$
חדשות טכנולוגיה

שודדי ה-GPS: האקרים השתלטו מרחוק על יאכטה

נחצה שלב נוסף בתחום הסייבר - סטודנטים מאוניברסיטת טקסס הצליחו לפרוץ ולהשתלט על מערכת הניווט של ספינה. הפורצים הצליחו לשנות את נתיב ההפלגה מבלי שצוותה שם לב

רפאל קאהאן 16:4430.07.13

סטודנטים מאוניברסיטת טקסס ביצעו ניסוי בפריצה למערכת ניווט מבוססת GPS. בעזרת מתקן GPS שהושתל בספינה, שונה מרחוק מסלולו של כלי השיט - יאכטה באורך 65 מ'. כך על פי דיווח של הרג'יסטר הבריטי.

החטיפה, שהתבצעה בידיעת בעל היאכטה, המיליארדר הבריטי מייקל אוונס, הייתה ניסוי שנועד להוכיח כי ניתן להשתלט ממרחק על כלי תחבורה מונחה GPS ולשלוט בו. המתקן שהושתל בספינה עקף את אותות ה-GPS של מערכת הניווט המובנה בה.

 

כך משתלטים על יאכטה מרחוק כך משתלטים על יאכטה מרחוק צילום: בלומברג

 

לאחר מכן, הסטודנטים הזרימו לאות ה-GPS קבוצה חדשה של נקודות ציון שגרמו למחשב הספינה להבין כי סטתה מהמסלול. צוות הספינה קיבל התראה על כך ותיקן את המסלול לפי נקודות הציון שהזינו הסטודנטים מרחוק.

 

הקלות הבלתי נסבלת של פריצה ל-GPS

 

הניסוי נועד להראות כי מערכות GPS אזרחיות ניתנות לפריצה וכי יש לחקור מנגנוני אבטחה שיאפשרו למנוע זאת. "90% מתעבורת המטענים העולמית נעשית דרך הים ובאוויר. אנחנו חייבים להבין את ההשלכות של זיוף נתוני GPS", אמר ראש הקבוצה, סגן-פרופסור טוד האמפריז, "עד שביצענו את הניסוי, לא הייתי מודע לקלות בה ניתן להתל במערכת GPS ועד כמה קשה לזהות את הפריצה".

 

להאמפריז יש ניסיון רב בתחום, בשנה שעברה הוא הראה לקהל של בכירים מהמשרד להגנת המולדת האמריקאי, כיצד ניתן להשתלט מרחוק על מל"ט מונחה GPS ממרחק של יותר מקילומטר. הניסוי עורר עניין רב, בעיקר לאחר שבאיראן הוצג לראווה ב-2011 מל"ט צבאי אמריקאי, שיורט ונחטף לטענתם על ידי יחידת לוחמה אלקטרונית של צבא איראן.

 

מומחים סירבו להתייחס ברצינות למקרה האיראני, אך הניסוי של האמפריז הוכיח כי האפשרות אכן קיימת. יש לציין עם זאת, שהמערכות שנפרצו הן מערכות GPS אזרחיות. מערכות ניווט צבאיות זוכות להצפנה מורכבת בהרבה.    

בטל שלח
    לכל התגובות
    x