$
המדריך

זה לא מחשב, זה רובוטריק: עיצובי הלפטופים המפתיעים ביותר

לאחרונה הציגה אסוס לפטופ שהוא גם טאבלט וגם סמארטפון - אך קדמו לו עיצובים קיצוניים ויצירתיים במיוחד, ביניהם מחשב שמתפרק לארבעה מוצרים, לפטופ שהופך למחשב שולחני, דגם שמתפצל לשני מיני מחשבים ועוד. מדוע לא הגיעו לשוק?

ניצן סדן 18:0810.06.14
המחשבים ההיברידיים הגיעו לישראל בשנים האחרונות ותפסו נתח מורגש משוק הלפטופים. למי שלא מכיר, אספר שמדובר בלפטופ שמסוגל להפוך לטאבלט. התצורות הנפוצות הן המסך הנתיק - בו כל חומרת המחשב נמצאת בצג ופשוט מתנתקת מהמקלדת כדי ליצור מעין טאבלט כבד ותצורת המסך המתהפך - בה ניתן לסגור את המסך על המקלדת כשהוא הפוך.
בשבוע שעבר הציגה אסוס את המחשב ההיברידי האולטימטיבי: הוא גם טאבלט, גם לפטופ וגם סמארטפון, שמריץ גם אנדרואיד וגם ווינדוס 8. אבל הרבה לפני שמנכ"ל אסוס על הבמה בכנס קומפיוטקס וחשף את המכשיר, היו מעצבים ואפילו חברות גדולות שתכננו מחשבים בעיצוב דומה ואף קיצוני יותר.

 

ברשימה זו תכירו את עיצובי הקונספט היצירתיים ביותר של מחשבים היברידיים - ותגלו מדוע הם לא עזבו מעולם את שולחנות השרטוט.

 

פוג'יטסו BentoBook: הכל באחד

 

הבנטובוק נולד במוחם הקודח של מעצבי פוג'יטסו, חברה יפנית שאינה בולטת בשוק הישראלי מזה שנים, אבל הציגה בעבר עיצובים חדשניים ויצירתיים מאוד. מדובר במוצר שהוא הכל באחד: שלדת לפטופ שכל אחד מהחלקים בה - מסך, מקלדת, משטח עכבר ושתי תושבות לצידו - הם בעצם מכשירים אחרים. המסך מתפרק לטאבלט גדול. המקלדת - לטאבלט בתצורת מסך מאורך, משהו שעדיין לא נראה בשוק. משטח העכבר הופך לסמארטפון ואילו התאים שלצידו הם כוננים קשיחים שיכולים להתחבר גם ליתר הרכיבים בנפרד.

 

הכל באחד, גרסת פוג'יטסו הכל באחד, גרסת פוג'יטסו

 

למרות שמוצר כזה פותר את כל צרכי המחשוב של המשתמש בו, מדובר בכלי שאינו משתלם לייצור: המסך הוא אחד הרכיבים הכי יקרים במחשב. שלושה מסכים מייקרים משמעותית את המוצר. בעיצוב הבנטובוק, יש לכל רכיב מעבד משלו – עוד רכיב יקר מאוד. אפילו אם הסמארטפון לבדו מתפקד כיחידת עיבוד לשאר הרכיבים, הוא יצטרך להיות מצויד במעבד חזק במיוחד, ברמה שטרם הגיעה לשוק כדי לתמוך בכל כך הרבה מסכים בו זמנית. עוד סיבה שהמכשיר לא הושק היא שכל חברה מעדיפה שתקנו ממנה מוצרים בנפרד ולא בתור באנדל, מה שמאפשר למשווקים לשנות את התמחור בצורה דינמית יותר.

 

המקלדת הופכת לטאבלט, העכבר - לסמארטפון המקלדת הופכת לטאבלט, העכבר - לסמארטפון

 

IF: טובים השניים

 

למחשב זה יש שם חולמני למדי, שתואם את החזון של מעצביו: לפטופ בעל שני מסכים נתיקים, שכל אחד מהם יכול להתנתק ולתפקד כסמארטפון ושניהם ביחד - כטאבלט. אוזניית בלוטות' נשלפת מגופו, לביצוע שיחות גם בתצורת לפטופ וטאבלט ויש לו חומרה חזקה, שכוללת 4 גיגה-בייט של זיכרון פעולה וכונן SSD של 512 מגה-בייט.

 

המסך הוא שני סמארטפונים. IF המסך הוא שני סמארטפונים. IF

 

הרעיון הוא נחמד, אבל מחטיא את המטרה: בתצורת לפטופ, המחשב לא נוח לעבודה כי המקלדת שלו קטנה ודחוסה מאוד - ולא כוללת משטח עכבר, רכיב שהוא עדיין חיוני עבור יישומים רבים. המוצר עשוי להיות כבד יותר משהו נראה, בגלל שיש לו שתי סוללות נפרדות. בנוסף, גם כאן מדובר בשני מסכים ושני מעבדים - מה שהיה מייקר אותו הרבה מעבר לכוונת המעצבים, שתכננו מכשיר שיעלה 800 דולר.

 

VAIO Paysage: משולחני ונייד יוצא שולחנייד

 

לצד מחשבים ניידים לצרכן הקטן, עובדות חברות רבות על עיצובים של לפטופים היברידיים לארגונים. אחד המעניינים הוא זה של המעצב קווין דפאפה, שמבוסס על מחשבי VAIO של סוני.

 

מדובר בלפטופ 14.1 אינץ' שכולל שני מסכים, שאחד מהם כלל לא פעיל כשמשתמשים במוצר בתור מחשב נייד. בעת הצורך, אפשר לשלוף ממנו את המקלדת, לפרוש את המחשב ולהציג את המסך השני אשר מסונכרן עם הראשון. התוצאה: מסך אחד גדול של 28 אינץ' שמתפקד כמחשב שולחני כשמחברים אותו למעמד קטן.

 

עיצוב מבריק, אך לא נדרש בשוק. VAIO Paysage עיצוב מבריק, אך לא נדרש בשוק. VAIO Paysage

 

מדובר בעיצוב יצירתי מאוד שנועד למשתמשים ארגוניים. עסקים יכלו לחסוך כך הוצאות מחשוב נייד; סוכנים ואנשי מכירות יכלו לקחת את המחשב השולחני איתם לפגישות במקום להזדקק למחשב נפרד. ואולם, השוק עבד בכיוונים אחרים: ראשית, ישנם לא מעט ארגונים בהם תחנת העבודה היא מלכתחילה מחשב נייד. שנית, טרנד BYOD שבמסגרתו משלב העובד את מוצרי המחשוב האישיים שלו במערכות הארגון ביטל את הצורך במוצר שכזה.

 

OLO: אייפון-בוק

 

הנה עיצוב שהוא כל כך פשוט שלכאורה, אין סיבה שאפל לא תהפוך אותו למוצר. מדובר בתחנת עגינה בדמות לפטופ לאייפון, שמשתמשת בסמארטפון בתור משטח עכבר. הרעיון מאוד בסיסי: מעבד האייפון חזק מספיק כדי לתמוך בתצוגה של 10-12 אינץ' ברזולוציה סבירה, מה שיכול לתת לטלפון שימושיות של לפטופ קטן ואפילו להכניס את אפל לתחרות בשוק הארגוני, בו כיום כמעט שאין לה נוכחות כלל.

 

זה, אייפון? זה לפטופ? לא, זה OLO זה, אייפון? זה לפטופ? לא, זה OLO

 

ואולם, בפועל לא סביר שמוצר כזה יגיע לשוק משום שבדיוק לקטגוריה זו מייעדת החברה את האייפד. לאפל אין לפטופים מוזלים: יש מקבוק, שהוא יקר משמעותית מהמתחרים שלו. על אף היתרונות הטמונים במכשיר, הוא אינו עולה בקנה אחד עם אסטרטגיית המוצרים של ענקית הטכנולוגיה.

 

Aderson: לפטופ לעבודה ביד אחת

 

מעצבי פוג'יטסו הציגו מחשב נוסף, שנשען על שימושיות של לפטופ ושל טאבלט כאחד. סמארטפון לא תמצאו פה. הרעיון שלו הוא להשתמש בציר כפול, שיאפשר למקם את המקלדת גם מתחת למסך כרגיל וגם לצידו.

 

לפטופ שמתפקד כטאבלט. אנדרסון לפטופ שמתפקד כטאבלט. אנדרסון

 

המוצר שמתקבל דומה ליומן כיס ומאפשר כתיבה נוחה גם ביד אחת, שכן המקלדת שלו צרה ובעלת מבנה שמזכיר מקלדות סמארטפונים. כנראה שהאנדרסון לא היה מצליח לכבוש את לב הקהל לו היה מגיע לשוק: את כל מה שהוא יודע לעשות, עושה היום כל סמארטפון והמקלדת הדחוסה עדיין לא מאפשרת יצירת תוכן באותה הנוחות שמאפשר מחשב נייד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x