$
אינטרנט

חברות הטכנולוגיה לנשיא אובמה: עצור את ריגול ה-NSA

שמונה ענקיות ביניהן אפל, מיקרוסופט, גוגל ופייסבוק שלחו מכתב פומבי לנשיא - בו ביקשו לשנות את מדיניות איסוף המידע הממשלתית. לטענת החברות, איסוף המידע חסר גבולות - ופוגע במשתמשים ובחברות כאחד

נמרוד צוק 12:3009.12.13
שמונה חברות טכנולוגיה מובילות ניסחו מכתב פומבי לנשיא ארה"ב ברק אובמה - ובו קריאה לממשלה לשנות את מדיניות איסוף המידע של סוכנויות המודיעין. זאת, בעקבות שורת החשיפות של אדוארד סנודן בנושא פרקטיקות הריגול של ה-NSA.
"אנו מבינים שלממשלות ישנה חובה להגן על האזרחים שלהן, אבל הגילויים שנחשפו בקיץ האחרון הדגישו את הצורך הדחוף ברפורמה בפרקטיקות הריגול של ממשלות מסביב לעולם", נאמר במכתב עליו חתומות גוגל, מיקרוסופט, פייסבוק, AOL, טוויטר, אפל, לינקדאין ויאהו. "האיזון במדינות רבות מדי הופר ונוטה יותר מדי לצד צרכי המדינה והרחק מזכויות הפרט - זכויות שמוגנות על ידי החוקה שלנו. המצב הזה פוגע בחירויות היקרות לכולנו, וזהו זמן לשינוי", כתבו החברות.

 

אחד ממרכזי ניטור המידע שמפעילה ה-NSA אחד ממרכזי ניטור המידע שמפעילה ה-NSA צילום: איי אף פי

 

"בנוגע לחלק שלנו, אנו מתמקדות בשמירה על המידע האישי של המשתמשים שלנו מאובטח - על ידי שימוש בטכנולוגיית ההצפנה העדכניות ביותר כדי למנוע ריגול לא מורשה ברשתות שלנו ועל ידי בדיקת הדרישות הממשלתיות למידע כדי לודא שהן חוקיות וסבירות בהיקפן. אנו קוראות לארה"ב לקחת את ההובלה ולבצע רפורמות שיבטיחו שנסיונות הריגול הממשלתיים מוגבלים על ידי החוק, פרופורציונליים לסיכונים, שקופים ונתונים לפיקוח עצמאי", הוסיפו החברות.

 

לעצור את "איסוף המידע הסיטונאי"

 

אתר הקמפיין כולל חמישה עקרונות, שהחברות המובילות אותו מבקשות מממשלות העולם ליישם: הטלת מגבלות על היקף הריגול הדיגיטלי, שיצומצם לאנשים שהם יעדים מודיעיניים ולא יכלול איסוף מידע סיטונאי; הכפפת הגופים המרגלים למערכת נוקשה של איזונים, בלמים ופיקוח משפטי; שקיפות, שתכלול למשל מתן אפשרות לחברות לפרסם את מספר הפניות לקבלת מידע אישי שהגישו גופי הממשל; כיבוד הזרימה החופשית של מידע והימנעות מהגבלת פעילות של חברות טכנולוגיה במדינות אחרות; ומניעת קונפליקטים חוקיים בין מדינות שונות.

 

הקמפיין כולל גם התבטאויות של מנהלי החברות בנושא, כגון מארק צוקרברג שכתב ש"יש צורך אמיתי בחשיפה גדולה יותר ובהטלת מגבלות חדשות על האופן בו ממשלות אוספות מידע" ולארי פייג', שאמר כי "הנסיונות שלנו לשמור על אבטחת המידע האישי של המשתמשים באמצעות הצפנה חזקה ומאבק על שקיפות מול דרישות הממשלה למידע הופכים חסרי תועלת אל מול האיסוף הסיטונאי של מידע, שנעשה במסתרים וללא פיקוח עצמאי, על ידי ממשלות רבות ברחבי העולם. אנו קוראים לממשלת ארה"ב להוביל את השינוי".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x