$
מכשירים ומדריכים

ראיון כלכליסט

טרנספורמר-מן: האיש שהפך את מחשבי אסוס לרובוטריקים

אריק צ'ן הוא סמנכ"ל פיתוח המוצרים בחברה ובזכותו נקשר שמה במחשבים היברידיים - שילובים שונים של טאבלט, לפטופ וסמארטפון באותו מוצר. בראיון ל"כלכליסט", סיפר על הצלחות וכשלונות החברה

הראל עילם 16:2016.02.14

בשנים האחרונות הפכה יצרנית המחשבים הטיוואנית אסוס לאחת החדשניות בשוק. היא מתמחה ביצירת מכשירים היברידים - טאבלטים שיכולים להתפצל ולהפוך להיות טלפון חכם, מחשב נייד שניתן לנתק את המסך שלו ולהפוך אותו לטאבלט, לפטופ שהגב שלו הוא בעצם מסך מגע נוסף ועוד.

מאחורי המהפכה הזו עומד אריק צ'ן, סמנכ"ל פיתוח המוצרים בחברה. בראיון בלעדי עם "כלכליסט", שנערך מיד אחרי CES - תערוכת האלקטרוניקה הגדולה בעולם - הסביר צ'ן על השינויים בשוק שגרמו לחברה להתרחב משוק המחשבים האישיים גם לתחום הסלולר וההיברידים.

 

צ'ן בדוכן אסוס בתערוכת CES בלאס וגאס צ'ן בדוכן אסוס בתערוכת CES בלאס וגאס צילום: הראל עילם

 

אתם מחלוצי קטגוריית המחשבים ההיברידיים. מה גרם לכם לבחור בכיוון פיתוח זה?

"כבר לפני שנים ראינו מראש שהתעשייה הולכת לכיוון של התכנסות. שהקווים בין הקטגוריות השונות יטושטשו. הבנו כבר אז שאנשים יצטרכו יותר ממכשיר אחד ואולי אז ירצו מכשיר שנמצא באמצע - שאפשר גם לעבוד ולשחק איתו".

 

"קח למשל, את האייפד של סטיב וג'ובס: הוא היה הצלחה אדירה. אבל הם נכשלו עם הניוטון, שנים לפני כן. אף פעם אי אפשר לדעת האם התעשייה, השוק והצרכנים באמת מוכנים למוצר חדש או לא. חייבים לנסות. והאנשים מחליטים".

 

שניים באחד: מי צריך את זה?

 

בתערוכה, אסוס גם הציגה את הטרנספומר בוק דואט - לפטופ היברידי בעל מערכת הפעלה כפולה - אנדרואיד שמיועדת בעיקר למשחקים והתקנת אפליקציות ולצידה ווינדוס 8 המיועדת לעבודה ועריכת מסמכים. בעוד שיש מכשירים דומים בשוק, גם מבית אסוס, החידוש כאן שלא כל מכשיר בנפרד מריץ את המערכת ההפעלה - אלא שניתן לדלג ביניהן בלחיצת כפתור אחת.

 

גם אנדרואיד, גם ווינדוס. אילוסטרציה גם אנדרואיד, גם ווינדוס. אילוסטרציה

 

האם ההתמקדות בהיברדיים הוכיחה את עצמה? איך השוק מגיב לזה? האם אנשים באמת צריכים מכשיר שהוא גם טלפון וגם טאבלט?

"תראה. שחושבים על זה, הזנפון הוא הדור השישי שלנו. חברות מכל העולם מייצרות היום היברידיים. אין ספק שהם נמכרים והצלחנו למצוא את מה שאנשים רוצים. אנחנו כל הזמן מחפשים איך להמשיך לחדש".

 

זה יכול להיות מאוד מבלבל עבור המשתמש, לעבור בין מערכות הפעלה. איך אתם דואגים לשמור על חווית משתמש אחידה?

"באופן אישי, אני אוהב את זה. והחלוקה בין ממשק ה"הנאה" וממשק ה"עבודה" די ברורה. אני יכול להגיד לך אנחנו עדיין משייפים את המוצר ומנסים לשפר את הביצועים. יש לנו לקוחות ששואלים אותנו אם יש לנו דרך לקשר אפליקציות, קבצים ושירותים שיעבדו בשתי מערכות ההפעלה ללא הפרעה. זה רעיון טוב. אנחנו חושבים על זה, אבל זאת בעיה. המעבד יכול להתמודד רק עם מערכת הפעלה אחת בו זמנית".

 

מכשיר הפדפון 2, סמארטפון משולב טאבלט מכשיר הפדפון 2, סמארטפון משולב טאבלט צילום: ניצן סדן

 

חשבתם אולי להתאים את הממשק אנדרואיד כך שיראה יותר כמו ווינדוס?

"זה רעיון טוב. אבל זה גם מסובך טכנית".

 

לפני כשנתיים, אסוס הציגה בהתלהבות את טאיצ'י, לפטופ בעל מסך מגע מלא בגבו. הרעיון היה לאפשר לשני אנשים לעבוד על המחשב בו זמנית, או לעבוד עליו מצד אחד ולהציג תוכן בצד השני. המכשיר היה כבד, יקר ובעל זמן סוללה מוגבל.

 

הטאיצ'י היה ניסוי מאוד מעניין - אבל לא נראה שהוא הצליח להימכר היטב. האם השיג את מטרתו?

"ניסינו לעשות כאן משהו מאוד קשה, עם רף מאוד גבוה. אתה צריך לשלב שני מכשירים באותה מעטפת. בסך הכל, אני חושב שזה היה טוב לתדמית של החברה, שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו להציג מוצרים כאלו".

 

כניסה מאוחרת לזירת הסמארטפונים

 

בתערוכה, אסוס חשפה את סדרת זנפון, סמארטפונים מוזלים שמונעים במעבדי אינטל. אלו הם הטלפונים העצמאיים הראשונים שאסוס אי פעם הוציאה; בעבר, השיקה את הפדפון - סמארטפון שיושב בתוך תחנת עגינה שהיא בעצם טאבלט. מוצר מוזר למדי, שדווקא זכה להצלחה מסחרית במזרח.

 

מה גרם לכם לחכות זמן כה רב לפני שהוצאתם טלפון חכם שעומד בפני עצמו?

"צריך להיות כנים כאן. הגענו לתחום הטלפונים החכמים מאוחר מדי. אז לפני כמה שנים החלטנו לשנות את האסטרטגיה - אנחנו נצא עם משהו שונה. אז יצאנו עם הפדפון. יש לך את הטלפון, ואת הטאבלט. אבל השנה תעשיית הטלפונים כבר תגיע למיליארד טלפונים. זה עצום. לכן אנחנו בשיתוף פעולה עם אינטל. זה גם זמן קריטי עבורה".

 

אתה מרגיש שהשוק מוכן כרגע, אחרי השינויים שקרו בו?

"זה לא בגלל שיש פחות מתחרות בשוק כרגע. התחרות עדיין שם. יש עדיין הרבה מתחרים. תראה מה קורה בסין. יש הרבה מותגים שצומחים שם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x