$
הייטק והון סיכון

קונדואיט מובייל הופכת ל-Como

לצד המיתוג החדש, חנכה החברה שירותים חדשים למפתחים, שיסייעו להם ביצירת אפליקציות מובייל בקלות. ביניהם נמנים כלי פיתוח, חיבורים לשירותי תשלום סלולריים ושיתוף פעולה עם אמזון

אסף גלעד 17:4612.05.14
קונדואיט מובייל, חטיבת המובייל של קונדואיט החדשה, מותגה מחדש כ"Como" - ומשיקה שירותים נוספים כמו תשלומים ושירות הזמנות לעסקים קטנים המעוניינים ליצור אפליקציות מובייל. בנוסף משיקה החברה שיתוף פעולה עם אמזון, שמסייעת בהפצתו של השירות הישראלי בקרב בעלי חנויות באמזון, המאפשר להם לבנות אפליקציות על בסיס הקטלוג שלהם באתר הקמעונאות.

שירות Como מאפשר להמיר רכיבים מתוך דף הפייסבוק של העסק או אתר הבית שלו ולהפכם לאפליקציה אורגנית (Native) שניתנת לפתיחה מכל מכשיר. תוך כדי ההמרה היא מאפשרת להוסיף מאפיינים שונים ולעצב את האפליקציה באמצעות ממשק עריכת תמונות וממשק.

 

תכונת בחירת העיצוב בקומו תכונת בחירת העיצוב בקומו

 

היום (ב') הודיעה קונדואיט מובייל על השקת שירותים משלימים כמו תשלומים או משלוחים בשיתוף עם סטארט-אפים ישראלים המתמחים בתחום. החברה מאפשרת לעסקים להוסיף ממשק תשלומים במובייל באמצעות טכנולוגיה של MyCheck הישראלית, המאפשר לשלם במסעדות, פאבים ובתי קפה באמצעות הטלפון, כמו גם להתחלק בתשלום בין החברים. שני שירותים ישראלים נוספים שנוספו הם שירות ההזמנות והמשלוחים Bringg המאפשר למשתמש לנהל הזמנות ומשלוחים מבתי עסק. באמצעות השירות ניתן לקבל עדכונים על מיקום המשלוח על גבי מפה וכן לתקשר עם השליח.

 

המחיר: 33 דולר בחודש

 

לטענת קונדואיט, נוצרו עד כה 600 אלף אפליקציות של עסקים קטנים ובינוניים מתוך השירות, בקצב יומי של 3,500 מדי יום מאז השקת החברה ב-2010. כלל האפליקציות מרכזות כ-10 מיליון משתמשים מדי יום.

 

שילוב אלמנטים כקודי QR שילוב אלמנטים כקודי QR

 

החברה השיקה גם חליפת שיווק והפצה לאפליקציות בשם Marketing Genie, הכולל אינטגרציה לפרסום בפייסבוק המאפשר לנהל קמפיין מפולח לפי העדפות וטעמים של המנויים בפייסבוק, וכן ממשק המאפשר שליחת חומרים שיווקיים לבתי דפוס להדפסת מדבקות או קוד QR. בהמשך ישיקו בחברה מערכת להפצת האפליקציה באופן אוטומטי ברשת הפרסום של גוגל וטוויטר.

 

קומו מאפשרת לעסקים לבנות אפליקציה בחינם אך לאחר 5 הורדות ו-50 ביקורים היא גובה 33 דולר לחודש. שירות יקר יותר הנתפר אישית לאפליקציה מאפשר גם להפיץ 7 הודעות יזומות (פוש) לכל משתמש. בחברה מדווחים על יותר מ-20 מיליון הודעות פוש שנשלחות למשתמשים בכל חודש.

 

יש חיים אחרי המיזוג

 

"בשלוש השנים האחרונות הצלחנו לייצר מותג פשוט ונקי שמייצר ערך", אמר סמנכ"ל קונדואיט הראל טייב, כשנשאל עד כמה מזכירה קומו את קונדואיט המקורית, חברת סרגלי הכלים שמוזגה עם פריון.

 

"היום אנחנו לא מדברים על קונדואיט, לא בגלל שקונדואיט היא דבר לא טוב, למדתי מהם המון, והיום אנחנו מערכת שיכולה להיות לגמרי עצמאית בצורה כזו עם מותג שבעוד שנה או שנתיים, שנחפש קומו לא נזכור זאת, אלא נזכור שזה הגשר הדיגיטלי לעולם ה-SMB". החברה מעסיקה כיום כ-110 עובדים, מתוכם 100 במרכז החברה ברחובות, בתחומי הפיתוח והשיווק.

 

החברה מתחרה ב-Wix ובדודא מובייל, ששינתה גם היא את שמה לדודא, המאפשרת יצירת ממשק אחיד של אתר וובי ואתר מובייל. טכנולוגיית קומו מאפשרות, לטענת טייב, יצירת יישומים המציגים יכולות גרפיות טובות יותר, וכן יכולות תשלומים מהירות יותר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x