$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

רווחי ההימורים של טדי שגיא נכנסים לחממה

מייסד חברת ההימורים ברשת פלייטק מקים חממת סטארט־אפים שמתרכזת בתחום הלוהט של הורדות החינם. כלכליסט חושף שהרכש האחרון שלה הוא דווקא Sync.me, שמסנכרנת את אנשי הקשר בסלולר עם רשתות חברתיות

אסף גלעד 07:0011.09.13

בשנה האחרונה הולך ומבסס טדי שגיא את חממת הסטארט־אפים שלו ברחוב הארבעה בתל אביב. נוסף לפעילות ההימורים של פלייטק, לפעילות הרולטות הווירטואליות בלונדון ולאימפריית המסחר במט"ח Markets בונה שגיא בקומה ה־19 במגדל פלטינום בתל אביב את חממת Market Networks. "כלכליסט" חושף את החממה, שמורכבת משתי חברות מוכרות ומחברה נוספת, שעובדת השתייכותה ל־Networks Market מוצגת כאן לראשונה - אפליקציית אנשי הקשר הסלולרית Sync.me.

 

 

 


שתי החברות האחרות בחממה הן קרוסריידר (Crossrider), שפיתחה מנוע להפצת אפליקציות דרך הדפדפן ונרכשה בידי שגיא בשנה שעברה תמורת כ־37 מיליון דולר, ורי־אימג' (Reimage) של זאק דחוביץ', השקעה ישנה של שגיא, שמפתחת תוכנה לתיקון מחשבים.

 

 צילום: עמית שעל

 

רכישת קרוסריידר מגדילה את דריסת הרגל של שגיא בתחום ההורדות החינמיות, תחום שפעילות בו חברות ישראליות רבות כמו קונדואיט, בבילון, פריון ואיירון סורס, שכל אחת מהן הפכה ענקית בתחומה. קרוסריידר ייצרה פלטפורמת פיתוח תוספים לדפדפנים (פלאג־אין) שמתאימה אוטומטית בין התוספים לדפדפנים שונים, ואת הכנסותיה היא רושמת מקידום תוספים ואפליקציות נוספות. הפצת אפליקציות נחשבת לאחד מאפיקי ההכנסות המרכזיים של ענקיות ההורדה החינמיות. בתחום המובייל, למשל, פיתחו איירון סורס ונועם לניר, בעלי בבילון, שיטות חדשות להפצת אפליקציות - קבלת תשלום מהמפתחים שלהן ושיתוף הרווחים בגין ההפצה.

 

גם רי־אימג', שמספקת תוכנה לתיקון וטיוב מחשבים מרחוק, עוסקת בהורדות חינמיות. היא מפיצה את אפליקציית Reimage Repair, שמתקנת כשלים במערכות הפעלה, מוחקת קבצים, מרעננת את זיכרון האחסון והפעולה של המחשב האישי ובמקביל מציעה למשתמש סרגל כלים חינמי שכולל אפשרויות חיפוש.

 

7 מיליון הורדות

 

התוספת השלישית לחממה היא Sync.me, ש"כלכליסט" חושף ששגיא השקיע בה 4 מיליון דולר בשנה שעברה. Sync.me נחשבת לאחת מאפליקציות הסלולר הישראליות הפופולריות יותר. היא מצטרפת לאפליקציות העוסקות באנשי הקשר הסלולריים, כמו CallApp או Contacts+ הישראליות, ונחשבת לאחת המצליחות בקטגוריה בזכות יותר מ־7 מיליון הורדות באייפון ובאנדרואיד.

 

האפליקציה מסנכרנת בחוכמה את אנשי הקשר המצויים ברשימה של הטלפון הסלולרי ומעדכנת באופן שוטף את פרטי הקשר שלהם בהתאם לשינויים שהם מעדכנים.

 

עבור שלומי אונגר, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, מדובר ב"חזון הגדול מאז ווייז". עבורו Sync.me מייצרת לראשונה ספר טלפונים אוניברסלי שמצוי על הענן ומעודכן תמיד בהתבסס על מיקור המונים. "זו חזרה לימי ספרי הטלפונים הכבדים והלבנים שהיינו מקבלים הביתה, רק שהם מצויים על הענן, כוללים מיליארד מספרי טלפון, מחוברים לרשתות החברתיות ומשותפים לכולם. בעבר כל מי שרכש טלפון נרשם אוטומטית ב־144 או בספר הטלפונים האזורי, אבל בשנים האחרונות התופעה הזאת התבטלה ועולם ספרי הטלפונים נמחק".

 

לשם יצירת התאמה גם כששם הנמען אינו כתוב באנגלית או מופיע בצורה שונה בטלפון ובפייסבוק פיתחה החברה מנוע לשוני שמזהה דמיון בין שני אנשי קשר או בין איש קשר לבין חשבון הפייסבוק שלו. ספר הטלפונים הווירטואלי של Sync.me כולל יותר מ־250 מיליון מספרים המסונכרנים עם פייסבוק ולינקדאין ויותר ממיליארד אנשי קשר. לטענת אונגר, בעוד כשנתיים תוכל Sync.me להחזיק במאגר כל מספר טלפון בעולם, מה שצפוי להפוך אותה לספר הטלפונים המקוון הגדול ביותר.

 

בנוגע לשאלת הפרטיות שהעניין מעורר אומר אונגר שכל הפרטים שחשופים במסגרת Sync.me הם בלאו הכי אלה שכל משתמש רשאי לראות במסגרת הרשתות החברתיות שהוא פעיל בהן או ברשימת אנשי הקשר הקיימת. בעבר כבר חסמה פייסבוק את שירותיה בפני המתחרה הישראלית הפוטנציאלית, עד שזו נאלצה להגיע עם פייסבוק להסכם שפרטיו חסויים. לטענת אונגר, פייסבוק כמו גם Sync.me מחפשות את הדרך לגביע הקדוש: לחבר בין העולם הישן של מיליארד מספרי הטלפון לבין העולם החדש של הרשתות החברתיות.

 

איתור מספרי טלפון בתשלום

 

Sync.me היא גרסה מתקדמת של אפליקציה קודמת בשם SmartSync, שסנכרנה בין אנשי קשר באייפון לבין חשבונות פייסבוק. את האפליקציה הזאת כתב לבדו חן וינר, אחד ממייסדי Sync.me, שהקים את החברה בגיל 23. הוא החליט לגבות דולר על כל הורדה, ולאחר מיליון הורדות רשם לעצמו, על פי הערכות, הכנסות גבוהות מ־700 אלף דולר. בשנה שעברה פגש את שלומי אונגר, לשעבר מנכ"ל הרשת החברתית חבר'ה, וזה הציע לו הצעה שלא יכול היה לסרב לה: להפוך את האפליקציה לחינמית, להוסיף לה שכבות של בינה עסקית ולהיות לסטארט־אפ. כיום מעסיקה החברה 12 עובדים. אונגר מודה בכישלון חבר'ה, שלא הצליחה להתחרות בפייסבוק. "הלקח הוא מיקוד במובייל ובפתרון בינלאומי חוצה שפות. מנוע השוואת אנשי הקשר שלנו פועל בכמה שפות במקביל, אמצעי שאין לשום מתחרה. גם אנחנו קיבלנו הצעות למכור, אך עד שלא נפתור את כל הבעיות לא נמכור. מתחרים כמו CoBook ו־CallApp מתרכזים יותר בחייגנים. Sync.me מתמקדת במספרי טלפון ובמובייל".

 

המודל העסקי כבר מעבר לפינה. אף שהאפליקציה חינמית, בהמשך תציע החברה אפשרות לאתר מספרי טלפון, כפי שנעשה כיום ב־144, לדוגמה, תמורת תשלום של כמה דולרים בשנה. בהמשך תוסיף Sync.me וידג'ט שיש לו ערכים מוספים כמו אפשרות בדיקת חשבון הפייסבוק, שליחת תמונות או מיקום, צילום כרטיס ביקור או שיחות VoIP, כולל הקלטה. החברה כבר חתמה על הסכם עם טלסטאר הישראלית לאספקת דקות שיחות VoIP תמורת תשלום.

בינתיים מזדנבת ב־Sync.me אפליקציית Contacts+ הישראלית של ליאור רומנו, שצמחה בחממת UpWest.

 

סינק.מי החלה לפעול באייפון וצברה את מרבית המשתמשים מפלטפורמה זו, ואילו Contacts+ צמחה באנדרואיד וצברה עד כה 4 מיליון משתמשים, ובחודש שעבר גייסה מיליון דולר מהקרן האמריקאית טריפל פוינט. שתי החברות מסנכרנות אנשי קשר עם רשתות חברתיות, שתיהן מאפשרות שיתוף תמונות ופועלות בעשרות שפות. עם זאת, Sync.me בונה גם ספר טלפונים וירטואלי עולמי, דבר ש־Contacts+ אינה מתעתדת לעשות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x