$
מכשירים ומדריכים

בשולי הרשת

איך נראה שיעור אירובי עם אינטרנט מקולקל על הראש?

ניסוי שנערך כחלק מפרסומת של ספקית אינטרנט שוודית משתמש במערכת המציאות המדומה של אוקולוס כדי להוסיף ניתוקים ותקיעות לחוויות מהעולם האמיתי - משחק פינג פונג, הכנת חביתה ושיעור אירובי

נמרוד צוק 17:3029.04.14
ספקית האינטרנט השבדית ume.net מצאה רעיון מקורי כדי לקדם את השירותים שהיא מספקת: ניסוי מצולם שמשתמש בקסדת אוקולוס ריפט ומצלמה שמחוברת אליה, עם טוויסט קטן.

במקום להשתמש בקסדה כדי להציג למשתמש עולם תלת ממדי שנוצר במחשב או תצוגה מיידית של התמונה שנקלטת במצלמה, עשו טכנאי החברה שינוי במערכת ההפעלה שלה שמאריך את פער הזמנים בין צילום הוידאו לבין התצוגה מ-0.3 שניות לשלוש שניות מלאות.

 

ארבעה נסיינים התבקשו לחבוש את הקסדה ולבצע במצב זה פעולות יומיומיות שונות כמו משחק פינג פונג, שיעור אירובי והכנת חביתה.

 

 

הניסוי מציב את המשתתפים במצב לא רגיל שהניב תוצאות משעשעות: הבחורה שמשתתפת בשיעור אירובי מתקשה לעקוב אחר הוראות המורה ועושה כל הזמן את התרגיל שבוצע שלוש שניות קודם; הבחור שמכין חביתה שובר את הביצים על השיש במקום לתוך המחבת; הנסיינית שחבשה את הקסדה באולם באולינג משגרת את הכדור לכיוון הלא נכון והבחור שמשחק טניס שולחן לא מצליח לקשר בין רעשי פגיעת הכדור על המשטח לבין המיקום שלו במרחב.

 

"חיימק'ה שלי", גרסת אוקולוס ריפט "חיימק'ה שלי", גרסת אוקולוס ריפט

 

שובה של המציאות המדומה

 

זו לא הפעם הראשונה בה נעשה שימוש יצירתי באוקולוס ריפט כדי להדגים מניפולציות של תודעת המשתמשים. קבוצת האמנים Be Another Lab, למשל, סיפרו לאחרונה בראיון ל"כלכליסט" כיצד הם משתמשים בקסדה כדי לאפשר לאנשים לחוות את העולם מנקודת מבט של אדם אחר - למשל לגבר להרגיש בגוף של אשה ולהיפך, ולאנשים בריאים לחוש כיצד מרגישים בעלי מוגבלויות.

 

אוקולוס, יצרנית הקסדה, נרכשה בחודש שעבר על ידי פייסבוק בסכום של 2.2 מיליארד דולר, שנה וחצי בלבד אחרי שהחלה את דרכה בגיוס של 2.4 מיליון דולר דרך קיקסטארטר. החברה הצליחה להחזיר לאופנה את תחום המציאות המדומה לאחר שנחשב לרעיון לא רלוונטי במשך שנים, ויצרה קהילה נלהבת של אלפי מפתחים ומשתמשים שיצרו יישומים ומשחקים רבים לפלטפורמה שלה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x