$
המדריך

בדיקת כלכליסט

G Flex של LG: הפאבלט הגמיש של וולברין

הפאבלט הראשון בעל מסך גמיש נוחת בישראל. לקחנו אותו לבדיקה וגילינו שלמרות ביצועים טובים, עיצוב שובה עין והברקות טכנולוגיות בדמות יכולת "החלמה" משריטות עדיין מדובר במכשיר גדול מדי שאינו מתאים לכל אחד

ניצן סדן 11:3325.02.14
"מה קרה לטלפון שלך, השארת אותו ליד מפזר חום או משהו?" שאל אותי זר באוטובוס בראותו את ה-G Flex הקעור, הפאבלט הגמיש הראשון בעולם שהגיע לאחרונה לישראל. השאלה לא מפתיעה במיוחד. לא בכל יום רואה אדם טלפון שלא דומה לשום מכשיר אחר.  
הג'י פלקס היה הראשון מסוגו שהושק בתפוצה בינלאומית - הישג מרשים עבור LG הקוריאנית. הוא נמכר בארץ בצורה סדורה בחנויות הסלולר וברשת אורנג'. במבט ראשון, מדובר במוצר מרשים שכולו פריצות דרך טכנולוגיות, בעיקר בתחום החומרים. אבל האם חוויית השימוש מרשימה אף היא?

 

מכשיר ה-G Flex. אוסף של פריצות דרך מכשיר ה-G Flex. אוסף של פריצות דרך

 

עיצוב ומבנה: כעוף החול

 

הטלפון זכה לקריאות התפעלות במערכת "כלכליסט". אחרי הכל, לא בכל יום רואים סלולרי שכזה. ואכן, הסטייל הגאדג'טי שלו שובה עין. מדובר בפאבלט נאה מאוד, אחד האלגנטיים בהם נתקלנו לאחרונה והוא ללא ספק מרשים יותר מפאבלטים קודמים של LG.

 

מרשים למראה. G Flex מרשים למראה. G Flex צילום: ניצן סדן

 

גבו עשוי מפולימר גמיש בצבע אפור באפקט מוברש, במרכזו כפתור הפעלה וכפתורי ווליום - תצורה שכבר ראינו במכשיר ה-G2 המוצלח. בחזיתו גולת הכותרת - המסך הגמיש, בגודל 6 אינץ'. למרות מסגרת המסך הדקיקה, מדובר בטלפון ענק, אפילו בשביל פאבלט; נראה שרק האקספריה Z אולטרה העצום גדול ממנו.

 

זה לא עקום, זה גמיש זה לא עקום, זה גמיש צילום: ניצן סדן

 

עד כמה הוא באמת גמיש? מחד, תוכלו לכופף אותו מעט, במאמץ. מאידך, אינני רואה כל סיבה לעשות זאת, פרט ללהראות לחבר'ה שהטלפון שלכם גמיש. כך שסוגיית הגמישות מרשימה בעיקר, במבט ראשון. גם כשמדברים בו לא מרגישים שום דבר יוצא דופן, על אף שהוא ארגונומי יותר מטלפונים אחרים.

 

כשמגיעים לחוויית השימוש, נתקלים בבעיה: הטלפון פשוט גדול מדי. המשקל שלו נמוך ביחס לגודלו ועומד על 177 גרם, אבל המכשיר רחב וארוך מדי. היתרון היחיד של תצורה זו אמורה להיות נוחות ההקלדה במצב אופקי, אבל גם כאן קיימת בעיה בשל אורכו של הטלפון. המקלדת פשוט פרוסה בצורה רחבה מאוד.

 

יכולות ההתחדשות: הטלפון של וולברין

 

גב הטלפון עשוי מפולימר דינמי שביכולתו להתחדש ולתקן שריטות קלות; שרטתי אותו בעדינות באמצעות צרור מפתחות - גורם מס' 1 לשריטות במכשירים (כשאתם נושאים אותם בכיס עם הצרור; בפועל, הסיבה מס' 1 הוא אתם) ולאחר מכן שרטתי את גבו גם במברשת ברזל עדינה ואפילו בסכין. כעבור שעתיים כבר לא הצלחתי למצוא את שריטות המפתחות והמברשת ולמחרת - גם את שריטת הסכין.

 

שריטות וחתכים? אהלן וסהלן שריטות וחתכים? אהלן וסהלן צילום: ניצן סדן

 

הפולימר המתחדש פועל טוב יותר בטמפטורות גבוהות מטמפרטורת החדר, כך שאם הפלקס שלכם נשרט ותשפשפו אותו, תאיצו במידת מה את פעולת שיקום החומר. בהתחשב בכך שמדובר ביחידת בדיקה, לא בוצעו בגבו שריטות עמוקות או כאלה שנוצרות כתוצאה מנפילה על משטח בעל מרקם מחוספס. ואולם, נראה ש-LG עמדה בהבטחתה: הג'י פלקס מתחדש כמו וולברין מ-X-Men.

 

טלפון שמחדש את עצמו זה מרשים מאוד טכנולוגית, אבל לנסיוני, שריטות קלות אינן בולטות על גבו של טלפון עשוי פוליקרבונט בצביעה מולקולרית (כמו של מכשירי נוקיה למשל) או כל טלפון סטנדרטי בצבע שחור. ושריטות עמוקות? ובכן, את אלו אני מעריך שתראו על כל טלפון. בדיקה שנערכה באתר אמריקאי שהתעלל קשות בפלקס שקיבל הראתה שחתכים עמוקים אינם מתחדשים. אני מקווה ש-LG תהפוך את הגב המתחדש לסטנדרט במכשיריה - מדובר ביתרון מוצלח על פני המתחרים וברוח רעננה בשוק הסמארטפונים המנומנם.

 

ממשק ומערכת הפעלה: חלונות, גרסת אנדרואיד 

 

הפלקס מצויד במסך OLED ברזולוציה של 1,280 על 720 פיקסל ולו צפיפות פיקסלים של 245 פיקסלים לאינץ' - נתון נמוך ביחס למתחרים. ואולם, איכות הצבע מצוינת, הבהירות גבוהה והטלפון מתמודד היטב עם תאורה ישירה. יש להניח שנתונים אלו נובעים מהיות המכשיר דור ראשון של מסכים גמישים.

 

תצורת כפתורי ההפעלה והשמע בגב היא החלטה הנדסית חכמה מאוד, אבל לא בוצעה בצורה נוחה מספיק. צריך להתאמן לא מעט כדי ללחוץ על כפתור ההפעלה ולא על אחד מכפתורי הווליום (אם מהנדסי LG היו עושים את הכפתור מחוספס, זה היה נפתר). בנוסף, חבל שהכפתור לא כולל רכיב זיהוי מגע, שהיה יכול לשמש לגלילה ולעשות את הטלפון לנוח יותר. כפתורי הווליום משמשים גם כקיצורי דרך ולחיצה ארוכה עליהם תפעיל את המצלמה או את יישום פנקס הרשימות. בדומה ל-G2, גם כאן יש יכולת הפעלת המכשיר ממצב המתנה בלחיצה כפולה מהירה על המסך. העניין הוא שהיא צריכה להיות ממש, ממש מהירה; התכונה לא עובדת בכל פעם.

 

נחמד, אבל מצריך הסתגלות. כפתורי הפלקס נחמד, אבל מצריך הסתגלות. כפתורי הפלקס צילום: ניצן סדן

 

הטלפון מצויד בחיישני זיהוי עיניים בדומה לגלקסי S4 והנוט 3 של סמסונג. ביכולתם לדעת מתי אתם מתבוננים במסך ולמנוע ממנו מלכבות כל עוד אתם מסתכלים עליו - או לעצור סרטון שפועל כשאתם מסיטים את מבטכם. אבל בדומה למכשירי סמסונג, גם בפלקס מזייפים החיישנים וצריכים תאורה מלאה כדי לפעול באופן חלק.

 

תכונת QSlide, יכולת ריבוי המשימות שמבוססת על חלונות, היא יתרון חשוב במכשיר שכזה; תוכלו לצפות בהודעות, מיילים ויישומים שונים בחלונות קטנים בצורה שמזכירה את ווינדוס. בכך, לא תצטרכו לטייל בין אפליקציות בכל פעם שמישהו שולח SMS - מה שמצריך שימוש בשתי ידיים בפאבלטים אחרים.

 

פנקס הרשימות מופעל במהירות, עם לחיצה ארוכה על כפתור הווליום פנקס הרשימות מופעל במהירות, עם לחיצה ארוכה על כפתור הווליום צילום: ניצן סדן

 

מערכת ההפעלה שלו, אנדרואיד 4.2.2, צבעונית וידידותית מאוד: LG הקפידה על אייקונים צבעוניים וחמודים, תיקיות שאפשר לבחור להן צבעים זוהרים, טקסט גדול ובולט ועוד. בנוסף, המיתוג בו מודגש: אפילו צלצול ברירת המחדל הוא שיר בשם Life is Good (אם תהיתם פעם מהן ראשי התיבות LG) וכשתקבלו הודעות ומיילים תישמע התראה בקול נערה בקוריאנית.

 

לא תמצאו בו חריץ לכרטיס SD ושקע האוזניות נמצא בחלקו התחתון - בחירה לא נוחה בהתחשב בגודלו של המכשיר.

 

מולטימדיה ואפליקציות: תענוג לחובבי וידאו

 

המסך הקעור הוא אולי לא חוד החנית בזירת המפרט הטכני, אבל תענוג לצפות בו בקליפים או לשחק במשחקים. להתכתב, כאמור, נוח פחות בשל הרוחב. איכות השמע שלו מצוינת על אף שיש לו רק רמקול אחד. עוצמת השמע גבוהה אף היא.

 

חבילת האפליקציות שלו כוללת יישום מחברת בדומה לפאבלטים אחרים, פנקס רשימות, כלי להעברת הודעות במקרה חירום, יישום לתיעוד מתמשך של פוסטים, תמונות וסרטונים ואת QTheater - אפליקציית תצוגת תמונות וסרטונים עם קישור ליוטיוב (שפשוט פותח את יוטיוב, ללא כל תוספת).

 

אפליקציית המחברת של המכשיר אפליקציית המחברת של המכשיר צילום: ניצן סדן

 

בסך הכל, התאכזבתי לראות ש-LG לא כללה בטלפון אפליקציות שמנצלות את תצורת המסך הקעור. אם החברה היתה בונה עבורו ממשק תצוגת תוכן כדוגמת BlinkFeed של HTC, היתה חווית השימוש שונה ומגניבה.

 

ביצועים וקישוריות: השתהות משונה

 

הפלקס אמנם לא הוגדר או מותג כמכשיר דגל, אבל יש לו בהחלט חומרה של אחד כזה. מעבד קרייט בעל ארבע ליבות במהירות 2.26 גיגה-הרץ, שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה, מעבד גרפי אדרנו 330 ומרחב אחסון של 32 גיגה-בייט.

 

למרות הנתונים הללו, עדיין קיימים בו כמה לגים מעצבנים, כאלה שלא הייתם מצפים למצוא במכשיר עילית. למשל, כשתעירו אותו ממצב המתנה, תעבור שניה וחצי עד שיציג לכם את מסך הנעילה. בעת הפעלת משחקים ואפליקציות אחרות הוא יטוס לכם בלי שיהוקים משום סוג, אבל מוזר שדווקא בתפקוד בסיסי כמו פתיחת נעילה ישנה השתהות.

 

איכות השמע בשיחה מצוינת וגם אנטנות הבלוטות', ה-WiFi ורכיב ה-NFC מתפקדים היטב ומתחברים להתקנים ומקורות רשת במהירות. דווקא אנטנת ה-GPS הציגה זמני הצגת מיקום ארוכים יחסית.

 

מצלמה: מצוינת למתחילים

 

ל-G Flex יש מצלמת 13 מגה-פיקסל שמציגה איכות תמונה טובה מאוד בתנאי תאורה טובים, אך לא מצוידת ברכיב ייצוב תמונה בחיישן כמו במכשיר הדגל G2. מתוך כך, איכות התמונה בתאורה נמוכה טובה פחות משל המתחרים.

 

מצלמת הפלקס מצלמת הפלקס צילום: ניצן סדן

 

הממשק שלה נוח למדי ומהירות המיקוד גבוהה - ולחיישן עצמו יש תשעה אזורי מיקוד, מה שמבטיח תמונות מדויקות ובעלות עומק. המצלמה הקדמית היא בעלת חיישן של 2.1 מגה-פיקסל ומציגה אף היא איכות טובה למדי. בסך הכל, קיימות בשוק מצלמות טובות יותר (של הלומיה 1020, האקספריה Z1 והגלקסי נוט 3), אבל טיב התמונות לא יאכזב את הצלם הממוצע. היתרון הבולט שלה הוא בתוכנת הצילום האוטומטי, שמזהה את רכיבי הסצנה בצורה טובה - יתרון חשוב עבור מי שאינו מצטיין בצילום.

 

סוללה והתחממות

 

לפלקס יש סוללת 3,500 מיליאמפר-שעה - גדולה ביחס לקטגוריה. היא תספק לכם יותר מיום של פעולה בשימוש סביר וכ-9 שעות בעת שימוש שכולל גם יישומי מולטימדיה וניווט. אם בשל הפולימר ממנו עשוי הגב ואם בשל שטח הפנים הגדול שלו, הפלקס אינו מתחמם בצורה מורגשת בפעולתו.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מר גמיש

 

ה-G Flex הוא טלפון מרשים מאוד. הוא מתאים בעיקר לאנשים שנדלקו על תצורת הפאבלט ורגילים לטלפון שאי אפשר להפעיל ביד אחת. עבורם, חוויית הצפיה תהיה נהדרת וזה יהיה מכשיר מהנה מאוד.

 

טלפון, על הסכין טלפון, על הסכין צילום: ניצן סדן

 

לא הייתי ממליץ עליו בתור אנדרואיד ראשון, למשל למשתמשים שמאסו באייפון. עבורם, השילוב של ממשק חדש וטלפון עצום עלול להיות מעיק ומאכזב.

 

תצורת המסך הקעור כשלעצמה טומנת בחובה פוטנציאל גדול, שחבל ש-LG לא מימשה במכשיר ה-G2, למשל. אם היה זוכה למסך קעור, היה מציג יתרון מרשים על פני כל מתחריו ומזניק את LG לעמדת הובלה, לפחות בזירה הטכנולוגית.

 

הבעיה במכשיר ה-G Flex היא התמחור שלו: הוא עולה בארץ כ-3,400 שקל בחנויות ו-3,999 ברשת אורנג', סכום בו ניתן לקנות כמעט כל פאבלט אחר ולהישאר עם עודף (או שני שליש אייפון 5S). למי שנשבה בקסמו הגאדג'טי, אמליץ להמתין שהמחיר ירד קצת.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x