$
חדשות טכנולוגיה

פרשת PRISM: הבריטים יודעים עליכם הכל

נחשפו פרטים נוספים על תוכנית הריגול הממשלתית: סוכנות GCHQ הבריטית התחברה ישירות לתשתית האינטרנט, ויחד עם NSA האמריקאית, מפעילה צבא של 850 אלף אנליסטים שמתעדים וסוקרים את כל התקשורת הבינלאומית

הראל עילם 12:5722.06.13
פרשת הריגול הממשלתי מסתעפת: סוכנויות הביון הבריטיות הצליחו להתחבר לרשת הסיבים האופטיים המהווה את שדרת האינטרנט הראשית, דרכה עוברת כל תעבורת המידע העולמית. במהלך 18 החודשים האחרונים, הן הצליחו לתעד את רוב שיחות הטלפון, הדואר האלקטרוני, היסטוריית הגלישה באינטרנט ועדכוני הסטטוס בפייסבוק של רוב אזרחי העולם.


את ההתפתחות המשמעתית הזאת חשף אמש (ו') עיתון הגארדיאן הבריטי. כתב הגארדיאן, גלן גרינוולד, הוא גם זה שחשף במקור את פרשת PRISM, בעזרת אדוארד סנודן - עובד קבלן לשעבר ב-NSA וב-CIA, המואשם כעת בריגול.

 

דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה. מפלגתו דוחפת זה זמן רב מדיניות סייבר פעילה דיוויד קמרון, ראש ממשלת בריטניה. מפלגתו דוחפת זה זמן רב מדיניות סייבר פעילה צילום: בלומברג

 

הדיווח של הגארדיאן מתאר את "טמפורה", פרויקט סודי של GCHQ, סוכנות ביון המתמחה בפענוח מסרים ותדרים ומקבילה ל-8200 הישראלית. לפי המצגת הסודית שדלפה לידי העיתון, טמפורה מיועד לאפשר לסוכנות "לשלוט בנעשה על האינטרנט", ומאות אנליסטים בריטיים עובדים עליו. כמו כן, נראה גם כי הסוכנות שילמה למספר חברות פרטיות על מנת לקבל גישה למידע שלהן ולחיבור שלהן לתשתית האינטרנט.

 

מאז 2008, הסוכנות פעלה לקבל גישה לכל תעבורת האינטרנט של ספקיות האינטרנט והסלולר הבריטיות, ולפי ההערכות הצליחה לעשות זאת לפני כשנה. לפני כשבוע גם התגלה כי הסוכנות פרצה לחשבונות של בכירים בממשלות זרות במהלך מפגש ה-G8 ב-2009, ובין השאר ריגלה אחרי נשיאי ארצות הברית ורוסיה.

הצד הבריטי של PRISM

 

כעת מתברר כי בנוסף, הסוכנות גם התחברה לסיבים האופטיים של שדרת האינטרנט והצליחה "לשתות" את כל התעבורה הגולמית העוברת דרכה - כולל, כאמור, הודעות מיידיות, דואר אלקטרוני, עדכוני סטטוס ברשתות חברתיות, שיחות טלפון וטלפוניה, היסטוריית גלישה באינטרנט, ועוד. לפני כשנה, לפי ההערכות, ה-GCHQ ניתח כ-600 מיליון תכתובות דיגיטליות.

 

המרגל הבריטי מתאים את עצמו למאה ה-21 המרגל הבריטי מתאים את עצמו למאה ה-21

 

בעוד שלא ברור כמה מידע הסוכנות אספה, הוא אמור להיות כה משמעותי עד שה-GCHQ - אולי הסוכנות המובילה בעולם בתחומה - לא מצליחה לנתח אותו בזמן אמת. לכן היא נאלצה לפנות ל-NSA האמריקאית, המסייעת לה בניתוח המידע. לפי החוק הבריטי, לסוכנות יש את האפשרות לשמור על המידע הגולמי במשך שלושים יום.

 

הניתוח של הגארדיאן העלה כי שתי הסוכנויות משתפות פעולה בצורה הדוקה - GCHQ מספקת את התשתית המשפטית, המאפשרת לממשל לעקוב אחרי המשתמשים בקלות בשטח בריטניה וללא המגבלות הקיימות בארצות הברית. הנציגים המשפטיים של הסוכנות הודו בפני הגארדיאן כי רמת הפיקוח הממשלתית בבריטניה נמוכה לעומת ארצות הברית.

 

ה-NSA מצידה מספקת מצידה את המשאבים ותקציבי הענק הנדרשים על מנת לפענח, לנתח, לתעד ולארכב את כל המידע. הגארדיאן טוען כי לא פחות מ-850 אלף עובדי קבלן אמריקאים, המקושרים ל-NSA, עובדים על המידע מהצד האמריקאי. בנוסף, לפי ההערכות, חלק נכבד מהטכנולוגיה הנדרשת לפענח את כמויות המידע האדירות מתבסס על טכנולוגיה ישראלית.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x