$
הייטק והון סיכון

TabTale הישראלית קונה את חברת המשחקים הסינית Coco Play

סכום העסקה מוערך במיליון דולר. משחקיה של קוקו פליי מככבים בחנויות האפליקציות במזרח אסיה. לטאבטייל יש 250 אפליקציות ומשחקי ילדים שונים לאייפד, שזכו לכ-300 מיליון הורדות

אסף גלעד ומאיר אורבך 14:1125.05.14

חברת המשחקים הישראלית TabTale רוכשת את Coco Play, מפתחת משחקי ילדים סינית שמושבה בהונג קונג. סכום העסקה לא נמסר, אך להערכת חברת המחקר IVC, הוא עומד על מיליון דולר.

רק באוקטובר האחרון גייסה החברה 12 מיליון דולר ממשקיעיה, כדי להמשיך בפיתוח ובהשקת משחקים חדשים לאייפד - וכעת מסתבר כי הסכום ישמש את החברה הישראלית גם לביצוע רכישות. טאבטייל השתמשה בו כבר במרץ האחרון כאשר רכשה את חברת Kids Games Club מת"א תמורת 4.5 מיליון דולר.

 

הרכישה מרחיבה את אחזיתה של טאבטייל בקרב משתמשים ממזרח אסיה. במשחקים של קוקו פליי משחקים כיום 2 מיליון משתמשים יחודיים בחודש. בין מותגיה הנפוצים, המשחקים Coco Princess - המאפשר לשחקן או לשחקנית להלביש נסיכה בפריטי לבוש ובתכשיטים וירטואלים בממשק תלת ממדי וחוברת הצביעה הווירטואלית Amazing Coloring Studio. שתיהן דורגו בצמרת חנויות האפליקציות בטריטוריות שונות בסין ובמזרח אסיה כולה.

 

אפליקציות טאבטייל אפליקציות טאבטייל

 

בין האפליקציות הפופולריות של טאבטייל נמנות The Wheels on the Bus, אפליקציית שירים לילדים הכוללת גם משחקים ופאזלים, Hot Dog Hero, המדמה בישול נקניקיות, ו-Enchanted Fairy Spa שמדמה טיפוח, איפור וסטיילינג לפיות. על פי חברת הדירוג App Annie, האפליקציות הפופולריות ביותר של החברה הן ספרי ילדים כמו "בגדי המלך החדשים", "הצרצר והנמלה" ו"תיבת נוח", שמוצעים בתשע שפות.

 

300 מיליון הורדות

 

טאבטייל כבר כיום מייצרת הכנסות שנתיות של כ-10-20 מיליון דולר, רובן מרכישות של טובין וירטואליים במשחקים חינמיים. במשחק הפופולרי של החברה Baby Outdoor, למשל, הילדים מקימים מחנה בטבע כשהם רוכשים ציוד כמו אוהלים ופנסים במטבעות וירטואליים - שאותם קונים בכסף אמיתי.

 

משחקיה של טאבטייל, הממוקמת ברמת החייל בתל אביב, חצו בפברואר האחרון את קו 300 מיליון ההורדות - נתון שמדרג אותה במקום השביעי בצמרת חברות התוכן לאייפד, עם 250 אפליקציות שונות.

 

טאבטייל צופה כי תגיע לסך של 500 מיליון הורדות עד סוף השנה. החברה נוסדה בידי שגיא שליסר, המשמש כמנכ"ל החברה, לצד ארן קושניר וניר בז'רנו. הם חברו להקמת החברה לאחר שלא מצאו אפליקציות לטאבלט שיתאימו לילדיהם. בחברה השקיעו עד היום 13.5 מיליון דולר קרנות ההון סיכון מאגמה, וינטאג' וקרן ההשקעות של קוואלקום.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x