$
ועידת המובייל 2014
ועידת המובייל 2014 גג כתבה

"לאדם יש חמישה חושים - אין חוק טבע שאומר שסלולר יכיל רק מסך מגע"

חיים פרסקי, מנכ"ל PointGrab אמר בפאנל "הדור הבא במובייל" בוועידת "כלכליסט": "בעתיד הטלפון יהיה משהו קטן - כשעון או בכיס - ואז המסך יוקרן, מה שיהפוך את מסך המגע ללא רלוונטי"

ליאור גוטמן 12:4208.10.13
ענף מכשירי הסלולר מנהל בשנה האחרונה "מרוץ חימוש", בו מנסים המתחרים להשיג יתרון על פני המתחרים, בעיקר בתחומי החומרה: מעבד חזק יותר ומרובה ליבות, מסך גדול יותר, מצלמה משוכללת יותר. עם זאת, מאחורי הקלעים פועלות חברות שונות כדי לשפר את חווית המשתמש וליצור אפשרות של ניצול טוב יותר של המכשיר מבלי להיות תלוי ביצרן או בחומרה שהוא מציע. במושב "הדור הבא במובייל", שנערך היום (ג') בכנס מובייל 2014 של "כלכליסט" בתל אביב, ניסו חלק מהחברות הבולטות בתחום לענות על השאלה כיצד תתאפיין חווית המשתמש בעתיד הענף.

 

"לדעתי אין חוק טבע שאומר שמכשיר אמור להחזיק רק מסך מגע. גם לאדם יש חמישה חושים ואין אחד שהוא היחידי, כך שאם לאדם יש עיניים אז אפשר להוריד אוזניים. גם מכשירים יכילו בעתיד יותר חושים - לראות, לשמוע, להרגיש ובכל אחד יהיה תסריט שימוש" - מאמין חיים פרסקי, מנכ"ל PointGrab. "אין ספק שמסך מגע הוא הסממן העיקרי של ניידים, אבל אנחנו מזהים דברים אחרים - ברכב למשל, הסלולר לידך ומאוד מסוכן להשתמש במסך מגע ויש מדינות שזה אסור. ולכן, ברכב יש היגיון להכניס תנועות יד או ראש שיאפשרו תפעול של המכשיר ובלי להוריד את העיניים מהכביש או להוריד ידיים מההגה, כך שניתן יהיה לבצע פעולות בסיסיות".

 

לדעתו, תסריטים נוספים של שימוש אחר בסלולר הם הטמעה של תנועות לתוך עולם המשחקים. "יש מרחב שלם לפני המכשיר שהוא לא מנוצל . אנגרי בירדס למשל הוא משחק בדו-מימד וכל אחד יכול לדמיין איך לנצל את המרחב בצורה תלת ממדית. התסריט השלישי הוא מצב שאתה רחוק מהטלפון ולא יכול להגיע אליו . יש אפליקציות שונות כיום שאפשר לצלם את עצמך מרחוק ובני נוער מאוד אוהבים את זה ולכן אפשר להניח סלולר יותר רחוק ובאמצעות תנועת יד מצלמים. זה הפתיע אותנו בהצלחה והפעלה מרחוק זה כיוון עתידי. עוד משהו בעתיד שרק ילך ויגדל הוא שהטלפון יהיה משהו קטן - כשעון או בכיס - ואז המסך יוקרן, מה שיהפוך את מסך המגע ללא רלוונטי".

 

חיים פרסקי. "הטלפון יהיה משהו קטן כשעון" חיים פרסקי. "הטלפון יהיה משהו קטן כשעון" צילום: נמרוד גליקמן

 

גדעון שמואל, מנכ"ל eyeSight, חיזק את דבריו של פרסקי והזכיר שמדי שנה נמכרים כ-3.5 מיליארד מכשירים שמצויידים במצלמה. "השימוש בתנועה מרחוק נכנס לכל מני תחומים שאין מצלמה כמו מוצרי צריכה. למעשה בעתיד נתמשק לאפליקציות קיימות, כך שאנחנו משקיעים כיום בהבנת המשתמש, ולכן ונראה אבולוציה שהיא רק בהתהוות. זה לא רק הטכנולוגיה לאדם אלא גם משהו שיהיה מדהים למשתמש. אתה בא למשרד ויש לך מכשיר נייד, גם מחשב אישי וגם טאבלט, ואז תבחר על ידי תנועה עם עם מה אתה מתקשר", אמר.

 

התת מודע מגיע לחזית

 

אחד השימושים העתידיים שעשויים להתפתח הוא ההבנה של צרכי המשתמש, גם אם הוא לא ביקש אותם בפועל. איצי קמפינסקי, מנכ"ל Umoove, טוען שבעתיד המכשירים הסלולארים יתחברו לא רק לתנועות העיניים או הידיים של המשתמשים אלא גם לתגובה שלהם למה שמשתקף במסך. "בעולם של המידע האדם לא מודע לאן הוא מסתכל. הוא לא שם לב שכדי לראות מה הוא עושה הוא מסתכל. גם המוצרים הם עולם אחר ולא רק של אינטראקציה מידיית אלא גם עולם שהוא מבין אותך ואוגר מידע. כך למשל, אדם מסתכל על תוכן וגלריה של תמונות ויש איזו שהיא תמונה שהוא רואה אותה יותר ומתעניין אז אתה מגדיל לו את התוכן. זה סוג של טכנולוגיה שפותחת עולם חדש של משתמש, כזה שקורא את המחשבות שלך ועושה דברים שלא שמת לב שנתת לו עליהם מידע. סוג של חיבור לתל מודע שויכול להגיב בהתאם וליצור חווית משתמש" הוא אומר

 

החברים בפאנל: איצי קמפינסקי, חיים פרסקי, גדעון שמואל ומיכאל שאולוב החברים בפאנל: איצי קמפינסקי, חיים פרסקי, גדעון שמואל ומיכאל שאולוב צילום: נמרוד גליקמן

 

כלל הפיתוחים הללו מייצרים את הצורך להגן טוב יותר על המכשירים החדשים ולמנוע זליגה של נתונים למקומות שעלולים לסכן את המשתמש. לתפיסת מיכאל שאולוב, מנכ"ל Lacoon Mobile Security, "שילוב מידע ומכשירים הוא האתגר העכשווי. המכשיר המודרני מכיל מסמכים ואימיילים ואז נולדת תקיפה חיצונית. צריך לזכור שמכשיר סלולארי מלא בחיישנים וואפשר לצלם מתקנים מסווגים, כך שאם מישהו השתלט על הסלולר או הבן של הבעלים הוריד את המשחק אנגרי בירדס שהוא לא כזה - אז יש בעיה. לנו יש פתרון מתקדם ברמה האנליטית שמזהה אם המכשיר מותקף או שיש וירוס", אמר. בהתייסחו לניטור של נתונים ברמה של ארגונים גדולים, טען שמדובר בחלק מהמקרים בהוצאה של מיליארדי שקלים כדי להגן על ארגון שלם מפני תקיפה או ניסיון פריצה. "חלק מהארגונים כבר מקבלים את העובדה שחלק מהמידע יצא החוצה", סיכם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x