$
המדריך

בדיקת כלכליסט

סמסונג גלקסי Grand 2: פאבלט מוזל, כמעט ללא פשרות

אוהבים טלפונים עם מסך גדול ולא רוצים להוציא 3,000 שקל? סמסונג משיקה בישראל טלפון בעל מסך 5.25 אינץ', נגן מוזיקה מוצלח וביצועים טובים ב-2,100 שקל. ואולם, המצלמה שלו בינונית למדי ואיכות התצוגה מאכזבת

רפאל קאהאן 07:3604.06.14
סמסונג, בדומה לכל שאר היצרניות, מעמידות בקדמת הבמה את מכשירי הדגל שלה - אבל בשטח, דווקא המכשירים המוזלים ומכשירי הביניים הם אלה שזוכים לשיעור המכירות המרשים ביותר והופכים לעמוד השדרה של רווחיה ממובייל.

 

אחת מקטגוריות המוצר שזוכות לפופולריות עולה והולכת היא הפאבלט - הסמארטפון המגודל. אך בשל גודל המסך והמיתוג לו זכו, הפאבלטים הם בדרך כלל יקרים משמעותית מהסמארטפון הממוצע. בשנה שעברה הציגה סמסונג את מכשיר הגלקסי Grand, טלפון בעל מסך גדול יחסית ומחיר נגיש. עתה הפכה סמסונג את הגרנד לפאבלט לכל דבר ועניין – עם מסך של 5.25 אינץ'. עתה מגיע המכשיר לישראל - ומציג יתרונות מעניינים עבור חובבי המסך המוגדל.

 

עיצוב ומבנה: גב של נוט 3, פנים של גלקסי S5

 

שפת העיצוב החדשה של סמסונג ממנה נהנים מכשירי הפאבלט והטאבלט מסדרת נוט מתהדרת בכיסוי אחורי עם חיקוי דמוי עור. עיצוב זה הועתק למכשיר הגרנד 2, אך החיפוי עצמו אינו באיכות מקבילה לפאבלט הדגל נוט 3.

 

הגב נראה כמו נוט 3. גרנד 2 הגב נראה כמו נוט 3. גרנד 2 צילום: רפאל קאהאן

 

מדובר בכיסוי פלסטיק פשוט שנותן תחושה זולה, שהיתרון היחיד שלו הוא בכך שאין סכנה לריבוי טביעות אצבע על פניו. מקדימה בחרו מעצבי סמסונג בהשראה של מכשיר הדגל הנוכחי - הגלקסי S5. צידיו של המכשיר מעוטרים בפס מתכת מבריק ואיכותי, שמספק אחיזה נוחה. כפתורי התפעול שומרים על המיקומים הרגילים, כפתור הפעלה מצד ימין וכפתורי בקרת עוצמת השמע מצד שמאל.

 

הכפתורים עצמם אינם נוקשים ונלחצים בקלות יתרה. כך שפעמים רבות מצאתי את עצמי מנסה להגביר את עוצמת השמע ובתוך כך לוחץ בטעות על כפתור ההפעלה או להיפך. כניסות ה-USB ושקע האוזניות ממוקמים כרגיל בחלק התחתון והעליון בהתאמה של המכשיר.

 

מידות של פאבלט, מחיר של סמארטפון ביניים מידות של פאבלט, מחיר של סמארטפון ביניים צילום: רפאל קאהאן

 

בסך הכל העיצוב נאה למדי. המסך הגדול, בן 5.25 אינץ' לא זכה בציפוי גורילה גלאס, אך למרות זאת הוא די עמיד בפני שריטות. הטלפון שוקל 163 גרם – לא הכי קל בחבורה, אבל לא מדובר במשקל שגורע מחוויית השימוש.

 

ממשק ומערכת הפעלה: סמסונג קלאסי לטוב ולרע

 

המסך של הגרנד הוא היתרון הכי בולט שלו. הוא מעוצב בדיוק כמו המסך של מכשיר הדגל הגלקסי S5, ואפילו עולה עליו מבחינת גודל תצוגה. מה שכן הוא מוגבל לרזולוציה של 1,280 על 720 פיקסל עם צפיפות של 280 פיקסלים לאינץ'. חוץ מזה תצוגת הצבעים נאה עד מוגזמת כיאה למסכי ה-Amoled של סמסונג. הבעיה העיקרית שלו ואחת שעלולה לגרום לצרכן הישראלי להסס היא תצוגה ירודה תחת אור שמש ישיר.

 

איכות צבע טובה איכות צבע טובה צילום: רפאל קאהאן

 

מי שזכה להשתמש אי פעם באחד ממכשיריה של סמסונג ירגיש עם הגרנד 2 בבית. המכשיר מצוייד בגרסת 4.3 של מערכת ההפעלה מבית גוגל ביחד עם ממשק ה-TouchWiz הייעודי של היצרנית הקוריאנית. בצד החסרונות מדובר בממשק מסורבל, בעל עיצוב מיושן ושימושיות בעייתית. בצד היתרונות - מספר גדול של אפשרויות כיוונון, התאמה למשתמשים מתחילים כמו גם למתקדמים חובבי ההתאמה האישית ולא פחות מ-7 מסכי בית כברירת מחדל.

 

מבחינת מערכת ההפעלה, מכיוון שסמסונג ציידה את הגרנד 2 בזיכרון אחסון של 8 גיגה-בייט בלבד, השטח שזמין למשתמש מתגמד לכ-4 גיגה-בייט. תזכורת בעייתית משהו למנהג המגונה של סמסונג לדחוס כמות לא קטנה של אפליקציות לא שימושיות למכשיריה.

 

המסך רגיש להשתקפויות תחת תאורה ישירה המסך רגיש להשתקפויות תחת תאורה ישירה צילום: רפאל קאהאן

 

בנוסף המכשיר שנבדק בידינו אמור להימכר על ידי סלקום, שהוסיפה כמות מכובדת של אפליקציות משל עצמה. סמסונג הבינה את גודל הבעיה וציידה את המכשיר בחריץ הרחבה לכרטיסי SD בנפח של עד 64 גיגה-בייט. אולם קחו בחשבון שלא תמיד ניתן לאחסן את האפליקציות על גבי הכרטיס, כך שאם אתם נוהגים להוריד כל אפליקציה שנראית לכם חביבה, אתם עלולים למצוא את עצמכם במהרה ללא מקום אחסון זמין.

 

מולטימדיה ואפליקציות: אותה גברת, אותה אדרת

 

מכיוון שבסמסונג לא ציידו את הגרנד 2 בשום יכולות יוצאות דופן, מערך אפליקציות המולטימדיה דומות לאלו שתמצאו בשאר מכשירי החברה. אפליקציית התמונות מאפשרת לצפות בתמונות ובסרטוני הווידאו שצילמתם, הניווט מתבצע בעזרת סרגל שמופיע לאחר ביצוע סווייפ לימין בו מוצגים פריטי המולטימדיה. הצפייה בתמונות נעימה בזכות איכות המסך והפרדת הצבעים הטובה שלו.

 

סמסונג אפילו טרחה לצייד את האפליקציה במצב אדובי RGB לתצוגה איכותית יותר של הצבעים בתמונות. נגני הווידאו, הרדיו והמוזיקה הם אותם נגנים שתמצאו בשאר המכשירים. נגן המוזיקה הוא האפליקציה המובילה משלושתם עם תמיכה מובנית בשלל סוגי קבצים, ביניהם FLAC או WAV.

 

אפליקציית הרדיו של המכשיר אפליקציית הרדיו של המכשיר צילום: רפאל קאהאן

 

כיוונון איכות השמע מתבצע בעזרת שלל בקרי שליטה. בנוסף סמסונג הוסיפה אקוולייזר מובנה בעל 7 ערוצים ואפשרות להתאים את אוטומטית את איכות השמע לסוג האוזניות בהן אתם משתמשים. נגן הרדיו מצוייד ב-RDS ויודע לשמור עד 12 תחנות בזיכרון. חבל שבימינו עדיין צריך להשתמש באוזניות כאנטנה לקליטת FM, במקום להשתמש באנטנה הפנימית. האפליקציה המאכזבת היא נגן הווידאו, שמציג יכולות מוגבלות גם ביחס לגרסאות שמותקנות על גבי מכשירים אחרים של החברה. החסרון הגדול שלו היא חוסר תמיכה בקבצי DIVX ובסרטונים עם שמע מבוסס AC3 - שני פורמטים פופולריים עד מאוד ושדורשים תשלום דמי רישיון מצד היצרנית - כנראה הסיבה ל"וויתור" המגוחך. מעבר לכך, הנגן מתפקד היטב ואף יודע להתאים קבצי תרגום לסרטון הנכון אפילו אם שם הקובץ אינו תואם.

 

ביצועים וקישוריות: מקביל ל-S3

 

נתחיל עם החלק הטוב: המכשיר מציג ביצועים טובים. עם מעבד מרובע ליבות מודרני מתוצרת קוואלקום במהירות 1.2 גיגה הרץ ו-1.5 גיגה-בייט של זיכרון פעולה, מדובר במכשיר זריז ונעים לשימוש. צריך לזכור שבזכות העובדה שהוא אינו צריך לנהל תצוגה באיכות HD מלאה, המעבד הותאם לספק יותר משאבים לשימוש השוטף. עוד עניין חשוב הוא הקישוריות המעולה שלו. הגרנד 2 הציג קליטה מלאה במקומות שמכשירים אחרים הראו חצי מכך. איכות השמע והשיחה נשארו מצויינות גם עם רעש מסביב.

 

בדיקות הביצועים של הגרנד 2 מציבים אותו במקביל למוטו G של מוטורולה, אך שלא כמו מתחרהו הזול, הוא מגיע עם יכולות LTE שעדיין לא רלוונטיות לישראל. המכשירים הקרובים אליו ביותר מבחינת ביצועים מבית סמסונג הם הגלקסי S3 והגלקסי S4 מיני. כך שאם אתם חושבים על אחד מהמכשירים הללו ומעוניינים במסך ענק, כדאי שתבדקו גם את הגרנד 2.

 

מצלמה: סטנדרטית עם ביצועים טובים

 

מצלמת ה-8 מגה-פיקסל של הגרנד 2 אינה גרועה, אך לא מתעלה על המצלמות שבמכשירים מקבילים. היא עובדת מצויין באור יום ובצורה סבירה מינוס בלילה, למרות פלאש לד מובנה. המצלמה מצויידת בכל התכונות הרגילות: HDR, צילום מותאם ללילה, פנורמי וספורט.

 

מצלמת הגרנד 2 מצלמת הגרנד 2 צילום: רפאל קאהאן

 

בנוסף ניתן להוסיף הקלטה של צליל מסביבת הצילום, מה שמאפשר לכם לקבל את רחש הגלים בצילום בים או צלילים של חיות בצילום שהתבצע בגן חיות. למרות שהוא לא יודע להציג רזולוציית HD מלאה, כן ניתן להקליט סרטונים באיכות של עד 1080p. איכות הסרטונים מצויינת וניתן אף לשמור תמונות באיכות של עד 6 מגה פיקסל מתוכם.

 

סוללה והתחממות: להטעין פעם ביום

 

עם סוללה של 2,600 מיליאמפר-שעה, אין לגרנד 2 בעיות של אספקת אנרגיה. בשימוש שוטף שכולל גלישה, האזנה למוזיקה, עדכון סטטוסים ומיילים, צילום תמונות ומעט ניווט תוכלו בכיף להוציא ממנו כ-14 עד 15 שעות פעולה.

 

הגרנד 2 בפרופיל. הסוללה ניתנת להחלפה הגרנד 2 בפרופיל. הסוללה ניתנת להחלפה צילום: רפאל קאהאן

 

מכיוון שהסוללה נשלפת, אם אתם מאלה שזקוקים לכך - תוכלו להוסיף סוללת גיבוי להחלפה. כמובן שאם תשתמשו באפליקציות משחקים תובעניות או תצפו בסרטים לא תעברו את מחסום ה-5 שעות במקרה הטוב. המבנה הגדול והמעבד החסכוני מאפשרים פיזור חום יעיל, כך שלא ניתקלתי במצבים בהם לא ניתן היה לאחוז בו, גם לאחר סשן משחק תלת ממד.

 

סיכום ואלטרנטיבות: זנב לאריות

 

הגלקסי גרנד 2 הוא טלפון טוב. הוא יעשה את העבודה עבור משתמשים שמחפשים טלפון מגודל ולא רוצים לשלם מחיר פאבלט מלא - 3,000 שקל. ואולם, היתרונות שלו על פאבלטים נמוגים כשמשווים אותו לסמארטפונים. במחירו, 2,100 שקל, אפשר לרכוש מתחרים כנקסוס 5 של גוגל ו-LG או אפילו מכשירים מהדור הקודם כגלקסי S4 וה-ONE M7 של HTC שעולים על הגרנד בביצועים ובאיכות. למעט מסך גדול משלהם, הגרנד לא מציג יתרון בולט על פניהם. לו היה נמכר הגרנד 2 ב-400 שקל פחות, היה עשוי להציב תחרות קשה גם לקטגוריית הסמארטפונים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x