$
אפליקציות

המתחרה של גט טקסי Uber שכרה משרדים בת"א ומעסיקה מנהל

אפליקציית ההסעות האמריקאית מעלה הילוך בהכנות להשקה בישראל, ול"כלכליסט" נודע כי החברה התמקמה במאיץ הסטארט־אפים SOSA

אסף גלעד 06:5119.06.14

אפליקציית ההסעות האמריקאית אובר (Uber) נוחתת בישראל. לאחר חודשים של שמועות על כוונתה של המתחרה הגדולה של גט טקסי לפעול בישראל, החברה שוכרת חלל עבודה במתחם SOSA - מאיץ הסטארט־אפים היוקרתי שבדרום תל אביב, וממנו מנהלים בכירי אובר ישראל את המהלכים להקמת הפעילות שלה.

 

 

בחודש שעבר כבר מינתה אובר למנהל הפעילות שלה בישראל את נמרוד ברנע, בוגר טרי של תואר שני במינהל עסקים מאוקספורד ולשעבר מנכ"ל חברת אפליקציות המציאות הרבודה (Augmented Reality) נורדאו קריאייטיב.

לצדו של ברנע מונתה לתפקיד מנהלת קהילת אובר בישראל בר ירמק, שעברה לחברה מפאיוניר, חברת התשלומים הישראלית־אמריקאית, גם שם שימשה כמנהלת קהילה. תפקידה של מנהלת קהילה באובר הוא לגייס נהגים ונוסעים בעיר שבה היא פועלת.

 

אל שניהם חברה באופן זמני סוואתי פריתיבי, אחת ממנהלות התפעול והלוגיסטיקה הבכירות לשעבר של אובר בסן פרנסיסקו, שמונתה לאחר מכן לתפקיד של מקימת קהילות אובר בהודו, אירופה, המזרח התיכון ואפריקה. עד כה הקימה פריתיבי את קהילות אובר בבנגלור, היידרבאד וצ'נאי. פריתיבי תסייע לברנע וירמק לבנות את מערך התפעול של אובר בישראל מניסיונה והיכרותה עם הנהלת החברה.

 

אפליקציית uber אפליקציית uber

 

מהסעה ברכב פרטי ועד לימוזינות יוקרתיות

 

אובר תתמקם, לפחות בשלב הראשוני שלה, במתחם SOSA - מתחם פרטי שמיועד לחברות סטארט־אפ צעירות שכבר גייסו כמה מאות אלפי דולרים, וממוקמות בו חברות כמו Lynx Guard, Helparound ו־PayITSimple.

 

המתחם מוחזק בידי אנשי הון סיכון ומשקיעים בכירים ובהם רמי ברכה מקרן פיטנגו, דני כהן מקרן כרמל, ג'וני סאקס מקרן ג'נסיס, יפעת אורון מלאומי טק וטל ברנח מקרן דיסרפטיב.

 

נוכחות של חברת ענק כמו אובר, שכבר גייסה 1.5 מיליארד דולר, היא יוצאת דופן, ועם זאת אין זו פעם ראשונה שסטארט־אפים מעמק הסיליקון מתמקמים במתחם כזה. כפי שחשף "כלכליסט" לפני כחודש, הסטארט־אפ Palantir של מנכ"ל פייפאל לשעבר פיטר תיל שכר חלל עבודה במתחם מיינדספייס בשדרות רוטשילד.

 

מנכ"ל אובר, טראוויס טראביס קלאניק מנכ"ל אובר, טראוויס טראביס קלאניק צילום: בלומברג

 

באובר מתכננים לשכפל בישראל את המודל שלהם, שהושק תחילה בסן פרנסיסקו וכיום זמין בכמעט 200 ערים ברחבי העולם. באמצעות אפליקציית אובר ניתן להזמין מוניות מורשות, רכבי הסעה יוקרתיים ולימוזינות, וכן רכבי הסעה סטנדרטיים של נהגים פרטיים המועסקים באובר במשרה מלאה או חלקית.

 

השירות האחרון, המכונה UberX, הוא הפופולרי מבין כלל השירותים של חברת ההסעות האמריקאית, והוא גם זה המבדל אותה מגט טקסי הישראלית, שנשענת כולה על הזמנת מוניות מורשות.

 

הרגולציה בישראל לא צפויה להקשות על אובר

 

בהנהלה המקומית של אובר עדיין בונים תוכנית אסטרטגית לחדירה לשוק הישראלי, ולמרות הלחץ הצפוי מכיוונם של נהגי המוניות עומדת בפני החברה מציאות רגולטורית קלה, שלא תקשה על פעילותה. זאת בשונה ממדינות אחרות כמו גרמניה, בריטניה ואפילו כמה מדינות בארה"ב.

 

על פי תקנות הביטוח בישראל, ביטוח חובה לרכב אמנם אינו מכסה הסעה בתשלום, אך כבר כיום מאפשר משרד האוצר לחברות הביטוח לשווק חבילות הרחבה לביטוח החובה לנסיעות פרטיות בתשלום.

 

מקורבים למשרד התחבורה מסבירים כי גם תקנות התעבורה אינן מקשות יתר על המידה על פעילות עתידית של אובר, שאמנם באה בסתירה עם תקנות המוניות, אך תוכל לקבל אישור מיוחד עם ניסוח תקנות עזר חדשות שיסדירו פעילות של רשת של נהגים פרטיים בתשלום. עם זאת, ל"כלכליסט" נודע שאובר טרם פנתה למשרד התחבורה בנושא.

מאובר לא נתקבלה תגובה לידיעה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x