$
חדשות טכנולוגיה

נועם ברדין: "בישראל היו צריכות לקום עשר חברות של מיליארד דולר"

מנכ"ל Waze לשעבר וכיום בכיר בגוגל: "אני מאמין שאם לא הייתי עובר לעמק הסיליקון, ווייז לא היתה מגיעה לשווי שלה כיום". לדבריו, בישראל לא היתה יכולה לקום חברה כמו אינסטגרם; "כאן רגילים להקים חברות שיודעות לפתור בעיות אמיתיות"

מאיר אורבך 22:1905.11.13

"בישראל היתה תמיד תפיסה שאנחנו לא יודעים להקים חברות של מיליארד דולר", כך אמר הערב (ג') נועם ברדין, מנכ"ל Waze לשעבר וכיום בכיר בגוגל שרכשה את החברה. ברדין, שדיבר במפגש שערכה עמותת "תמורה" ניסה להסביר מה הפך את ווייז לחברה כה יקרה ולמה בישראל היו צריכים לקום עוד חברות רבות שכאלה.

נועם ברדין נועם ברדין צילום: עמית שעל

 

"על פי מחקר שפורסם לאחרונה בארצות הברית, מסתבר שאכן קמות מעט מאוד חברות שהגיעו לשווי של מיליארד דולר. רק 39 חברות כאלו קמו בעולם חלק גדול מחברות אלו היו חברות מעמק הסיליקון ומרבית היזמים היו בגילאי 30 לערך. בישראל בעשור הזה קמה רק חברה אחת של מיליארד דולר - למרות שעל פי כל החישובים, על 6,000 חברות הסטארט-אפ שקמו כאן היו צריכות לקום לפחות 10 חברות כאלו", אמר ברדין.

 

לדבריו, "ישראל נמצאת בשכונה גרועה לא רק גיאוגרפית, אלא גם מרוחקת מעמק הסיליקון שבו קמו מרבית החברות הגדולות. אני מאמין שאם לא הייתי עובר לעמק, ווייז לא היתה מגיעה לשווי שלה כיום. אבל החברה גם לא היתה יכולה לקום בארה"ב עם העומק הטכנולוגי שלה. בישראל אני משער שבאותה מידה לא היתה יכולה לקום חברה כמו אינסטגרם. בארץ רגילים להקים חברות שיודעות לפתור בעיות אמיתיות, ולהציג חברה שמאפשרת להעביר תמונות בין אנשים היה מעורר גיחוך אצל מרבית האנשים. בישראל אנחנו רוצים להקים חברות שאנחנו יכולים להסביר לאמא שלנו", אמר ברדין.

 

"אני רואה כאן שינוי רציני במגמה שיכולה לפעול לטובת חברות ישראליות", הוסיף. "הענן שמאפשר לכולם להתחבר והיכולות הרבות שפיתחו הישראלים בתחום האנליטיקס והביג דאטה - גם אם זה היה בהימורים, פורנו ותחומים אחרים תרמו ליצירת יכולות ייחודיות שניתן לעשות בהן שימוש ליצור כאן חברות גדולות באמת".

 

לצידו באירוע נכחו כמעט כל הצוות המייסד של ווייז שכלל את אמיר שנער, אהוד שבתאי ויעל אלוש. היחיד שנעדר היה אורי לוין. כמו כן נכחו נציגי ורטקס יורם אורון ואהוד לוי, המשקיעים בחברה. אורח כבוד נוסף של החברה היה בכיר בגוגל דיבק פוקיסטה,  שהיה מעורב בכל הרכישות של החברה בישראל.

 

הוא ציין שכאשר משווים את הכשרון הישראלי לזה שקיים בחברות במדינות אחרות, ניכר יתרונו של העובד הישראלי בשיעור ניכר. "כאשר אנחנו בגוגל באים לרכוש חברה ואנחנו עשינו את זה הרבה בשנים האחרונות אנחנו בוחנים חמישה דברים לרוב. הראשון והחשוב ביותר הוא הצוות שבלעדיו אין כל חשיבות לשאר. השני בחשיבותו הוא הטכנולוגיה של החברה לאחר מכן מגיע המוצר שמתבסס על הטכנולוגיה שאותה הם פיתחו. הרבה פעמים רכישות שלנו נופלות בשלב הזה של מעבר מטכנולוגיה למוצר. החלק הרביעי החשוב הוא נתח השוק של המוצר ולא רק במונחים כספיים אלא גם במספר משתמשים או כל מאפיין אחר. הרכיב האחרון הוא המחיר אבל הוא לא השיקול המרכזי שלנו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x