$
פטנטים וקניין רוחני

בדיקת כלכליסט

אוויר פסגות: האייפד Air הוא מהטובים מסוגו

עם מותניים צרים יותר, משקל נמוך בכמעט 200 גרם מהדגם הקודם ומערכת הפעלה קלילה, האייפד האחרון של אפל שומר על מעמדו כאחד ממובילי השוק. רק חבל שאפל לא שילבה בו את קורא טביעות האצבעות המתקדם של האייפון 5S

עומר כביר 07:0904.11.13

אפל היא עדיין יצרנית הטאבלטים הגדולה בעולם, אבל שליטתה בשוק התערערה בחודשים האחרונים, בעיקר בשל התחזקות אנדרואיד וכמה טאבלטים מצוינים כמו נקסוס 7 של גוגל וסדרת טאב של סמסונג.

אייפד Air, טאבלט הדגל החדש של החברה שהגיע לחנויות בחו”ל ביום שישי, עם האייפד מיני החדש שיגיע למדפים בהמשך החודש, הוא הניסיון העדכני של החברה לשמר את מעמדה המוביל ואת נתח השוק שלה.

 

האייפד Air. דקיק מקודמיו האייפד Air. דקיק מקודמיו צילום: עמית שעל

 

ברבעון האחרון מכרה החברה יותר מ-14 מיליון מכשירי אייפד משני הדגמים, אבל מעמדה כמובילה הולך ומתכרסם לנוכח ההתחזקות של מתחרותיה. האם היא עשתה מספיק? “כלכליסט" קיבל לבדיקה את אחד ממכשירי אייפד Air הראשונים שנחתו בישראל, באדיבות חנות iStore, ומביא את רשמיו.עדיין לא ידוע מתי יגיע הטאבלט באופן רשמי לארץ.

 

הטאבלט החדש של אפל. יצא לשוק בסוף השבוע הטאבלט החדש של אפל. יצא לשוק בסוף השבוע צילום: עמית שעל

 

עיצוב: הטאבלט היפה ביותר בשוק

 

אייפד Air כולל שדרוג עיצובי משמעותי לעומת קודמיו. לא מדובר במהפכה עיצובית, אלא בשיוף ושיפור של הדור הקודם, והשינוי הבולט ביותר הוא במסגרת ובברזלים שלאורך המסך: אלו דקים הרבה יותר ומשווים לאייפד גזרה צרה משמעותית שתוצאתה מראה חלק, נקי ומודרני יותר. זה לא שהאייפד הקודם לא היה מושך, אבל בהשוואה לגזרה החדשה של אייפד Air (רוחב 17 ס"מ לעומת 18.6 ס"מ בדור הקודם) הוא נראה פתאום מגושם ומיושן.

 

האייפד Air (משמאל) והאייפד דור 4 האייפד Air (משמאל) והאייפד דור 4 צילום: עמית שעל

 

האייפד החדש הוא צר יותר (0.74 ס"מ לעומת 0.71) וגם גבוה פחות (23.9 ס"מ לעומת 24.1 ס"מ) מקודמו, אם כי שינויים אלו בולטים פחות במבט ראשון ובשימוש קל. ואולם, בצורה הסופית הם מתחברים לטאבלט מוצלח, כנראה בעל המראה הטוב ביותר בשוק.

 

שינוי בולט יותר ומשמעותי הרבה יותר הוא המשקל של המכשיר: אם דגם ה-WiFi בלבד של הדור הקודם שקל 650 גרם, הדגם המקביל של ה-Air עבר דיאטה רצינית וכעת הוא שוקל 469 גרם בלבד. מדובר בהבדל גדול שמורגש לא רק כשמחזיקים את שני הטאבלטים יחד, אלא גם אם מרימים את ה-Air לבדו. הוא פשוט קליל ונוח, כמעט לא מעיק על היד. בהשוואה אליו, הדור קודם מרגיש כמו לבנה.

 

469 גרם בלבד 469 גרם בלבד

 

במכשירי מובייל, ובמיוחד בטאבלטים, משקל נמוך יותר מיתרגם אוטומטית לחוויית שימוש מהנה הרבה יותר. אם אפשר להחזיק את המכשיר ביד בלי שהיא תתעייף גם אחרי שימוש של כמה שעות, אוטומטית זמן השימוש בו עולה וכתוצאה מכך גם ההנאה שהמכשיר מספק. המשקל הוא אחד החידושים החשובים באייפד החדש, שלטווח הארוך הופך אותו למכשיר מוצלח הרבה יותר לשימוש ממתחריו הבולטים דוגמת גלקסי טאב 10.1, שהמסך שלו גדול במעט אך הוא כבד ממנו ביותר מ־100 גרם.

 

שימוש שוטף: זמן סוללה ארוך במיוחד

 

לכך יש להוסיף את תצוגת הרטינה של המכשיר, שלא זכתה לשדרוג אך היא עדיין איכותית ומרשימה גם בהשוואה לכמה מתחרים בולטים, ואת הסוללה החדשה והחזקה של המכשיר. בבדיקה הקצרה שעשיתי לא התאפשר לי לבדוק בצורה מלאה ומקיפה את יכולותיה, אך אתרים בחו"ל שביצעו בדיקות ארוכות יותר מדווחים שבשימוש סדיר ניתן לעבוד עם המכשיר במשך כמה ימים בין טעינה לטעינה. עם אייפד Air, אפל יצרה טאבלט לשימוש יומיומי שוטף, שלא צריך לחשוב פעמיים לפני שמכניסים אותו לתיק, שולפים אותו כדי לבדוק מייל או מתרווחים כדי לעיין בכתבת מגזין ארוכה.

 

גב האייפד החדש גב האייפד החדש צילום: עמית שעל

 

בפנים, המכשיר לא כולל שדרוגים רבים, ופרט לסוללה העדכון הבולט ביותר הוא מעבד ה־64 ביט החדש A7, שהוצג לראשונה באייפון 5S. בשימוש שוטף, ההבדל בינו לבין הדורות הקודמים אינו קריטי, ומתבטא בעיקר בזמני הפעלה וטעינה מהירים יותר. היכולות האמיתיות של המעבד יתבטאו ביישומים ומשחקים עתירי גרפיקה. עכשיו, כשלמפתחים יש במה מרשימה בדמות התצוגה הגדולה והאיכותית של אייפד Air, אנו צפויים לראות הרבה יותר יישומים שעושים שימוש ביכולות הגרפיות המשופרות של ה-Air וינסו להדגים את יתרונות ה-64 ביט לעומת מעבדים אחרים בשוק המובייל.

 

מערכת הפעלה: חסרים ווידג'טים

 

מבחינת התוכנה, אייפד Air מריץ את iOS 7, שלא מספקת חידושים בולטים לעומת מכשירים אחרים של אפל שמריצים אותה. כצפוי, היא עובדת בצורה חלקה וקלילה, בלי תקיעות או זמני המתנה ארוכים. עם זאת, דווקא במסך הגדול של האייפד הורגש במיוחד חסרונם של יישומונים במסך הבית, שנראה שומם ועזוב רק עם כמה אייקונים שמנקדים את פניו. נכון, לא מדובר בבעיה חדשה, אבל לאור המהפך הגדול שעשתה אפל ב־iOS 7, חסרונן של יכולות אלו מורגש מתמיד.

 

טים קוק באירוע חשיפת המכשיר טים קוק באירוע חשיפת המכשיר צילום: איי אף פי

 

בנוסף, לא ברור מדוע בחרה החברה שלא לכלול במכשיר את סורק טביעות האצבע שנכלל באייפון 5S. צירופו היה מהווה תוספת נאה לשדרוג המוצלח שלו זכתה החומרה, והיה מסייע לחברה לקדם את האייפד ככלי עבודה מאובטח לארגונים.

 

סיכום: שדרוג חומרה עם ערך מוסף

 

האייפד Air החדש מהווה שדרוג מרשים בכל הקשור להנדסת חומרה ביחס לדור הקודם, ועם iOS 7 המצוינת הוא מתחרה ראוי לתואר הטאבלט הטוב בשוק (שכמה מבקרים כבר בחרו להעניק לו). משתמשים שמחפשים טאבלט חדש בהחלט צריכים לשקול אותו כאחת האופציות המובילות, שכן ביצוע פעולות בסיסיות כמו גלישה, כתיבת מייל וצריכת תכנים הוא פשוט תענוג בכלל ההיבטים של חוויית המשתמש, הן מבחינת החומרה והן מבחינת התוכנה. בעלי אייפד משני הדורות האחרונים אולי לא ימצאו בו מספיק תכונות כדי לשדרג, אלא אם הם עושים במכשיר שימוש תכוף, מרובה וכבד. במקרה זה הם יגלו שהמידות והמשקל הקטנים יותר וחיי הסוללה הארוכים יותר מהווים שיפור משמעותי בחוויית השימוש שלהם.

 

אייפד Air עוד לא הושק רשמית בישראל, אבל ניתן לרכוש אותו כבר היום דרך משווקים עצמאיים. ב-iStore מחירו מתחיל ב־2,939 שקל לדגם 16 גיגה־בייט עם WiFi בלבד, ו-3,529 שקל לדגם עם WiFi ואינטרנט סלולרי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x