$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Galaxy Gear מבית סמסונג: השעון שיכל להיות חכם יותר

על אף ממשק נוח לשימוש, מצלמה בעלת איכות מפתיעה ושיק גאדג'טי לא מבוטל, יכולותיו של השעון החכם לא מצדיקות את מחירו. בנוסף, עיצובו גמלוני, הוא תומך רק בסמארטפון היקר ביותר של סמסונג והאפליקציות שלו מוגבלות

הראל עילם 10:5913.11.13
אם נקשיב למספר אנליסטים ומומחי טכנולוגיה, 2013 תהיה השנה שבה התחילה מהפכת המחשוב הלביש. בתוך כמה שנים, הם מבטיחים לנו, אנחנו נענוד, נרכיב ונלבש מחשבים שיתחפשו למשקפיים, שעונים, נעליים, מעילים ומה לא. בעוד שהעתיד הזה נשמע מלהיב להפליא, מבחינה ראשונית של המשקפיים החכמים גוגל גלאס, המהפכה עדיין אינה בשלה. בדיקת השעון החכם Galaxy Gear של סמסונג מחזקת זאת.

סמסונג אינה הראשונה מהחברות הגדולות שמוציאה שעון חכם. קדמו לה כבר מוטורולה, סוני מיקרוסופט ואחרות שהוציאו במהלך השנים האחרונות מוצרים דומים. אבל סמסונג היתה מהראשונות שהשיקו שעון חכם מודרני, עם מערכת הפעלה עדכנית ויכולת להריץ אפליקציות. בקרוב נראה פתרונות דומים ונוספים מבית LG, אפל ואחרות.

 

גלקסי גיר, השעון החכם הראשון של סמסונג גלקסי גיר, השעון החכם הראשון של סמסונג

 

עיצוב ומבנה: שעון ליד של גבר

 

עיצוב שעון חכם אינו דבר פשוט, והוא דורש לא מעט פשרות - מסך גדול שניתן לצפות בו מכל זווית ובכל תנאי ראיה מצד אחד, אבל גם מכשיר שיהיה קל, נוח, אלגנטי ולא בולט מדי.

 

  • עיצוב אלגנטי, אם כי מגושם ביחס לשעון רגיל, צילום: הראל עילם
    עיצוב אלגנטי, אם כי מגושם ביחס לשעון רגיל
    |
    צילום: הראל עילם
  • גם העובי שלו נותן תחושה לא טבעית על היד, צילום: הראל עילם
    גם העובי שלו נותן תחושה לא טבעית על היד
    |
    צילום: הראל עילם
  • מצלמת המכשיר ממוקמת ברצועה עצמה, צילום: הראל עילם
    מצלמת המכשיר ממוקמת ברצועה עצמה
    |
    צילום: הראל עילם
  • גודל המסך מצוין והוא קריא בכל תנאי התאורה, צילום: הראל עילם
    גודל המסך מצוין והוא קריא בכל תנאי התאורה
    |
    צילום: הראל עילם
  • יחידת הדיבור נמצאת אף היא ברצועה, צילום: עומר כביר
    יחידת הדיבור נמצאת אף היא ברצועה
    |
    צילום: עומר כביר

 

שעונים גדולים ומסיביים לעיתים קרובות נועדו להיות סמלי סטטוס ויוקרה, אבל קשה להגיד שהגיר יוקרתי למדי. העיצוב שלו מאוד מתכתי, עם מסך גדול ועבה למדי. למרות המשקל הנמוך של המכשיר - 76 גרם - הוא עדיין שוקל יותר מרוב השעונים שלבשתם וקשה להגיד שהחוויה נוחה למדי.

 

רצועת השעון פחות גמישה ונוחה מרצועות שעון רגילות, אבל הסיבה לכך היא שהמיקרופון והמצלמה משולבים בתוכה על מנת להקטין את שטח המסך. הוסיפו לכך אבזם לא ברור, עם דרך סגירה וענידה לא אינטואטיבית ותקבלו מכשיר שבימים הראשונים יתן תחושה זרה מאוד.

 

השעון על פרק היד, גדול ומסורבל למדי השעון על פרק היד, גדול ומסורבל למדי צילום: הראל עילם

 

בעוד שניתן להתרגל אל הגיר בתוך כמה ימים, זאת לא התחלה נכונה למכשיר מסחרי לא זול שמחובר אליכם בצורה הרבה יותר אינטימית וקרובה מהסמארטפון. בת זוגי ציינה כי השעון היה מאוד לא נוח על זרועה וכי נראה שהמכשיר עוצב מראשיתו לקהל גברי.

 

ממשק ומערכת הפעלה: נוח ותכליתי

 

יש הרבה מאוד דימיון בין הממשק של גוגל גלאס וגלקסי גיר.  שניהם מאוד מינימליסטיים בעיצוב ובמראה שלהם, עם אייקונים גדולים, טקסט חד וקצר והרבה מאוד אלמנטים בשחור ולבן. התוצאה אומנם חדגונית, אבל מאוד חסכונית בסוללה. המסך קריא בכל תנאי התאורה והוא בעל זווית צפיה רחבה.

 

סמסונג גם עשתה בחירה חכמה עם צבעי התצוגה - כתום על רקע שחור, מה שמקל על קריאה בשעות הלילה. זה חשוב, כי הרזולוציה של המסך נמוכה יחסית ועומדת על 320 על 320; גם אם תבחרו בפונט קטן, יש מקום למעט מאוד מידע קריא על השעון.

 

מעבר בין יישומים מתבצע בהחלקת אצבע מעבר בין יישומים מתבצע בהחלקת אצבע צילום: הראל עילם

 

משיכת המסך מטה - לרוב, לפחות - תחזיר אתכם למסך הקודם. משיכת המסך לצדדים תעבור בין התפריטים והאופציות, כולל רשימת האפליקציות הראשיות המותקנות על המכשיר. בדף הבית הראשי, משיכה מטה תפתח את האפשרות לבצע שיחות טלפון ומשיכה מעלה תפתח את ממשק המצלמה.

 

כל שעון גיר חייב להיות מסוכנרן לטלפון חכם על מנת לעבוד. הטלפון הוא בעצם המכשיר הראשי, שמספק את חיבור האינטרנט ואת כל המידע הנדרש, בעוד שהשעון הוא מכשיר מלווה. השעון הוא פשוט כלי נוח יותר, אבל הוא אינו מספק שום פונקציונליות נוספת. ללא חיבור סנכרון - או במקרים שבו הטלפון רחוק מדי, או שאתם ללא חיבור אינטרנט או במקרה שהסוללה בטלפון התרוקנה - השעון החכם חסר תועלת ויוכל בעיקר, להראות לכם את השעה.

 

לאחר הסנכרון, תוכלו לשלוט בטלפון שלכם דרך השעון לאחר הסנכרון, תוכלו לשלוט בטלפון שלכם דרך השעון צילום: עומר כביר

 

הסנכרון מתבצע דרך בלוטות' ו-NFC, והוא די מהיר ונוח - אבל בניגוד למה שנרמז בהוראות ההתקנה, הזיהוי כמעט ואף פעם לא אוטומטי אלא דורש התקנה ידנית דרך אפליקציה יעודית שמותקנת על הטלפון.

 

בשלב זה, השעון יכול להסתנכרן רק עם גלקסי נוט 3, למרות שסמסונג מבטיחה כי בעתיד הוא יעבוד גם עם הגלקסי S4 ומכשירים אחרים. לאחר הסנכרון, הקשר בין המכשירים די יציב וקבוע וגם לא דורש יותר מדי זמן סוללה. השעון ימשיך לעבוד גם אם תהיו במרחק של כמה מטרים מהטלפון.

 

מולטימדיה ואפליקציות: אין מה לראות

 

באופן בסיסי, המכשיר מגיע עם מבחר מאוד מצומצם של אפליקציות וחלקן כל כך מינימליסטיות שאין בהן תועלת. כך למשל, אפליקציית מזג האוויר מאפשרת למשתמש לראות בנקל מה מזג האוויר כרגע, אבל לכל מידע מפורט יותר (כגון מידע באזורים אחרים או לפי שעות ספציפיות) תצטרכו לשלוף את הטלפון מהכיס.

 

ברוב המקרים, מדובר באפליקציות התראות יעודיות - כגון אפליקציית איביי שמאפשרת לקבל התראות על שינויים בעסקאות ובמכירות שלכם. הרעיון הוא שהשעון יציג לכם בחטף הודעות על שיחות נכנסות, הודעות טקסט, התראות ועוד, אבל ברוב המקרים עדיין תצטרכו לשלוף את הטלפון מהכיס ולראות מה קיבלתם על המסך הגדול. אגב, ווטסאפ הפופולרית נעדרת מרשימת היישומים שתוכלו לקבל התראות על הודעות שהגיעו דרכם.

 

חלק מהיישומים פועלים בצורה טובה מאוד חלק מהיישומים פועלים בצורה טובה מאוד צילום: הראל עילם

 

במקרים אחרים, אפליקציות שממש רצינו שיעבדו על השעון לא יודעות להתמודד עם הפלטפורמה החדשה. כך למשל, הרשמקול; טלפונים היום מגיעים עם מיקרופונים רב-כיוונים שמאפשרים להקליט שיחות בנוחות מכל זווית ובכל בחלל גדול - תכונה שימושית במיוחד לסטודנטים - אבל השעון ידרוש מכם לכוון את המיקרופון לכיוונו של מקור הקול. זה פשוט לא נוח.

 

בעוד שאחרות לא הותאמו כהלכה לשעון בעוד שאחרות לא הותאמו כהלכה לשעון צילום: הראל עילם

 

יש מספר אפליקציות נהדרות - במיוחד אילו בתחום הבריאות, חישוב מרחקים וקלוריות. הן נוחות, קלות להגדרה ומדויקיות מאוד. העיצובים השונים לשעון נראים טוב ובדרך כלל הרבה יותר מושכים לעין מהגרסה הראשונית של סמסונג - אם כי הם בדרך כלל לא משנים דבר. הרדיו האינטרנטי מאוד נחמד והסאונד המופק מהמכשיר סולידי יחסית לגודלו, אבל מכיוון שלא ניתן לחבר לשעון אוזניה, התועלת מוגבלת.

 

 

מימין: תוכנת הניהול של השעון החכם. משמאל: האפליקציות הזמינות עבורו מימין: תוכנת הניהול של השעון החכם. משמאל: האפליקציות הזמינות עבורו צילום: הראל עילם

 

אפליקציית הניהול היעודית של הגיר לסמארטפון מאפשרת הורדה, החלפה ועימוד מחדש של התפריטים במכשיר. עם קצת עבודה מצידכם והתאמה אישית הגיר יכול להיות מכשיר נוח במיוחד, שלא דורש יותר מדי דפדוף - כי בגרסתו הראשונית, תצטרכו לנווט בין יותר מדי תפריטים על מנת להגיע בדיוק להיכן שאתם רוצים.

 

ביצועים וזמן סוללה: חלש, אבל פועל חלק

 

עדכוני תוכנה, ממשק והורדת אפליקציות מתבצעות דרך הטלפון הראשי ואפליקציית ניהול השעון היעודית. שינויים שמתבצעים באפליקציה ועדכוני תוכנה מסונכרנים במהירות ובאופן כמעט מיידי עם השעון

 

החיבור בין המכשירים הוא דרך בלוטות' 4.0. התוצאה היא שלמרות החומרה הבסיסית של המכשיר - מעבד במהירות 800 מגה-הרץ ו-512 מגה-זכרון - כל עוד חיבור האינטרנט של הטלפון סביר, השעון יתפקד מצוין, בצורה חלקה וללא שום גמגום או האטה.

 

זמן הסוללה של המכשיר יאפשר לכם שימוש רצוף של מספר ימים - גם אם תשתמשו בשעון לעיתים קרובות, תגבירו את הבהירות של הסך ותתקינו לא מעט אפליקציות עם התראות נכנסות תכופות. 

 

מצלמה: איכות מפתיעה

 

המצלמה התגלתה, למרות המיקום הלא נוח לכאורה שלה בתוך הרצועה, כהפתעה הנעימה ביותר של המכשיר. בעוד שזה מאוד תלוי בגודל היד שלכם ובגובה שלכם, לעיתים קרובות תוכלו לכוון בדיוק רב מה אתם רוצים לצלם, ולראות את התוצאה מזווית נוחה. ניתן גם לצלם וידאו, ועם יד יציבה אפשר בדרך זו לצלם גם פנורמה.

 

מצלמת הגלקסי גיר בפעולה מצלמת הגלקסי גיר בפעולה צילום: עומר כביר

 

ההפתעה נובעת מכך שמדובר לכאורה במצלמה באיכות נמוכה במיוחד - 1.9 מגה-פיקסל - ושאין כמעט שום אפשרות להגדרות צילום. סמסונג פיצתה על כך עם מערכת עיבוד תמונה חכמה שיודעת להתאים את הפוקוס, הצבעים והתאורה בצורה שבאמת מוציאה הרבה מהחומרה החלשה.

 

כמובן, שלכל תמונה רצינית תרצו לשלוף מהתיק את הטלפון שלכם - במיוחד בהתחשב באיכות המצלמה של הטלפונים החדשים ביותר של סמסונג, שהם גם כך היחידים שיוכלו להתחבר לגיר. אבל הגיר יוכל לצלם מהר מכל טלפון.

 

סיכום

 

מאוד רציתי לאהוב את הגיר, בעיקר בגלל שאני מאמין בפלטפורמה ובעתיד של מחשוב לביש. אבל הממשק הגמלוני, העיצוב המגושם והאפליקציות הפרמיטיביות מקשות על כך.

 

מכשיר כזה, שעולה אלפיים שקל, לא נותן תמורה למחירו - שכן יכולותיו מסתכמות בביצוע מספר מצומצם של פעולות מעט מהר מהזמן שלוקח לכם לשלוף את הסמארטפון שלכם מהכיס או מהתיק. הוסיפו לכך שהגיר עובד רק עם הטלפונים היקרים ביותר בשוק ותקבלו עסקת חבילה בעייתית.

 

עם זאת, ככל שטלפונים יהפכו לגדולים יותר ושעונים חכמים - לקלים ונוחים יותר, אני בהחלט רואה מקום למכשיר קטן שיכול להציג לי את כל המידע שאני צריך בהינף יד. עכשיו רק נותר לחכות ולראות מה הצרכן יעדיף, האם ירצה את המידע בקצה העין על המשקפיים החכמים או סביב פרק היד בדור הבא של השעונים החכמים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x