$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

מנכ"ל אסוס: לא נהמר על מחשוב לביש רק כדי ליישר קו עם השוק

ג'רי שן מספר ל"כלכליסט" על יחסי החברה עם הבכירים הישראלים של אינטל ועל התחרות עם מיקרוסופט. הוא אינו מתרגש מדעיכת שוק ה-PC, או ממהלכים של מתחרות כלנובו, שקנתה את מוטורולה כדי להתחזק בזירת המובייל

אסף גלעד, טייוואן 13:5609.06.14
אסוס נחשבה תמיד לחריגה שבין חברות המחשבים. היא הולכת על כל הקופה: מחברת לוחות אם, הפכה לחברת נטבוקים ולאחר מכן השיקה הכל: מחשבים ניידים, טאבלטים של ווינדוס, טאבלטים של אנדרואיד וסמארטפונים.
אז, גם הפכה לחברה שמזוהה עם מכשירים היברידיים. למשל, הפדפון - סמארטפון שמתפקד כ"מוח" עבור תחנת עגינה שהיא טאבלט, הפונפד – טאבלט שהוא גם טלפון וכמובן, סדרת טרנספורמר האיקונית, בה לפטופים היברידיים בתצורת המסך הנתיק. שיאה של הסדרה במחשב הטרנספורמר בוק 5, שהוא הכל מהכל: סמארטפון, טאבלט, לפטופ, ווינדוס ואנדרואיד בחבילה אחת.

 

חשיפת הטרנספורמר בוק 5 חשיפת הטרנספורמר בוק 5 צילום: אסף גלעד

 

ההשקות הטריות של מכשירי אסוס החדשים מכנס הקומפיוטקס האחרון בטייוואן כללו כמעט אך ורק מחשבים, טבלטים וסמארטפונים עם שבבי אינטל. אסוס הפכה למאמצת הנלהבת ביותר, והכמעט יחידה, יש לציין, של שבבי האטום בסמארטפונים שלה. לטענת ג'רי שן, מנכ"ל החברה, בראיון בלעדי ל"כלכליסט", נוכחותן של קוואלקום ומדיה-טק במכשירי אסוס תרד בהתמדה.

 

את השותפות עם אינטל, מסתבר, ניתן ייחס דווקא לחברים הישראלים של שן, דדי פרלמוטר, עד לאחרונה סגן נשיא לתחום המוצרים של אינטל וראש חטיבת ארכיטקטורת החומרה, אותו מכנה שן כ"אחד ממומחי החומרה הגדולים", ומולי אדן, מי שניהל את חטיבת המחשבים האישיים וכיום משמש כנשיא אינטל ישראל. "לאינטל ולאסוס דרך משותפת כבר עשרים שנה, עוד מהתקופה שבה אסוס ייצרה רק לוחות אם. הם מבינים אותנו ואנחנו אותם", אמר.

 

ג'רי שן, מנכ"ל אסוס ג'רי שן, מנכ"ל אסוס צילום: אסף גלעד

 

התפיסה שמאחורי מכשיר ה-Transformer Book 5 מזכירה את מודו של דב מורן שאיתו עבדתם בעבר. האם זה מכוון?

"איני זוכר את החברה הזו. אבל הקונספט שאתה מזכיר שהיה קיים במודו של מכשיר קטן ומודולרי קיים גם אצלנו. כיום אנחנו מציגים סמארטפון של 5 אינץ' שמשולב בתוך טאבלט עם מקלדת, אבל אנחנו מתכננים להשיק סמארטפון מודולרי אפילו קטן יותר: 4 אינץ' ואפילו 3 אינץ'. זה לחלוטין בתכניות שלנו, ונשיק גם אותם עם שבב מריפילד של אינטל".

 

לאיזה סוג של חברה זה הופך אתכם? אתם ממוקדם יותר בטלפונים או במחשבים?

"הייתי מכנה את המובייל כקטגוריה החשובה לנו היום. תראה את הטרנספומר בוק החדש, לדוגמה: יש בו מעבד חזק מאוד לא רק בטלפון, אלא גם במסך הטאבלט, מעבד Core של אינטל. שינינו את אסוס עם השנים. בפברואר האחרון הודעתי בישיבת המשקיעים כי אסוס תהפוך מחברת מחשבים לחברת מובייל, וזה משליך הן על תחום הסמארטפונים והן על תחום הטלפונים. אני צופה שב-2017 ההכנסות מטאבלטים וטלפונים ניידים יחצו לראשונה את ההכנסות ממחשבים אישיים. אנחנו מדברים על גידול שנתי של 50% בהכנסות בתחום משנה לשנה".

 

"השקנו את הטלפונים החכמים הראשונים שלנו, ZenPhone, באפריל ומהדורה נוספת ביוני השנה, ונמכור כמיליון טלפונים בחודש. אסטרטגיית הטלפון שלנו מדברת על עיצוב של טלפון פרימיום יוקרתי, במחירים הוגנים, והאסטרטגיה הזו הצליחה. שינינו את המבנה הארגוני של החברה, הפרדנו את יחידות השיווק והשירותים לתחום וייחדנו יחידות חדשות לתחום המובייל".

 

סמארטפון מתוצרת אסוס סמארטפון מתוצרת אסוס צילום: הראל עילם

 

השקתם בימים האחרונים את הטרנספוטמר בוק T300 צ'י, מחשב ללא מאווררים, שנחשב למתחרה של ה-Surface מבית מיקרוסופט. איך זה משפיע על יחסיכם עם החברה?

"כשאנחנו מעצבים את המוצרים שלנו אנחנו מתייעצים עם מיקרוסופט, והם רואים אותנו כאחד השחקנים הבולטים שלהם במחשבים היברידיים. הסרפס הוא אמנם רק אחד מהמתחרים, אבל ככלל אנחנו משתפים פעולה עם אינטל ומיקרוסופט, מתמודדים יחד עם הירידה ההדרגתית באקוסיסטם של ענף המחשבים האישיים, ומנסים לגבש פתרונות שיראו לשוק הזה שאפשר גם להגדיל את הקטגוריה. פריצת הדרך שלנו היתה עם הטרנספורמר T100, מחשב היברידי בגודל 10 אינץ'. עד אז אנשים ברחו מחוויית מסכי המגע מבוססי ווינדוס, והמחשב הזה הפך את התמונה והפיח תקווה אצל בכירי מיקרוסופט".

 

משקפיים חכמים? לא תודה

 

תשיקו ברבעון הבא מוצר ראשון בקטגוריית המחשוב הלביש. מהו ומהי האסטרטגיה שלכם בתחום הזה?

"תחום המחשוב הלביש הוא תחום חדש שאיננו מתמחים בו. זכינו אמנם כשותף של גוגל בפיתוח השעון שלהם, ונשיק אותו ברבעון השלישי של השנה, אבל בצד המכירות אנחנו מאוד שמרניים. נתקדם עקב בצד אגודל בתחום הזה. הבעיה המרכזית של התחום היא שעדיין איננו רואים בו מוצר אחד שסוחף איתו את השוק. אני, למשל, לא יודע מה נעשה בתחום המשקפיים החכמות. אם מסתכלים על הקטגוריה הזו היא כוללת כל כך הרבה חפצים אפשריים: שעון, צמיד, טבעת, חיישן המוצמד לחזה, ויש אפילו מוצר מחשוב 'אינטרנט של הדברים' שמנקה חלונות. אפשר לחבר כל מכשיר למעשה".

 

אז אתה לא מאמין במשקפיים חכמים?

"אנחנו נכנס לתחומים רבים אבל לא נשיק מוצר רק בשביל שנוכל לומר שיש לנו מוצרי מחשוב לביש. צריך ניסיון בתחום הזה. נכון, אני אומר לעובדים שלי לשמור על גישה פתוחה ולחשוב על סוגים שונים של מכשירים, אף פעם לא רק על מכשיר אחד. אבל היום המכשיר שנראה לי כבעל הפוטנציאל הגדול ביותר של תחום המחשוב הלביש הוא השעון, שנמצא על היד ומציג מסך נוסף למסכים שכבר יש למשתמש. אין לי ספק שבסוף מישהו יעשה הרבה כסף גם ממטלית ניקוי חלונות שמחוברת לאינטרנט".

 

לא מתרגש מרכישת מוטורולה. שן לא מתרגש מרכישת מוטורולה. שן צילום: אסף גלעד

 

לנובו קנתה את מוטורולה והפכה בבת אחת לא רק לענקית אלא גם למתחרה גדולה שהיא בעלת פורטפוליו קניין רוחני גדול מאוד. האם גם אתם מתכננים לרכוש יצרנית מחשבים או טלפונים?

"צמיחה אורגנית היא שיקול מוביל בפעילות שלנו. היקף הקניין הרוחני שבידי אסוס הוא בין הגדולים בעולם כיום בתחום האלקטרוניקה. אנחנו לא צריכים לקנות חברה כמו מוטורולה בשביל להגיע לשוק הסיני או בשביל קניין רוחני. יש לנו כבר את כל אלה. צמיחה אורגני היא עדיין הדרך בה אנו רוצים לגדול"

 

מה לגבי פתיחת פעילות בישראל? לכל אחד מהמתחרים שלך יש פעילות השקעות או מו"פ בארץ. לנובו משקיעה בקרן ורטקס הישראלית. סמסונג מחזיקה מרכז פיתוח, וכך גם LG, HP ו-Dell.

"אנחנו פתוחים לכל האופציות, אבל לפעמים חברים טובים כמו הישראלים של אינטל הם שותפים יותר טובים מפעילות מקומית. אסוס היא חברה שמרנית כשזה מגיע להשקעות, והשקעה בישראל היא אפשרית, אבל אין לנו שום תכניות לגבי פתיחת פעילות מיוחדת בישראל. בכירים רבים מאסוס מגיעים אליה כדי ללמוד על טכנולוגיות חדשות, את זה אני יכול לומר לך".

 

הכותב הוא אורח חברת אסוס בטייוואן

בטל שלח
    לכל התגובות
    x