$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך

Phonebloks: טלפון שניתן להרכיב כמו לגו

למעצב הולנדי צעיר נמאס מכך שאנחנו מזהמים את כדור הארץ עם המון טלפונים ישנים שנזרקים לפח אחרי כל תקלה קטנה, ורוצה ליצור קמפיין מימון המונים לטלפון מודולרי שנוכל להמשיך לשדרג ולתקן לנצח

נמרוד צוק 15:3212.09.13

בזמן שאפל משיקה עוד גרסה לאייפון שנראית זהה כמעט לחלוטין לקודמת ולא מחדשת יותר מדי, הרעיון הכי מעניין שראינו לאחרונה בנוגע לסמארטפונים מגיע דווקא ממעצב הולנדי עלום בשם דייב האקנס. הוא העלה בדימיונו פתרון יצירתי במיוחד לבעיית ההתיישנות המהירה של המכשירים, וכמויות הזבל האלקטרוני העצומות שנוצרות כתוצאה מהחלפת מכשיר הטלפון שלכם כל שנתיים-שלוש: Phonebloks.

 

הקונספט המהפכני סובב סביב סמאטרפון קוד פתוח שבנוי מבלוקים, יחידות ניתנות לפירוק המזכירות אבני לגו. כל בלוק הוא יחידה סטנדרטית בפני עצמה - כגון המסך, הסוללה, המעבד, שבבי התקשורת וה-GPS, רכיבי האודיו והוידאו ועוד. כך ניתן להחליף או לשדרג רכיבים ללא צורך להחליף את כל המכשיר.

 

Phonebloks - קונספט מהפכני לטלפון חכם מסוג חדש Phonebloks - קונספט מהפכני לטלפון חכם מסוג חדש צילום מסך: יוטיוב

 

בדומה לתפיסה שעומדת מאחורי מחשבי ה-PC הנייחים, שמורכבים מחלקים המיוצרים על ידי חברות שונות ועצמאיות אבל עדיין ניתנים לשילוב לפי רצון המשתמש, גם ה-Phonebloks אמור להיות מיוצר לפי תקנים אחידים שיאפשרו לכל חברה לייצר בעצמה רק חלק מהרכיבים המרכיבים את הטלפון, ולאפשר לכל אחד להרכיב לעצמו את הטלפון שהוא רוצה.

 

 

במרכז הפלטפורמה תעמוד הבלוקסטור, חנות רכיבים שתפעל לפי המודל של חנות אפליקציות, ובה כל חברה תוכל למכור רכיבים חדשים, משתמשים יוכלו להציע חלקים משומשים מהטלפון שלהם ואנשים יוכלו לרכוש רכיב חלופי במקום אחד שהתקלקל. מלבד האפשרות להאריך את חיי המכשיר מבלי שיתיישן או ייצר יותר מכמות האשפה המינימלית ההכרחית, יתרון נוסף הוא אפשרות להמשיך להשתמש בכל כלי העזר של הטלפון מבלי להחליף אותם בכל פעם שיוצא דגם חדש עם חיבורים אחרים. אנחנו מסתכלים עליך, Lightning.

 

בעתיד, ניתן יהיה להתים את הפלטפורמה לגדלים שונים כדי לשמש יצירת התקנים מסוגים אחרים, כגון טאלבטים או מצלמות דיגיטליות. יצרנים יוכלו להציע "מנוי" לרכיבים, כך שהמשתמש יקבל את הגרסה החדשה ביותר של הרכיב בכל פעם שתצא והיצרן יזכה בתזרים מזומנים קבוע. משתמשים יוכלו להרכיב לעצמם מכשיר שידגיש את הצרכים הספציפיים שלהם, כגון שילוב מצלמה איכותית במיוחד לצלמים, סוללה חזקה למטיילים או רמקול גדול לכבדי שמיעה, ומהנדסים יוכלו לפתח רכיבים בהזמנה אישית עבור לקוחות שירצו יכולות שעדיין לא קיימות בשוק.

 

בשלב זה מדובר ברעיון מופשט בלבד, כאשר המטרה של האקנס היא לשכנע את יצרניות החומרה הגדולות לבחון את הרעיון. כרגע הוא מנסה לקדם אותו באמצעות קמפיין באתר Thunderclap, שמשתמש בתמיכת הגולשים כדי ליצור הד ציבורי לרעיונות חדשים - עד כה הצטרפו אליו למעלה מ-156 אלף תומכים, שהצליחו לחשוף אותו ליותר מ-58 מיליון איש ברשתות החברתיות, על פי מדידת האתר. מאז, הביקוש הרב לפרויקט הפיל את אתר Thunderclap.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x