס הומה אדם, פאב תל אביבי בערב יום שישי או כל סביבה רועשת אחרת.

 

מצלמה: מהטובות בקטגוריה

 

מצלמת ה-One מצוידת בממשק פשוט מאוד: בסווייפ לצדדים תוכלו לעבור בין מצבי צילום רבים ומגוונים ואף בין פילטרים. מדובר בבחירה מאוד נוחה - לא צריך לחפש את כל התכונות במעמקי תפריטים אלה ואחרים. המצלמה עצמה יוצרה בידי סוני וכוללת עדשת 6 אלמנטים וחיישן של 13 מגה-פיקסל. איכות התמונה מעולה בתאורה מאוזנת.

 

מצלמת הטלפון מצלמת הטלפון צילום: ניצן סדן

 

הצילום בלילה כולל פשרה שעשויה להפריע לחלק מהמשתמשים: טכנולוגיית מיקוד תאורת הסביבה שנכללה במצלמה מאפשרת צילום גם בסביבות חשוכות, אך במחיר של פקסליזציה בולטת; התמונות מוארות, אך כוללות הרבה רעש גרפי. בזירת הווידאו, מסוגל ה-One להפיק סרטונים באיכות גבוהה מאוד, שעולה אף על של רוב המתחרים שנבחנו במערכת "כלכליסט".

 

סוללה והתחממות: קריר גם בקיץ

 

הטלפון אינו מתחמם בצורה בעייתית בפעולתו. אמנם ניתן להרגיש בהתחממות בחלקו העליון של הגב, אך המסך וסביבתו נשארים קרירים לחלוטין. על אף הבהירות הגבוהה של התצוגה וגודלו של המסך, מצליח ה-One להחזיק יום שלם ללא טעינה בשימוש סביר (גלישה, אפליקציות מדיה חברתית, האזנה למוזיקה וניווט קצר). בשימוש קצת יותר תובעני (שכלל בין השאר, גם משחקים) הצליח המכשיר לספק תשע שעות פעולה - נתון שמספיק ליום עבודה וירצה את רוב המשתמשים.

 

סיכום ואלטרנטיבות: נקסוס צ'יינה

 

כשמשווים את ה-One למתחרים שלו - כל המכשירים שהתרגלנו לשלם עליהם 3,000 שקל ומעלה - אפשר להבין למה זכה לכינוי Flagship Killer, קוטל מכשירי הדגל. הוא קריאת השכמה לענקיות כסמסונג ואפל ולצרכנים כאחד: אפשר בהחלט לבנות סמארטפון מעולה בלי לדרוש 600 ו-700 דולר מהמשתמש. אפשר בהחלט ליצור חוויית שימוש נוחה, חלקה, אחידה ומהנה גם בלי גימיקים כסורקי טביעות אצבע, ערימת אפליקציות תובעניות או מיליון שירותים מקוונים. ל-One אין בעצם שום גימיק, שום נקודת משיכה יוצאת דופן - הוא פשוט טלפון שעובד ממש, ממש טוב ועולה חצי ממתחריו.

 

שקול לכל מתחרה בשוק. One שקול לכל מתחרה בשוק. One צילום: ניצן סדן

 

זהו לא הטלפון הטוב ביותר בעולם, אך הוא ללא ספק יריב שקול לכל מתחרה: איכות התצוגה שלו נופלת משל ה-One מבית HTC, הגלקסי S5, האקספריה Z2 של סוני וכמובן שאינו מתקרב ל-G3 של LG, אך הבהירות שלו גבוהה משלהם, כך שנוח יותר לעבוד איתו גם בשמש. זמן הסוללה שלו דומה לשל המתחרים אך אינו כולל מצב חיסכון שמגביל את המכשיר כדי לקושש עוד כמה שעות פעולה. המצלמה שלו טובה כשל כל אחד ממכשירי הדגל (ומתעלה על זו של הנקסוס 5, למשל). ואז מגיע פרמטר המחיר ומטה את הכף: 300 דולר.

  

העניין הוא שלא בכל מקום ניתן להשיג אחד: חנות Phonix, שבאדיבותה הועבר הטלפון לסקירת "כלכליסט", מוכרת את גרסת ה-16 גיגה-בייט של הטלפון ב-1,750 שקל, כחצי ממחירו של כל סמארטפון עילית אחר בישראל. המחיר אינו כולל את עלות הייבוא עצמו - 612 שקל. כל מי שרוצה טלפון מעולה, רוצה לחסוך בעלות המכשיר, לא זקוק להררי אפליקציות ממותגות ומסתדר עם טלפונים מגודלים ימצא את ב-One את כל מה שהוא רוצה וצריך. מי שרוצה לחסוך אף יותר, יוכל להזמין את המכשיר ישירות בעצמו מאתר החברה.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x