$
המדריך

בדיקת כלכליסט

הצצה ראשונה: G2 - ה"סמסונג קילר" של LG

החברה הקוריאנית מתכננת לקטוף את כתר האנדרואיד מידי סמסונג בעזרת מכשיר דגל מרשים. בדיקת "כלכליסט" מצאה אותו נוח ובעל מספר הברקות הנדסיות ומצלמה משובחת - אך גם שהמסך שלו נכנע לשמש הישראלית

רפאל קאהאן 14:4529.08.13
LG חשפה לאחרונה את מכשיר הדגל החדש שלה, ה-G2. הוא נועד להיות "סמסונג קילר" בכל מהותו; אם בעבר היה האייפון של אפל יריב עיקרי ליצרניות הטלפונים, הרי שהיום עבר התואר למכשירי הדגל של סמסונג.
כדי להביס את תאומת המריבה שלה, השקיעה LG מאמץ ניכר בהפיכת ה-G2 לחביב הקהל: ב-LG מתגאים שה-G2 נבנה מתוך התייחסות למשתמש ולצרכיו – בניגוד לS4 שבו הוטמעו תכונות זיהוי תנועת עיניים וממשקים מרשימים אחרים שהם יותר גימיקיים משימושיים.

 

מכשיר ה-G2. מתחרה בסמסונג ולא באפל מכשיר ה-G2. מתחרה בסמסונג ולא באפל צילום: רפאל קאהאן

 

ה-G2 מציג מספר שינויי עיצוב ושימושיות שיגרמו לכם לתהות "איך לא חשבו על זה קודם?"; בין אם מדובר בכפתורי ההדלקה ובקרת עוצמת השמע שהורכבו בגב המכשיר, עבור בהדלקת המסך על ידי טפיחה של האצבעות או כפתורי הניווט הווירטואלים וכלה במערכת שיודעת לזהות את ההתקן שחובר למכשיר ולהציע למשתמש את האפליקציה המתאימה ביותר לשימוש.

מיקום הכפתורים בגב המכשיר התגלה כבחירה חכמה: כשאוחזים במכשיר, האצבע המורה נחה בדיוק עליו בצורה טבעית. ואולם, מי שידו קטנה משלי יצטרך להסתגל לתצורה הזו. לחצני עוצמת השמע מתפקדים כקיצורי דרך כשמסך ה-G2 כבוי ומסוגלים להפעיל את המצלמה ואפליקציות אחרות בלחיצה ארוכה.

 

כפתורי הבקרה מוקמו בגב המכשיר, בדיוק היכן שהאצבע שלכם נמצאת כפתורי הבקרה מוקמו בגב המכשיר, בדיוק היכן שהאצבע שלכם נמצאת צילום: רפאל קאהאן

 

היתרון הבולט ביותר במכשיר הוא מסך ה-IPS שלו: למרות שגופו של ה-G2 כמעט זהה לשל הגלקסי s4, המסך שלו גדול יותר (5.2 אינץ' לעומת 5 אינץ'). הוא מציג רזולוציית FHD ויש לו צפיפות של 424 פיקסלים לאינץ'. ואולם, המסך מבריק ואינו מתמודד בצורה טובה עם תאורה ישירה.

 

מסך 5.2 אינץ' בעל מסגרת דקה במיוחד מסך 5.2 אינץ' בעל מסגרת דקה במיוחד צילום: רפאל קאהאן

 

ב-LG החליטו לוותר על הסוללה הנשלפת, בדומה לעיצוב מכשיר הנקסוס 4 המוצלח. בחברה טוענים שפיתחו טכנולוגיית סוללות שמאפשרת דחיסה של יותר תאי קיבול בסוללה בגודל זהה, מה שמאפשר למכשיר לעבוד במשך יום וחצי ללא טעינה. לצד יתרונות ההנדסה, ציידה LG את המכשיר במעבד בעל ארבע ליבות במהירות 2.3 גיגה-הרץ, שעושה אותו לחזק ביותר בעולם (לצד גרסת שרירים של הגלקסי S4, שאינה נמכרת במערב).

 

מצלמת המכשיר וכפתורי הבקרה מצלמת המכשיר וכפתורי הבקרה צילום: רפאל קאהאן

 

תכונה חזקה אחרת של המכשיר היא המצלמה שלו, בעלת חיישן 13 מגה-פיקסל ומייצב תמונה מובנה לשיפור האיכות בתאורה נמוכה ובצילום בתנועה. בנוסף, היא נשענת על תשע נקודות מיקוד, נתון מרשים שאין במצלמות קומפקטיות רבות – ויכול להבטיח תמונות יותר עשירות בפרטים.

 

מצלמת ה-G2 מצלמת ה-G2 צילום: רפאל קאהאן

 

בשורה התחתונה, נראה ש-LG אימצה את התכונות הטובות ביותר מכל מתחרותיה: העיצוב מזכיר את המתחרה העיקרי מבית סמסונג, המצלמה נשענת על ייצוב תמונה שראינו במכשירי HTC ונוקיה, ההשקעה בטכנולוגיית סוללות אופיינית למוטורולה ועוד. ואולם, ה-G2 משלב את כל התכונות הללו בצורה מאוזנת ומרשימה ונראה ש-LG סוף סוף השיגה את המכשיר שיוכל להזניק אותה אל קדמת הבמה. כל שנותר לה זה להגדיל את תקציב השיווק כדי לשפר את תדמיתה, שעדיין נופלת משל סמסונג.

 

ה-G2 יושק בישראל במהלך ספטמבר במחיר של קצת יותר מ-3,000 שקל. הוא ישווק ע"י ספקיות הסלולר וביבוא מקבילי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x