$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

מחיפוש לאיתור נעדרים: גוגל כקו חיים לנפגעי הטייפון

בעקבות נזקי הסופה, מיהרה ענקית האינטרנט להפעיל שירותי סיוע לתושבי הפיליפינים, אפל ממנה מומחה עצים לעיצוב המטה החדש שלה כך שישקף את סביבת ילדותו של סטיב ג'ובס וקרנות איסלמיות מצאו נימוקים אתיים להשקעה בטוויטר

יוסי גורביץ 16:3412.11.13
יד בסופה

 

אחת הסופות החזקות בהיסטוריה, היכתה לפני ארבעה ימים בפיליפינים. כ-10,000 נהרגו; מספר עצום של אנשים עדיין נעדר ואם המסכנים לא יקבלו עזרה בדחיפות, יצטרפו גם הם למניין ההרוגים, עת יצטרפו אל הפרש החיוור של המוות שני פרשי אפוקליפסה נוספים, זה של הרעב וזה של המגיפה. זה בסדר: העיתונים בישראל דיווחו בהתרגשות, שלכל הישראלים שלום.

 

המדור הזה תוקף בעקביות את גוגל, אחת מחברות הטכנולוגיה הכי בעייתיות, שנוהגת לסחור במידע הפרטי שלכם ולסבך אתכם בדרכים יצירתיות אחרות. הפעם, נקראה החברה לדגל והחלה לפעול לסיוע לנפגעי האסון.

 

נזקי הסופה בפיליפינים נזקי הסופה בפיליפינים צילום: אי פי איי

 

היא הקימה עמוד מיוחד, שכולל בין השאר את האפשרות לחפש בני אדם נעדרים; הכלי הזה קיים גם בגרסת סלולר. הוא מאפשר לדווח על כך שאתה מחפש אדם מסוים, ובמקביל לאנשים אחרים לדווח שהם פגשו אדם זה או אחר, את מיקומו ואת מצבו.

 

כמו כן, מיהרה גוגל להקים מפה מעודכנת של אזורי האסון, עם עדכונים שוטפים על מאמצים של כוחות ההצלה, מצבם של בתי החולים ועוד. גוגל קראה לאנשים להטמיע את הכלים הללו באתרים שלהם. כן, במובן מסוים זה מאמץ יח"צ: הוא לא עולה לגוגל כמעט כלום והוא מציג אותה באור חיובי. ועדיין, אם זה מציל את חייו של אדם אחד, או מפגיש בין אם ובנה האבוד - היה שווה, ואנחנו נשמור את הציניות שלנו למקרה אחר.

 

כמו, למשל, המטה המתוכנן של אפל.

 

העצאי הבכיר של האימפריה 

 

אפל הצליחה להשיג לאחרונה אישורים לבניית המטה הגרנדיוזי החדש שלה, מטה שתוכנן על ידי סטיב ג'ובס בכבודו ובעצמו. המטה מיועד, על פי דברי החברה, להיות "סביבה שלווה שמשקפת את ערכי המותג של אפל: חדשנות, קלות שימוש ויופי".

 

הדמיית מטה אפל הדמיית מטה אפל

 

מעבר למבנה שמזכיר צלחת מעופפת שנחתה במקום הלא נכון, המטה של אפל יהיה מוקף בפועל בסוג של פארק. ולא סתם פארק, אלא אחד שנועד לשחזר את קליפורניה מימי ילדותו של סטיב ג'ובס, שהיתה "סל הפירות של אמריקה". לאפל יש עכשיו עצאי בכיר (senior arborist), שתפקידו בחיים יהיה להקפיד על יחס נכון בין עצי תפוח ובין עצי פרי אחרים, כגון שזיפים, לימונים, זיתים, אפרסקים ודובדבנים.

 

במרכז המטה יהיו בעיקר עצי תפוח, כדי שהעובדים יהיו מוקפים ללא הרף במותג שלהם ולא יוכלו להרחיק דעתם ממנו או מעבודתם.  

 

ועד שהמבנה יהיה מוכן, רושמת אפל סוג של נצחון על גוגל.

 

המפות הגרועות מספיק טובות עבורנו 

 

בעבר נטען שאם אפל תוציא מזון חתולים קסום ומהפכני, היא תמכור את כל השקים בזמן שיא - כל זמן שעל השק יהיה לוגו גדול מספיק של תפוח נגוס. קיבלנו לכך הוכחה חדשה בימים האחרונים.

 

לפני שנה ומשהו השיקה אפל את שירות המפות החדש שלה ל-iOS. הוא היה כשלון מהדהד: המפות הובילו אנשים לשום מקום, באוסטרליה המשטרה הזהירה מפני שימוש במפות אחרי שמספר נוסעים חסרי מזל נתקעו באמצע שום מקום משום שעקבו אחריהן וצווחות המשתמשים עלו השמימה. אפל היתה צריכה להתנצל רשמית על המוצר שלקרוא לו "לא אפוי" יהיה מחמאה: זה היה בסך הכל בצק לח למדי. הבכיר שהיה אחראי על עיצוב המפות לא רצה להתנצל, והועלה על טיל.

 

רמת פירוט אפסית, שלל טעויות. מפות אפל רמת פירוט אפסית, שלל טעויות. מפות אפל

 

אבל שנה אחר כך, אפל יכולה להרשות לעצמה לצחוק. יש 35 מיליון משתמשי אייפון בארה"ב שמשתמשים במפות אפל - ושלא התקינו מחדש את מפות גוגל, אחרי שאפל השליכה את המפות של גוגל מ-iOS (אחר כך היא שידלה אותה כמיטב יכולתה לחזור).  

 

הגרדיאן עשה את החישובים והתוצאה היא שגוגל איבדה 23 מיליון משתמשים משירות המפות שלה, לפחות בגרסת הסלולר. זה כנראה המספר של המעריצים האמיתיים של אפל. זו היתה חתיכת בעיטה לגוגל: היא חיה מהפרסומות שהיא מוכרת ליד המפות ובמהלך הזה אפל דחקה את רגליה של גוגל אחורה. נו, אז היתה פרסומת שלילית: מי כבר זוכר את זה.   

 

מצעדנו עוד ירעם

 

מפלגת הלייבור הבריטית מצאה את עצמה באופוזיציה אחרי שלושה נצחונות רצופים. היא לא מתכוונת להיות שם הרבה זמן - אחרי הכל, הנסיון מראה שאם היא לא מזנקת במהירות על רגליה, היא יכולה להישאר באופוזיציה לכמעט 15 שנים.

 

היא החליטה, בין השאר, על מדיניות טוויטר שמקבילה להפצצת שטיח: במה שמכונה מבצע Thunderclap מאות בכירי לייבור ותומכיהם מצייצים בדיוק באותו הרגע את המסר היומי של המפלגה. 848 מהם עשו זאת ביום ראשון, ומאחר וכולם אנשים בעלי מספר גדול של עוקבים, המנהלים המאושרים של Thunderclap דיווחו ש-4.5 מיליון אנשים נחשפו לציוץ. ספציפית, הוא דיבר על הצורך להוריד את חשבון החשמל והגז - בעיה שלגמרי לא מוגבלת לבריטניה.

 

ספאם או פעילות פוליטית לגיטימית? ספאם או פעילות פוליטית לגיטימית?

 

כמובן, התוצאה היתה גם מספר גדול של משתמשי טוויטר לא מרוצים, שפתאום קיבלו עשרות ציוצים זהים בפיד שלהם. הם התלוננו על כך שזו מקבילה של ספאם. תומכי Thunderclap טענו בתגובה שהמשתמש הממוצע לא עוקב אחרי עשרות פוליטיקאים, ושזו דרך להגיע למספר גדול במיוחד של אנשים שפוליטיקה היא לא כס התה שלהם. זה כנראה נכון.  

 

השאלה היא האם "להגיע לאנשים שפוליטיקה היא לא כס התה שלהם" היא אסטרטגיה נכונה פוליטית, במיוחד בהתחשב בכך שהבחירות עדיין רחוקות.

 

קצרצרים

 

1. סאלם עלייכום, יא טוויטר! חברת IdealRatings, שבוחנת חברות כדי לברר אם הן ראויות להשקעה מצד קרנות איסלמיות, הגיעה למסקנה שטוויטר בהחלט ראויה להשקעות כאלה. הסיבות פשוטות למדי: טוויטר לא עוסקת בקידום צריכת אלכוהול, טבק, הימורים - והיא לא מקדמת ריבית נשך. בקצרה, היא השקעה אתית למדי. המדור לא מתנגד לצריכה, במידה, של אלכוהול וטבק - אבל חברה שלא תומכת בהימורים ובמחלת הנפש של התרבות המערבית, ריבית נשך, בהחלט זוכה להערכתו. ההתנגדות לריבית, אגב, לא מוגבלת לקרנות איסלמיות: שני האפיפיורים האחרונים יצאו נגד תרבות צריכת היתר שנשענת על דחיפת אשראי רעיל לאנשים שלא זקוקים לו. חוב, נזכיר, הוא צורה נוספת לשעבוד: אנשים שחייבים כסף שאין להם לא יכולים להיות חופשיים.  

 

הקרנות האיסלמיות מאשרות. טוויטר הקרנות האיסלמיות מאשרות. טוויטר

 

2. מכירים את התפיסה שאומרת שאם אתם רוצים שהגרוטאה הסלולרית שלכם תפסיק לרגל אחריכם, יש להוציא את הסוללה גם אם המכשיר כבוי? המודיעין האמריקאי טען לאחרונה שהוא עושה זאת מאז 2004 בערך. למעשה, בשיטה זו פיקוד הכוחות המיוחדים של ארה"ב חיסל מספר נכבד של אנשים שהיו חברים באל קעידה, (או שהיו חברים פוטנציאליים בה. ספק אם נדע בימי חיינו מה התרחש במלחמות הצללים באפגניסטן ובפקיסטן). שורה של חברות סלולר, ביניהן נוקיה וסמסונג, הכחישו בתוקף את הטענה שהדבר אפשרי ואמרו שהמכשיר לא מזהה את עצמו בזמן שהוא כבוי ורוב האנרגיה שלו מופנית לשמירה על דייקנות השעון. אריקסון וסמסונג, עם זאת, ציינו את האפשרות שנוזקה שמותקנת על המכשיר גורמת לו להיראות כבוי או ככזה שנגמרה לו הסוללה, בעוד שהוא מתקשר עם המל"ט הקרוב למקום מגוריכם.

 

3. במסגרת נסיונותיה הנואשים להחיות את גוגל+, חיברה אותו החברה לאחרונה לסוג של מכונת הנשמה: היא שינתה את כללי השימוש ביוטיוב, אחד הנכסים היותר פופולריים שלה ומעתה אפשר להגיב שם רק דרך גוגל+. זה כבר גרר מחאה נדירה מצד מייסד יוטיוב - ועתה עלה לרשת להיט זועם (ועתיר קללות) ששולח את גוגל לעשות בעצמה מעשים שהצניעות יפה להם - ודורש להחזיר את המצב לקדמותו. הזמרת, אמה בלקרי הבריטית, הצליחה לגרוף יותר מ-800,000 צפיות (ויותר מ-100,000 לייקים) תוך ארבעה ימים.  

 

4. הודו שלחה לאחרונה כלי טיס לא מאויש לכיוון מאדים ולפני מספר שנים היא שלחה כלי כזה אל הירח. גם סין מביעה עניין ניכר בחקר החלל. במקביל, העניין בטיסות חלל בארה"ב וברוסיה, שתי החלוצות בתחום, נמצא בירידה ברורה. יש לכך סיבה כלכלית: השקעה ממשלתית בחקר החלל היא מנוף צמיחה פוטנציאלי. המדינות המתועשות כבר עברו את השלב הזה ואזרחיהן לא מסתפקים בלראות את דגל הלאום תקוע על סלע בחלל; המדינות המתפתחות עדיין לא.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x