$
IT בישראל

בלעדי לכלכליסט

שש שנים לאחר רכישת הענק, IBM סוגרת את דיליג'נט הישראלית

ענקית הטכנולוגיה תפטר עשרות עובדים המועסקים בתחום פיתוח המוצרים החדשים בחטיבת האחסון הישראלית שלה, כחלק מגל פיטורים עולמי. בשנה האחרונה ירדו הכנסותיה של חטיבת החומרה של IBM ביותר מ-18%

אסף גלעד 06:5830.01.14

גל הפיטורים העולמי ב-IBM מגיע גם לישראל: ענקית הטכנולוגיה צפויה לפטר עשרות מעובדי הסטארט־אפ דיליג'נט (Diligent), שאותו רכשה לפני קרוב לשש שנים. הפיטורים צפויים לכלול עשרות עובדים המועסקים במסגרת פיתוח המוצרים החדשים, ולדלג על אלה שעוסקים בשימור ובתחזוקה של המוצר הקיים. במערך הפיתוח של IBM בישראל מועסקים כאלף עובדים, ועוד אלף נוספים מועסקים במערך המכירות של החברה בפתח תקווה.

 

דיליג'נט נחשבה לאחת הרכישות הגדולות של IBM בישראל במסגרת "מסע קניות" שערכה החברה ב־2008, ובו רכשה שלוש חברות בתחום טכנולוגיות אחסון לארגונים, בהן גם אקס־פיילס ו־XIV. שנתיים לאחר מכן רכשה IBM את חברת האחסון סטורווייז. ארבע החברות הללו מהוות את חטיבת האחסון הישראלית של IBM, תחת פעילות חטיבת החומרה שלה (STG).

 

חברת דיליג'נט חברת דיליג'נט צילום: עמית שעל

 

אתמול כינסה דיליג'נט בישראל את מנהליה ומסרה להם את ההודעה על קיצוץ רוחבי ופיטורים בחברה. לאחר השיחה עם המנהלים כונסו העובדים שעודכנו במהלך. המנהלים התבקשו לנהל שיחות אישיות עם כל עובד באשר לעתידו. עם זאת, טרם גובשה רשימה שמית של מפוטרים.

 

המייסדים המשיכו הלאה

 

דיליג'נט, הממוקמת בקריית עתידים בצפון תל אביב, נרכשה באפריל 2008 תמורת כ־165 מיליון דולר. עם רכישתה עסקה החברה בפתרונות של אחסון נתונים ואבטחת מידע של מערכות אחסון בנפחים גדולים. המוצר שלה, המכונה De-Duplication, עוסק במניעת כפל מידע - דבר המאפשר סינון של פריט מידע שהולך לגיבוי. המערכת סורקת את כל המידע ומגבה רק את השינויים, ובכך חוסכת מקום על שרתי האחסון.

 

החברה הוקמה על ידי גורו טכנולוגיות האחסון העולמי משה ינאי וסגן מפקד סיירת מטכ"ל לשעבר דורון קמפל. לאחר המכירה המשיך ינאי בפעילות ההשקעות שלו והפך ליו"ר חברת האחסון הישראלית אקסנה (Axxana). דורון קמפל שימש לאחר שחרורו מצה"ל גם כמנכ"ל סאנגייט וכסגן נשיא ב־EMC, מתחרתה של IBM. בנובמבר האחרון השלים קמפל גיוס של 58 מיליון דולר לסטארט־אפ החדש שלו SimpliVity, הפועל מארה"ב ועוסק בפיתוח מערכת המפשטת את מערכות המחשוב והתקשורת בחדרי שרתים ארגוניים.

 

עוברים מאחסון לסייבר

 

הכנסות IBM הציגו ירידה מ־29.3 מיליארד דולר ב־2012 ל־27.7 מיליארד דולר בשנה שעברה. הרבעון הרביעי של 2013 היה הרביעי ברציפות שבו הציגה החברה ירידה בהכנסות. עם הגשת הדו"חות השנתיים בשבוע שעבר, הודיעה מנכ"לית החברה ג'ני רומטי כי היא מתכוונת לוותר על הבונוס השנתי שלה המגיע עד 4מיליון דולר. צוות המנהלים הבכיר בחברה נאלץ גם הוא לוותר על הבונוסים לשנת 2013. עוד הודיעה החברה על מהלך של "איזון מחדש של כוח העבודה", כלומר על קיצוצי תקנים, מהלך של פרישה מוקדמת ופיטורים.

 

חטיבת החומרה של IBM, שבה מצויות חברות האחסון שרכשה החברה בישראל, רשמה ירידה משמעותית בהכנסות במהלך השנה האחרונה. הכנסות החטיבה ירדו ב־18.7% במהלך 2013 בהשוואה לשנה שלפניה, והיא הציגה מכירות של 14.3 מיליארד דולר.

 

IBM נאלצה לדווח על ירידה משמעותית במכירותיה בסין, מדינה שבה מחצית ממכירות IBM הן של מערכות חומרה ואחסון. סמנכ"ל הכספים שלה מרטין שרוטר ציין עם הגשת הדו"ח השנתי של החברה כי החטיבה נמצאת כעת במוקד התוכניות של החברה לארגון מחדש.

 

נוסף על שרתי אחסון, IBM מוכרת באמצעות החטיבה את מוצרי הליבה שלה, שבהם מערכות מיינפריים ושרתי מחשוב. עם זאת, למרות הירידה במכירות החטיבה, דווקא חברות ישראליות אחרות הכפופות לה כגון אלה של XIV ושל סטורווייז לא יצטרכו לקצץ, אם כי גיוסי כוח האדם בהם הוקפא לזמן מה. לפי ההערכה, מכירות חטיבות אלה דווקא עלו במהלך השנה האחרונה.

 

נוסף על כך, IBM מרחיבה בימים אלה את פעילותה בישראל דווקא בתחום הסייבר. החברה הכריזה בכנס הסייבר שנערך השבוע בבאר שבע כי תצטרף להשקעה של מיליוני דולרים בהקמת מרכז הסייבר בעיר, לאחר שבשנה שעברה רכשה את טראסטיר הישראלית תמורת כ־650 מיליון דולר. טראסטיר מהווה עבור IBM את מרכז הפיתוח העולמי בתחום אבטחת המידע למכשירי מובייל, ולפי ההערכה צפויה לגייס עשרות עובדים נוספים במהלך השנה.

 

מ-IBM נמסר בתגובה כי "ניהול משאבים וכישורים הוא משימה שוטפת ומרכיב הכרחי במודל העסקי של IBM. החברה ממשיכה לאזן את משאבי האנוש שלה כדי לענות על צורכיהם המשתנים של לקוחותיה ולהיכנס לתחומים חדשים בתעשיית טכנולוגיות המידע. IBM אינה מגיבה על ספוקולציות בנוגע לכמויות או מספרים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x