$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

לא נתגעגע, מלך עכברוש

קווים לדמותו של מארק פינקוס, מנכ"ל זינגה היוצא שלעג לאתיקה עסקית, פגע בזכויות עובדיו והתגאה בכך, אתר רדיט מוצא תרופת סבתא למלחמה במרגלי ה-NSA ושיווק מוצרים במייל מתגלה כמשתלם יותר משיווק בפייסבוק

יוסי גורביץ 14:2702.07.13

50 גוונים של ברוך שפטרנו

 

לפעמים יש קצת צדק בעולם: חברת הנוכלות זינגה, שהמנכ"ל שלה מארק פינקוס - שהמדור אוהב לקרוא לו מלך עכברוש - הוא אחד השנואים ביותר בתחום, הזיזה אותו הלילה (ג') מתפקידו. את מקומו ימלא דון מטריק, ראש חטיבת האקסבוקס של מיקרוסופט. הדירקטורים רצו מנכ"ל שעובד ברצינות, אז המשכורת של מר מטריק תורכב ב- 95% ממניות החברה. זה יתן לו תמריץ להעלות את מחירן.

 

מארק פינקוס, מנכ"ל זינגה היוצא מארק פינקוס, מנכ"ל זינגה היוצא צילום: MCT

 

בזה הוא כבר יכול לרשום לעצמו הצלחה ראשונית: מניות זינגה קפצו בכ-10% עם ההודעה על מינויו של מטריק. הסיבה לכך היא שהמשקיעים ממש לא אהבו את פינקוס, שחיסל את ערך המניות שלהם תוך זמן קצר יחסית. עכשיו נראה מה מטריק יוכל לעשות: פינקוס לא הלך הביתה. הוא נשאר בתפקיד מנהל המוצר הראשי, יושב בניחותא בדירקטוריון ומחזיק ברוב מניות החברה.

 

למי ששכח, יהיה זה זמן נפלא להזכיר מיהו ומהו מארק פינקוס ומדוע המלכתי אותו על העכברושים. מדובר באדם שהצהיר בגאווה שהוא לא מבין מה הטעם בשיעורי אתיקה עסקית, תוך שהוא מוסיף שבתחילת ימיה של החברה, הוא הורה לעובדים שלו לעשות כל דבר נבזי שבספר כדי להשיג הכנסות ראשוניות - לרבות הונאת משתמשים להורדת אפליקציות כמעט בלתי ניתנות להסרה. אנחנו מדברים על מנכ"ל שרימה גם את העובדים שלו: בחלק מהמקרים הוא שלל אופציות מעובדים שכבר קיבלו אותן ועם הנפקדת החברה, הפעיל כלל שמאפשר רק לו ולהנהלת החברה למכור מניות. פינקוס שחה בכסף, אבל העובדים (ורוב בעלי המניות) נשארו בלי התחתונים כשהמניה קרסה לבערך רבע משוויה המקורי. זינגה חטפה תביעה על הטריק המלוכלך הזה.

 

עובדי זינגה. רבים מהם ברחו מהחברה לאור התנהלות המנכ"ל עובדי זינגה. רבים מהם ברחו מהחברה לאור התנהלות המנכ"ל צילום: בלומברג

 

במקרים אחרים, זינגה גרמה לאנשים לחשוב שאם הם יקנו את האוויר שהיא מוכרת - טובין וירטואליים - היא תעביר בתמורה כסף לניצולי אסונות, בעוד שלא עשתה זאת. פינקוס גם ביצע שורה של תרגילים כשרים אך פוגעניים שבמסגרתם הוא שיחק בחוקי המניות כך שהשאיר לעצמו את כל הכוח. הוא יצר סוג של מניות-על שרק הוא החזיק בהן. ובאופן כללי, הוא היה חלאת המין האנושי לאורך כל הדרך, ודי התגאה בזה.

 

הח"מ תיעב את פינקוס עוד כשנראה שזינגה היא הדבר הגדול הבא ושכולנו עוד נחיה יום אחד בחווה וירטואלית. שוק הטכנולוגיה כבר ידע בעבר מנכ"לים קשוחים, אכזריים או כאלה שנחבטים בשולי השפיות. עם זאת, העובדה שמר פינקוס הרשה לעצמו להתבטא בגלוי נגד סוגיות אתיקה עסקית היתה צריכה להדליק נורות אדומות למשתמשים, אנליסטים, כלי תקשורת ומשתמשים כאחד. לא פלא שזינגה בצרות; כולם יודעים מהיכן נוטים דגים להסריח.

 

איך דופקים את ה-NSA? תשאלו את Reddit

 

הבעיה העיקרית של ה-NSA בניטור תעבורת הרשת שהיא קולטת כמויות עצומות של מידע. בערך 99.9999999% ממנו (ואני ממש נדיב כאן) לא מועיל לה בשום צורה. להיפך: הוא רק מזיק לה, בהיותו מסך רעש שמאחוריו מסתתרות הידיעות החשובות באמת.

 

הפתרון של ה-NSA הוא חיפוש על פי מילות קוד. אם מילה כזו, או צירוף מילים מסוים - "kill the president", למשל, או Jihad, או terrorist – מופיע, אז מוזעק קצין איסוף אנושי שצריך לעבור על הטקסט ולהחליט האם הוא מצריך טיפול או התעלמות. מספר קציני האיסוף של ה-NSA מוגבל; העמסה עליהם יכולה לשבור את המערכת. וזה בדיוק מה שמציע רדיט לעשות.

 

 

תרופת סבתא לניטור שמבצעת ה-NSA. רדיט תרופת סבתא לניטור שמבצעת ה-NSA. רדיט

 

הנהלת אתר הפורומים הוותיק רוצה שהחברים שלו יתחילו להחליף ביניהם מתנות, כשכל הודעת שליחת מתנה תכלול כמה מהמילים שמפחידות את ה-NSA. תוך זמן לא רב, תצטרך סוכנות הביון להפנות יותר קציני איסוף לאתר ואם התופעה תתרחב - להעסיק הרבה יותר קצינים, או שכל התשתית שלה תקרוס. או שהיא פשוט תתעלם מהודעות רדיט (מה שאגב, עשוי להוביל טרוריסטים אמיתיים להצטרף לאתר).

 

הרעיון עצמו לא חדש: מקורו ב-Jam Echelon Day, שצוין לראשונה ב-1999. Echelon היה שם קוד לתכנית מוקדמת יותר של ה-NSA, שבוצעה תוך שיתוף פעולה עם האחות הגדולה שלה, ה-GCHQ הבריטית.

 

רוצים למכור משהו? התעלמו מטרשות חברתיות

 

בשנים האחרונות נרשמת מבוכה רבתי בקרב בכירי הנהלת חברת לוציפר, אשמדאי ובניו בע"מ (כן, גם הגיהנום הופרט), משום שהם לא יודעים לאיזה מעגל לשייך את הקבוצה העולה של רועצי מדיה חברתית.

 

לא ברור אם יש לקטלג אותם במעגל הרביעי, של תאבי הבצע, או בשמיני, זה של הנוכלים. אישית, אני חושב שהם שייכים למדור הרביעי של המעגל השמיני - זה ששמור למכשפים, נערי אוצר ואסטרולוגים. יתכן שהידיעה הבאה מוכיחה את זה

 

קניות בפייסבוק? אל תהיו תמימים קניות בפייסבוק? אל תהיו תמימים

 

מחקר חדש מראה שבכל מה שקשור למכירות, כדאי לכם להשקיע הרבה יותר ברשימות דיוור במייל ובדירוג שלכם בתוצאות החיפוש של גוגל, מאשר בפייסבוק, שלא לדבר על טוויטר. בבדיקה שנערכה, התברר שהמכירות שמגיעות כתוצאה ממיילים רשמו עליה של שבעה אחוזים בשנתיים האחרונות, בעוד שהמכירות שנשענות על תוצאות חיפוש אורגניות רשמו עליה של כ-15.8%. המכירות כתוצאה מפרסום בפייסבוק, מצד שני, עלו בשברירי אחוזים - ואם היתה עליה במכירות כתוצאה מפרסום בטוויטר, היא כנראה בתחום טעות הדגימה.

 

יתר על כן, מבדיקה לאורך זמן עולה שלקוחות שמגיעים אליך כתוצאה מחיפוש שווים לך 54% יותר מהלקוח הממוצע; לקוחות שהגיעו במייל, 12% יותר; מפייסבוק, אחוז אחד יותר; ומטוויטר - 23% פחות. מישהו בטוויטר צריך לארגן סיעור מוחות דחוף, כי מודל עסקי אין כאן.

 

למה להשקיע כסף, כשאפשר להטביע אותו

 

עמק ה-Silly Con (הברקה של דינה ביכל-שונרא) כבר הביא לנו כמה מוצרים משונים, אבל זה שובר כמה שיאים של שמיטת לסתות. התועבה החדשה מכונה Outbox, ומה שהיא מציעה לעשות הוא לרוקן את תיבת הדואר שלך, זו האמיתית לגמרי, זו שאליה מגיעים כל החשבונות והפרסומות של השיפוצניקים והמדבירים השכונתיים. היא תיקח את הדואר, תסרוק אותו ותשלח אותו אליך במייל.

 

תגידו לי, אתם השתגעתם? למה שאשלם למישהו שייקח את הניירות הפרטיים שלי - כמו, למשל, רשימת חיובי האשראי שמתעדת את ביקורי במועדונים מפוקפקים - ואז יעביר אותם לאיזה עובד בשכר מינימום, כדי שזה יסרוק אותם וישלח אותם אלי? אם זה חשוב, אני אקרא את זה. אם זה לא חשוב, אשליך את זה לפח.

 

מדואר למייל? ומה עם הפרטיות שלכם? מדואר למייל? ומה עם הפרטיות שלכם? צילום: shutterstock

 

מפתיע לגלות של-Outbox נמצאו מספיק מטומטמים כדי שהם ישקיעו בו - או נכון יותר, יטביעו - חמישה מיליון דולר. איך נאמר במקורות? שוטה וכספו נפרדים במהירות. טוב לדעת שהעקרון הדרוויניסטי עובד גם על מיליונרים.

 

קצרצרים

 

1. אכטונג! אכטונג! אכטונג! כל עיתונאי הטכנולוגיה לכוננות צונאמי! כל הקוראים מתבקשים להתכנס בחדרים אטומים ולאגור שקיות הקאה! מתרבים הסימנים לכך שאפל עומדת לעשות אחד מהדברים הבאים: להוציא שעון חכם שיהיה הדבר הקסום והמהפכני ביותר מאז שהאדם הקדמון למד לשפשף אבני צור, או שהיא התחילה קמפיין נרחב של הונאה לקראת הוצאת גרוטאה אחרת. הדיווחים הראשונים הגיעו מיפן, שם נתפסה אפל כשהיא רושמת סימן רשום על iWatch, וכעת מגיע דיווח דומה גם ממקסיקו וטייוואן. אז או שנקבל שעון חכם בספטמבר, או שאפל עובדת עלינו בעיניים. ולכל מי שמתכוון לקרוא לו "פריצת דרך", "חדשני" או "מהפכני": שעונים חכמים כבר מוצעים למכירה.  

 

מה מתכנן טים קוק? כנראה שלא משהו מהפכני מה מתכנן טים קוק? כנראה שלא משהו מהפכני צילום: בלומברג

 

2. אם היתה אפל גיבורת על, הסופר-כוח שלה היה העלמת מסים; בבריטניה, הרוויחה החברה ב-2012 לפני מסים 103.6 מיליון דולר - ולא שילמה ולו שנקל בודד למדינה. איך? קודם כל, בגלל התרגיל הקבוע שלה של העמדת הפנים שהיא מנהלת את עסקיה מאירלנד (היא לא, הכסף שאמור להיות באירלנד בכלל נמצא בארה"ב ורק רשום באירלנד לצרכי מס), אבל למרות התרגיל הזה היא בכל זאת שילמה כמה מיליונים במסים ב-2011. אז טובי המומחים של אפל ישבו ומצאו פתרון: הם העניקו לעובדים שלהם מניות. לא ברור אם זו הענקה פיקטיבית או לא, אבל הענקת המניות אומרת שאפל לא משלמת מס על הכסף הרלוונטי. אולי כדאי שהם יעשו הסבה מטכנולוגיה לתחום ייעוץ המס האגרסיבי, שם הם באמת חדשניים, מהפכנים וכיו"ב.

 

3. רגולטור בריטי מצא שכלי תקשורת שפרץ לחשבון מייל של אדם, פעל בהתאם לאינטרס הציבורי. המקרה חריג מאוד: אדם בשם ג'ון דארווין זייף את מותו כדי שאשתו תוכל לקבל את הביטוח; כתב של סקיי ניוס עלה על הסיפור והגיע למסקנה שהוא יוכל להוכיח אותו רק אם יפרוץ לחשבון המייל של דארווין - וקיבל לכך אישור מהעורך שלו, בלי שום ייעוץ משפטי. הפריצה היתה קלה במיוחד – הוא היה צריך לנחש תשובות לשאלות הבטחון הקלושות של יאהו – ומשם סקיי ניוז שמה את ידיה על כל ההוכחות שהיא היתה צריכה. הרגולטור, Ofcom, הבהיר שזה מקרה חריג במיוחד משום שבלי הפריצה, אי אפשר היה לעלות על ההוכחות. הרגולטור גם הבהיר שהוא בסך הכל אחראי להחליט האם פעולה היתה נכונה מבחינה תקשורתית; שירות התביעה של הכתר עדיין רשאי לנקנק את סקיי ניוז, משום שגם לנוכלים מורשעים יש זכות לפרטיות.   

 

4. ואם כבר דנו במלך עכברוש, הגיע הזמן לעסוק במנכ"ל מפוקפק אחר, אנדרו מייסון. הלז היה המנכ"ל של גרופון בשנותיה הגרועות, כשהיא עברה ממהלך מפוקפק אחד למשנהו. למשקיעים נמאס ממנו בתחילת השנה, ועל כן הוא התחיל קריירה חדשה כמוזיקאי. הוא הוציא עכשיו את האלבום הראשון שלו, Hardly Working ("בקושי עובד"), שמכיל שירים בעלי ליריקה כמו "טיפסתי על מאצ'ו פיצ'ו/ וכשראיתי את המראה הנהדר/ עלי בי רעיון ל-100 מיליון/ בערך לבעלי המניות". למעריצים שרופים בלבד. בעלי מניות גרופון מתבקשים להתייעץ עם רופא בטרם רכישה.

 

5. בוקר טוב, בועה: בסן פרנסיסקו יש כעת שביתה בתחבורה הציבורית, לאחר שהמגעים בין העובדים להנהלה קרסו. זה חשוב, כי התחבורה הציבורית שם (בניגוד לזו של ואדי הסיליקון, למשל) אשכרה עובדת ומהווה חלק חשוב מהחיים שם. חברת סטארט-אפ בשם Avego החליטה לגזור קופון על חשבון העובדים השובתים, ומאחר ומה שהיא עושה בחיים הוא לארגן נסיעות משותפות, היא ממליצה לכל מי שיש לו יותר מדי כסף ושהסיר בניתוח את האמפתיה לבני אדם אחרים לבוא אליה ולקבל טיסות משותפות במסוק, שיפתרו את סבך התחבורה הציבורית. הלוואי שיתרסק מסוק במשרדים שלכם, אמן.

  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x