$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

G3 של LG: גב מפלסטיק, שרירים מברזל

מכשיר הדגל החדש של החברה הוא חזק יותר מכל טלפון שבנמצא, מצויד במצלמה עם מיקוד מבוסס לייזר ומסך באיכות שאין לאף מתחרה. מה בכל זאת חסר בו – והאם יתרונותיו יספיקו כדי לכבוש את השוק מידי סמסונג?

ניצן סדן 11:4806.07.14
מכשיר הדגל החדש של LG, ה-G3, נחת בישראל ומתחיל להימכר כבר השבוע – לצד מכשירי הדגל המתחרים מצד חברות כגון סמסונג, HTC וסוני, שחלקם כבר הושקו ועלו ארצה לפני חודשים.

 

במבט ראשון, נראה ש-LG קצת איחרה את הרכבת: כל מתחרותיה בזירת האנדרואיד כבר חשפו מכשירים בעלי מסכים מעולים, מצלמות חדות, ביצועים טובים ורכיבי תוכנה יחודיים. אז במטרה למשוך את מי שעדיין לא החליף סמארטפון, ציידה LG את ה-G3 בטכנולוגיות המתקדמות ביותר שזמינות כיום בשוק המובייל.

 

מכשיר הדגל החדש של LG מכשיר הדגל החדש של LG צילום: ניצן סדן

 

התוצאה היא טלפון שעל הנייר אין טוב ממנו. אז לקחנו את המכשיר לגיחה קצרה ללונדון וגילינו שעל אף נתוניו המרשימים וחוויית שימוש מצוינת, עדיין יש לו כמה מגרעות.

 

עיצוב ומבנה: גדול, אבל חתיך

 

ה-G3 הוא מכשיר דגל מרשים ובולט לעין – ולא רק בשל גודלו. לטעמי, זהו אחד הסמארטפונים היפים בשוק כיום. הוא סובב ראשים כשהוצאתי אותו מכיסי במהלך טיסה ושכנותי למושב אף תהו אם הוא מגיע גם בוורוד.

 

הגב מפלסטיק, אבל מרגיש אחרת הגב מפלסטיק, אבל מרגיש אחרת צילום: ניצן סדן

 

בדומה לגלקסי S5 של סמסונג, גם ה-G3 עשוי פלסטיק בגימור שמזכיר נירוסטה. אך fti' איכות ההרכבה טובה בהרבה מזו של סמסונג והטלפון לא נותן תחושה זולה או צעצועית. בנוסף, הגב קמור כדי לאפשר אחיזה נוחה יותר. הגוף, גם בשל צורתו וגם בשל צבעו, דומה יותר ל-M8 של HTC. משקלו 149 גרם בלבד - כמעט זהה לשל הגלקסי S5 על אף שמסך ה-G3 גדול יותר (5.5 אינץ' לעומת 5.2), וגם מכסה הגף הנשלף שלו עבה יותר - על מנת לשפר את עמידות המכשיר. עם זאת, בניגוד למכשירי סוני וסמסונג החדשים, ה-G3 אינו עמיד כנגד מים או אבק.

 

על אף הגוף הדק והמשקל הנמוך, עדיין מדובר בטלפון גדול מאוד, שלא יהיה נוח עבור מי שנוהג להשתמש בטלפון ביד אחת או שידיו קטנות יחסית. ה-G3 מטשטש את הגבול שבין סמארטפון לפאבלט. הבחירה במסך כה גדול היא יתרון כשמשחקים במשחקים או צופים בקליפים, אך חיסרון כשרוצים רק לשלוף את הטלפון בזריזות או לשים את המכשיר בכיס הג'ינס.

 

גב המכשיר עבה יותר משל הסמסונג גלקסי S5 גב המכשיר עבה יותר משל הסמסונג גלקסי S5 צילום: ניצן סדן

 

בדומה ל-G2, גם ל-G3 יש כפתורים פיזיים בגבו. אבל הכפתורים עברו מתיחת פנים מבורכת: כפתורי הווליום קיבלו חיספוס עדין ואילו כפתור ההפעלה זכה לחריצה ספירלית נעימה למגע. ואולם, עדיין, לא קל להתרגל לטלפון בתצורה זו, כפי שיעידו בעלי G2.

 

ממשק ומערכת הפעלה: המסך הטוב בעולם

 

ה-G3 הוא בראש ובראשונה טלפון בעל מסך משובח. יש לו רזולוציית QHD , כלומר 2,556 על 1,440 פיקסל וצפיפות תצוגה של 534 פיקסלים לאינץ'. זהו הסמארטפון הראשון במערב שמצויד בתצוגה כזו והיא מהווה את היתרון הבולט ביותר שלו על פני המתחרים מבית סמסונג, סוני, HTC ואפל.

 

המסך הטוב בעולם המסך הטוב בעולם צילום: ניצן סדן

 

ובאמת, תענוג לצפות ב-G3 בסרטים ובתמונות. ואולם, העין הבלתי מיומנת צפויה להתקשות להבדיל בין QHD ובין Full HD ביישומים כגון פייסבוק, ווטסאפ, ווייז, חיפוש ברשת ועוד. וכמובן, מי שרוצה לצפות בסרטוני יוטיוב במלוא איכות התצוגה צריך לזכור שסרטים באיכות גבוהה מוזרמים לאט יותר – כך שאם מהירות הגלישה שלכם אינה גבוהה, חוויית השימוש תיפגם.

 

ה-G3 מריץ את אנדרואיד 4.4 בגרסת LG, שכוללת כמה תוספות שימושיות מאוד. הראשונה היא תכונה פשוטה למדי – היכולת לנעול ולפתוח את המכשיר בקוד של נקישות, פתרון נוח וקל להתאמה ושימוש. תכונה נוספת היא שימוש בשתי אפליקציות בשני חלונות בו זמנית – דבר שסמסונג ואחרות הציגו מזמן. הגרסה של LG קצת פחות אלגנטית אבל עדיין נוחה לשימוש. שיפור אחר נעשה במקלדת הווירטואלית, שבניגוד למתחרים, ב-G3 ניתן לשנות את גודלה בגרירה, כדי להקל על השימוש ביד אחת.

 

הממשק פשוט ונקי מצד אחד, עם אייקונים שטוחים ונאים בווילון ההתראות, אך עדיין כולל אייקונים שנראים מיושנים ופשטניים לאפליקציות עצמן. בדומה לממשק Sense 6 של HTC, גם כאן ניתן להגיע למסך בית קבוע ומובנה, עם קישור לטיפים שונים שקשורים למכשיר (מיותר לחלוטין – מספיק להציג טיפים כשפותחים יישום) ולאפליקציית הכושר של החברה. 

 

עוד תכונה חדשה ב-G3 הוא מסייע אישי, שיודע להסתנכרן עם לוח השנה, שירותי מיקום ומזג אוויר. כך, הוא יכול למשל, להזכיר למשתמש לקחת מטריה אם צפוי גשם בהמשך היום. בסך הכל, לא מצאתי את הכלי שימושי במיוחד. תכונת המסייע האישי כל כך רוצה לעזור, שקשה לה לקבל מצב בו לא תרצו להשתמש בה. אז כתגמול, היא תקפיץ לכם הודעות בסגנון "למד על הכלים החדשים" בערך כל שעה עד שתיכנעו ותשתמשו בה קצת.

 

לסיום, כללה LG במכשיר את תכונת Qslide, להצגת חלונות שקופים בתצורה שמזכירה את ממשק המטרו של ווינדוס. בסך הכל, ה-G3 נוח מאוד לשימוש.

 

מולטימדיה ואפליקציות: עגלה מלאה

 

כאמור, המסך מצוין ומציג תמונות וסרטים בצורה מעולה. חובבי הקליפים והמשחקים ימצאו אותו מספק מאוד. איכות הצבע טובה, אם כי פחות מרשימה משל מסכי ה-AMOLED של סמסונג. עוצמת השמע ואיכות הצליל סבירות למדי באוזניות, אך הרמקול החיצוני צורם בעוצמות שמע גבוהות ומטשטש צלילים.

 

ממשק ה-LG כולל מסייע אישי מובנה וכלי רישום ממשק ה-LG כולל מסייע אישי מובנה וכלי רישום צילום: ניצן סדן

 

אוסף האפליקציות המובנה של המכשיר הוא ממוצע לקטגוריה, וכולל יישום מזג אוויר בעל אנימציה שמתעדכנת בהתאם למצב העננים, יישום תזכירים שניתן לשלב בו אירועים מהיומן ותמונות (אך לא הקלטות אודיו) ואפליקציית רדיו FM שמשכה את עיני - היא מעוצבת היטב, נאה ונוחה מאוד לשימוש. לנגן המוזיקה ממשק פשוט ונקי, עם אפשרות התאמה אישית של רמת הצליל, המהירות והתדר שלו.

 

במקום אפליקציות קריאת קבצי אופיס למיניהם, התקינה LG ב-G3 את Thinkfree, אפליקציה אסתטית מאוד שמאפשרת קריאת מסמכים, אבל לא קובצי אקסל ומצגות פאוור פוינט. לקינוח, כללה LG בטלפון את אפליקציית השלט האוניברסלי שלה, שפועלת היטב ושולטת בטלוויזיות וממירים.

 

ביצועים וקישוריות: מהיר וחלק לחלוטין

 

למכשיר ה-G3 יש מעבד סנאפדרגון 801 של קוואלקום, בעל ארבע ליבות במהירות 2.5 גיגה-הרץ, זיכרון פעולה של 2 גיגה-בייט ומעבד גרפי אדרנו 330. מדובר באחד מהמפרטים המתקדמים ביותר כיום. ואולם, לא די בכך כדי להפוך את ה-G3 לטלפון המהיר בעולם.

 

ברוב הישומים לא תבחינו ברזולוציה החדה יותר ברוב הישומים לא תבחינו ברזולוציה החדה יותר צילום: ניצן סדן

 

אחת הסיבות לכך היא הרזולוציה הגבוהה של המסך, מה שמצריך מאמץ גדול מצד המעבד והרכיב הגרפי. ואכן, מבחני תוכנה הוכיחו שה-G3 מעט איטי ממתחרים בעלי מסך פחות מרשים אבל מפרט זהה. אבל מבחני תוכנה אינם מבחני שימוש: ה-G3 יעמוד היטב בכל משימה שתציבו לו וחוויית השימוש חלקה וזורמת לחלוטין. לא זיהיתי כל גמגום או השתהויות בפעולתו.

 

לדגם שסקרתי היה מרחב אחסון של 32 גיגה-בייט (הוא גם נמכר בדגם זול יותר בעל 16 גיגה-בייט). אנטנות ה-WiFi והבלוטות' של המכשיר פועלות היטב ומזהות רשתות בטווחים גדולים. ואולם, בסביבה עשירה במשתמשים (הפגנה גדולה, משחק כדורגל או במקרה שלי, הופעה באולם O2 העצום בלונדון), מכשירים אחרים הצליחו לזהות ולהתחבר לרשתות שעברו ל-G3 מעל לראש.

 

מצלמה: המיקוד המהיר ביותר?

 

מהירות המיקוד היא מילת הבאזז האחרונה בכל הנוגע למצלמות מכשירי סלולר. כל אחת ואחת מיצרניות הטלפונים טוענת שמצלמת מכשיר הדגל החדש שלה היא היא בעלת מהירות המיקוד הגבוהה בעולם.

 

המכשיר מגיע עם פלאש LED כפול המכשיר מגיע עם פלאש LED כפול צילום: ניצן סדן

 

יתכן ו-LG צודקת, במקרה הזה: המצלמה של ה-G3 מצוידת במד טווח לייזר, מודד את המרחק המדויק בין המצלמה ובין האובייקט שהוא הפוקוס בפריים ומאפשר מיקוד במהירות גבוהה. למצלמה חיישן 13 מגה-פיקסל בעל ייצוב אופטי, שמפיק איכות תמונה טובה גם בחשכה יחסית. 

 

גם את מונטי פייתון המצלמה יודעת לצלם גם את מונטי פייתון המצלמה יודעת לצלם צילום: ניצן סדן

 

לצד המצלמה תמצאו פלאש LED כפול, בעל עוצמה גבוהה מאוד שאף צרב לי כמה תמונות וגרם לאובדן פרטים. אבל בסך הכל, מדובר במצלמה מעולה, שעומדת בשורה אחת עם מצלמת הגלקסי S5. איכות התמונה, עם זאת, נמוכה במידת מה משל התמונות שצילמנו באקספריה Z2. עבור חובבי הסלפי, ציידה LG את המכשיר במצלמה קדמית באיכות 2.1 מגה-פיקסל ויכולת צילום וידאו באיכות FHD.

 

סוללה והתחממות: חם ממה שציפיתי

 

לטלפון יש סוללת 3,000 מיליאמפר-שעה, שהספיקה כמעט ליממה של שימוש אינטנסיבי – ניווט, חיפוש, צילום תמונות וקליפים ושימוש מרובה באפליקציות מדיה חברתית. בסך הכל, נתון לא רע בהתחשב בעומס השימוש. ניתם להניח כי המכשיר יוכל להחזיק יותר מיום בשימוש סטנדרטי. לטלפון יש גם מצב חיסכון בסוללה שאמור להאריך את זמן הפעולה כשנשאר לכם פחות מ-30% מהסוללה, אך התכונה לא נבחנה בסקירה זו.

 

לא מפסיק להתחמם לא מפסיק להתחמם צילום: ניצן סדן

 

ה-3G מתחמם במאמץ – כמו למשל, כשמתקינים אפליקציות רבות או מפעילים משחק תובעני. ההתחממות מורגשת, במיוחד בחלקו העליון של הגב.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מחבק בפחד את כתרו

 

כשמשווים את ה-G3 לשאר המכשירים בשוק הישראלי, ניתן לראות שהוא עולה על ה-S5 בכל מובן למעט עמידותו כנגד מים ואבק, נופל מהאקספריה Z2 של סוני גם בחומרי הבנייה (פלסטיק לעומת אלומיניום) וה-One M8 של HTC עוקף אותו רק בזירת העיצוב והממשק.

 

אם לומר בפשטות, LG בנתה את הטלפון הטוב ביותר כיום בהרבה מובנים. אבל שוק המובייל אינו נשלט רק על ידי הנתונים היבשים: מחקר שביצעה חברת קאנטר הוכיח שמאמצי המיתוג של סמסונג נשאו פרי ורוב המשתמשים שנוטשים את האייפון קונים S5.

 

השוק גם לא קופא על שמריו: סמסונג ו-HTC צפויות לחשוף בהמשך השנה גרסאות משופרות למכשירי הדגל שלהן, שיצוידו במסך QHD ובשיפורים נוספים. הפיתרון, מצד LG, הוא להשקיע הון עתק בשיווק ובמאמצי מיתוג. מחירו הנוכחי, 3,500 שקל לדגם ה-32 גיגה-בייט, ממוצע למכשירי העילית שבשוק.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x