$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אייסר A1 830: טאבלט מוזל עם פאסון של אייפד

החברה הטייוואנית מציגה בישראל מחשב לוח שחמוש בקלובר טרייל - המעבד האחרון של אינטל, במגוון עשיר של אפליקציות ובגוף מתכת בעל עיצוב נאה. חבל שאיכות התצוגה שלו מאכזבת ביחס למתחרים

ניצן סדן 11:3917.06.14

זמנים מאתגרים עוברים על אייסר. החברה אמנם מוכרת הרבה מאוד מחשבים ניידים ברחבי העולם, אבל השוק כולו הולך ומצטמצם - בה בשעה שמכשיריה לא מצליחים לתפוס נתח מכובד משוק הטאבלטים.

זמנים מאתגרים עוברים גם על אינטל, שמנסה בכל כוחה להכניס את שבביה לסמארטפונים וטאבלטים, כדי להתחרות עם יצרניות כקוואלקום, מדיה טק וסמסונג, שמבססות שבבים על ארכיטקטורת ARM הזולה והנוחה. עתה מגיע לישראל טאבלט שנועד לפתור את הבעיות של שתי החברות - ה-A1 830.

 

גוף מתכתי נאה, שבחזיתו זכוכית גוף מתכתי נאה, שבחזיתו זכוכית צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: אייפד, זה אתה?

 

ה-A1 830 הוא מחשב יפה, במיוחד ביחס ליתר הטאבלטים המוזלים שבשוק. אבל מראהו אינו מקורי במיוחד: במבט ראשון, דומה ה-830 יותר מכל, לדגם ה-3G של האייפד מיני. גופו עשוי אלומיניום כסוף בגימור שמדמה חיספוס (בפועל, הוא חלק למגע), עם מסגרת מתכת מבריקה וחזית מזכוכית.

 

הגב דומה מאוד לשל האייפד מיני הגב דומה מאוד לשל האייפד מיני צילום: ניצן סדן

 

אייסר בחרה במסך של 7.9 אינץ' למחשב שלה, בחירה קצת משונה בהתחשב בכך שמסכי 8 אינץ' נפוצים בשוק וללא ספק היו זולים יותר מהזמנת מסכים בגודל נדיר למדי - מה שמצריך פס ייצור מותאם. המרווח שבין המסך והמסגרת הוא בדיוק ברוחב של חצי אצבע (אצבע שלמה, אם אוחזים בו לרוחב). מדובר בניצול נכון של גוף המכשיר, כזה שלא מגדיל ומכביד עליו ועושה אותו טוב מאוד לעבודה ביד אחת - מה שצפוי לקסום לחובבי קריאת ספרים דיגיטליים.

 

גופו שוקל 372 גרם - כבד במעט ממתחרים מבית אפל ואסוס, למשל. אבל לא מדובר במשקל שמשפיע לרעה על חוויית השימוש. גם עוביו דומה מאוד לשל המתחרים, מה שעושה את מידותיו לממוצעות מאוד לקטגוריה.

 

ממשק ומערכת הפעלה: פשרות, רבותי, פשרות

 

ל-830 יש מסך ברזולוציה של 1,024 על 768 פיקסל - רזולוציה נמוכה ביחס למתחרים (ממוצע של 1,280 על 800 פיקסל). איכות הצבע טובה בסך הכל, אבל אפילו האייקונים נראים מעט מפוקסלים. זה אמנם לא מפריע יותר מדי במשחקים ובאפליקציות בסיסיות כפייסבוק, אבל חובבי הסרטים עשויים להתאכזב מאיכות התצוגה. בנוסף, הבהירות המקסימלית שלו נמוכה משמעותית משל דומיו, מה שמקשה על צפייה ברורה במסך תחת תאורה ישירה. זה לא טאבלט שתוכלו לקחת לחוף הים כדי לקרוא ספר דיגיטלי, למשל. אין מה לעשות: זה המחיר שצריך לשלם כדי להיכנס אל שוק המכשירים המוזלים. בעוד חלק מהחברות בחרו בחומרים פחות יקרים, אייסר קימצה דווקא במסך.

 

המסך רגיש במיוחד להשתקפויות המסך רגיש במיוחד להשתקפויות צילום: ניצן סדן

 

ה-830 מבוסס על אנדרואיד 4.2, לא הגרסה הכי חדשה בשוק וללא התאמות מיוחדות. בסך הכל, היא נוחה ופשוטה לשימוש, לרבות תצורת שני מסכי הגלילה שנפתחים מראש המסך - אחד להתראות ואחד להגדרות, שליטה ובקרה. כפתורי ההפעלה והשמע של המכשיר נמצאים בצידו הימני והם בולטים מגופו ונוחים ללחיצה. ל-A1 יש שקע מיקרו USB לטעינה וסנכרון, שקע אוזניות סטנדרטי וחריץ להרחבת זיכרון שתומך בעד 128 גיגה-בייט.

 

מולטימדיה ואפליקציות: יישומים מלוא הטנא

 

איכות התצוגה אמנם נמוכה ביחס למתחרים, אבל אינה רעה כשלעצמה: משחקים מוצגים בו לא רע וזווית הצפייה רחבה דיה כדי שיהיה נוח לשחק בו גם בכאלה שמתבססים על הטיית המחשב (למשל, משחקי נהיגה). הרמקולים שבחלקו התחתון משמיעים צליל בעוצמה בינונית ואיכות סבירה, לא משהו יוצא דופן. למחשב יש מצלמת 5 מגה-פיקסל בגבו ו-2 מגה-פיקסל בחזיתו. שתיהן מספקות תמונות באיכות בינונית ומטה.

 

כל האפליקציות שתצטרכו. Acer A1 830 כל האפליקציות שתצטרכו. Acer A1 830 צילום: ניצן סדן

 

בעוד שיכולות המולטימדיה המובנות אינן מרשימות במיוחד, חבילת האפליקציות של המחשב עשירה מאוד. היא כוללת את סקייפ, רדיו האינטרנט TuneIn, את יישום המגזינים המקוונים Zinio, את חנות הספרים המקוונת KOBO, חנות המוזיקה 7Digital ואפליקציית ספרי האודיו Audible. בנוסף, אייסר כללה במכשיר גם את Life Image פנקס רשימות בו ניתן לשלב תמונות וסרטונים שצילמתם ולהכין יומנים אינטראקטיביים. אייסר גם התקינה במחשב את אפליקציית חנות המשחקים המקוונת Wildtangent, שגם אסוס אוהבת להתקין במכשיריה. חבילה לא רעה בסך הכל.

 

ביחידת הבדיקה שהגיעה למערכת "כלכליסט" היו עוד מספר יישומים, כמקלדת יפנית ואחרים, שכנראה לא תמצאו על המחשבים שבחנויות. לא הפסד גדול.

 

ביצועים וקישוריות: כמו גדולים

 

ה-830 מונע במעבד אינטל מסדרת קלובר טרייל, מדגם Atom Z2560 בעל שתי ליבות במהירות 1.6 גיגה-הרץ. יש לו גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומעבד גרפי ממשפחת PowerVR. בסך הכל, חומרה מקבילה לשל הטאבלטים המוזלים בשוק.

 

לדברי מפתחים, היתרון של מעבדי אינטל כ-Z2560 משפיע יותר על היצרנית והמפתח ופחות על המשתמש; בעוד שפלטפורמת ARM גמישה יותר ונשענת על רכיבי קוד שיכולה היצרנית לבחור אם לשלב איתה, מעבדי אינטל כוללים כמה יכולות בתחום בקרת האנרגיה והתקשורת שמוטמעים בשבב עצמו.

 

מצלמת ה-A1 מצלמת ה-A1 צילום: ניצן סדן

 

מרחב האחסון הפנימי שלו עומד על 16 גיגה-בייט (אותו, כאמור, ניתן להרחיב בכרטיס זיכרון). אנטנת ה-WiFi פועלת היטב ומתחברת לרשתות במהירות בולטת, מהר יותר ממחשבים מתחרים. בסך הכל, ביצועי ה-A1 זהים פחות או יותר לשל הטאבלטים המוזלים האחרים בשוק, עם יתרון מרחב האחסון שניתן להרחבה.

 

סוללה והתחממות

 

למחשב יש סוללת 4,000 מיליאמפר-שעה, שתספיק לקצת יותר משש שעות של שימוש סביר (או שבע וקצת, אם לא תעמיסו עליו יותר מדי). מדובר בזמן סוללה שהוא קצת נמוך מהממוצע, אבל טיפוסי למכשירים מוזלים. גב הטאבלט יתחמם מעט כשתריצו עליו משחקים, אבל לא בצורה שפוגעת בחוויית השימוש.

 

סיכום ואלטרנטיבות: זול ומשתלם

 

ה-A1 830 הוא כניסה ראויה מאוד של אייסר אל שוק המכשירים המוזלים בישראל. המחשב נמכר ב-1,220 שקל ברשת פלאפון (זול, אבל לא כמו מחירו בארה"ב - 159 דולר בלבד). הוא נוח לשימושי טאבלט כקריאת ספרים, גלישה ומשחקים - אך פחות ירשים חובבי סרטים בשל הרזולוציה הנמוכה של המסך. כשמשווים אותו למתחרים כ-G Pad 8.3 של LG, הטאב 3 של סמסונג או ה-MemoPad 7 של אסוס, רואים שהוא עומד איתם בקו אחד בתחום הביצועים, היכולות והמחיר על אף שמדובר במחשב חדש יותר. המסך הוא החיסרון העיקרי שלו, שלא כל אחד יכול לראות מעבר לו. הוא אחד המשתלמים ביותר שבעגלת הטאבלטים המוזלים וצפוי לספק משתמשים שרוצים מחשב לוח זול.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x