$
IT בעולם

דיווח: הפיטורים ב-IBM יקיפו כ-25% מעובדי חטיבת החומרה

הכרזת IBM כי תחל בהליך הפיטורים החל מהשבוע ממשיך להדאיג את עובדי החברה; עד כה פוטרו כ-1,200 עובדים בהודו, אירופה ואמריקה הדרומית. השבוע מגיע תורם של עובדי החברה בארה"ב

רפאל קאהאן 11:5903.03.14

מהלך הפיטורים הנרחב עליו הכריזה מנכ"לית החברה ג'יני רומטי תופס תאוצה. לאחר שהחלה בפיטורים בסניפי החברה בהודו, אמריקה הלטינית ואירופה, החלה החברה גם בפיטורים בקרב עובדיה בארה"ב. בין היתר בקרב חטיבת החומרה (STG), אמורים הפיטורים להקיף כ-25% מסך כל העובדים על פי דיווח של אתר CNET אתמול (א').

עד כה דווח באתר האיגוד הלא רשמי של עובדי החברה כי כמה מאות עובדים כבר קיבלו מכתבי פיטורים באתרי החברה בטקסס וקולורדו. הגארדיאן מדווח היום (ב') כי גם אתר החברה ההיסטורי בעיירה אנדיקוט יצומצם, אולם לא נמסר כמה מבין 720 עובדי החברה ילכו הביתה. העיירה אנדיקוט הייתה מקום מושבו הראשון של מטה החברה, ובשיאו 11,000 מסך 13,000 תושבי העיירה עבדו עבור IBM. כיום מספרם מוערך בכ-720 עובדים בלבד באתר מס' 1, כפי שמכונים משרדי החברה באנדיקוט.

 

האם צפויים פיטורים גם בישראל? האם צפויים פיטורים גם בישראל? צילום: גלעד קוולרציק

 

IBM החלה בהליך הפיטורים הנרחב, שאמור על פי דיווחים שונים לכלול כ-13,000 עד 14,000 עובדים מסך של כ-400,000, מתוך מטרה להביא את רווח המניה לכ-20 דולר ב-2015 לעומת רווח של כ-14.90 דולר כיום. העלאת הרווח היא אחת מהתחייבויותיה של רומטי כלפי בעלי המניות של החברה. אולם, אנליסטים מסויימים מעריכים כי היעד הינו שאפתני מדי וידרוש מ-IBM עוד קיצוצים על מנת לעמוד בו.

 

IBM גם סיכמה עם ממשל מדינת ניו יורק לשמור כ-3,100 עובדים במדינה מתוך סך של 7,000, כך על פי דיווח של הפוקיפסי ג'ורנל. בישראל המצב אינו ברור, מצד אחד IBM כבר ערכה סבב פיטורים לפני מספר שבועות שכלל בין השאר את עובדי חברת דיליג'נט. מצד שני, לא ברור מה מספר עובדי החברה בישראל הקשורים לחטיבת החומרה. ניתן להעריך כי הסכנה העיקרית רובצת סביב אנשי חטיבת האחסון XIV, כמו כן ניתן להעריך שאנשי פיתוח מעגלים לוגיים, פעילות ש-IBM מנסה לצמצם‏ גם הם עלולים למצוא עצמם בחוץ.

 

פניית "כלכליסט" לחברה בבקשה לפרט את תוכניותיה בנוגע להיקף פיטורים אפשרי בישראל זכתה לתגובה הבאה: "איננו מפרטים את תוכניותינו בנושאים אלה. כפי שמסרנו בעבר, IBM מבצעת באופן שוטף שינויים נדרשים, בכדי לענות על צרכי לקוחותינו ולהיכנס לתחומים חדשים בעלי ערך מוסף גבוה."  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x