$
מכשירים ומדריכים

כבר לא מד"ב: המצאות שלא דמיינתם שקיימות במציאות

גפיים ביוניות שנשלטות בכוח המחשבה, חומרים שמתחממים לאלפי מעלות ומתקררים ברגע אחד, טעינת מכשירים מחשמל באוויר, מכשירי ראייה לעוורים, כלי שמשתיק אנשים מרחוק בלחיצת כפתור ועוד

ניצן סדן 23:1108.06.13
חברות הטכנולוגיה הן שהופכות דברים שנתפסים כמדע בידיוני למוצרי מדף. בעוד יצרניות המחשבים, התוכנה, השירותים המקוונים ואחרות תופסות את רוב הכותרות, חברות אחרות הגיעו לפריצות דרך מדהימות בתחומים טכנולוגיים רבים - שחלקם לא מוכרים במיוחד.

אתר Bussiness Insider אסף כמה מהפיתוחים הבולטים שהפכו למוצרים - או שקרובים מאי פעם להפוך לכאלה.

 

שליטה טלפאתית במכשירים

 

מחלקת הנוירוביולוגיה באוניברסיטת פיטסבורג פיתחה טכניקה ייחודית להפעלת מכשירים באמצעות מחשבה. הפיתוח נועד להקל על חייהם של משותקים מהצוואר ומטה. שתי אלקטרודות שמוחדרות לקורטקס המוטורי - האזור במוח שאחראי על תנועות רצוניות - מאפשרות לתרגם את הפעילות בו לפקודות שמועברות לזרוע רובוטית.

 

 

עיניים בלשון

 

הפיתוח הבא הוא יצירתי במיוחד: הוא מאפשר לעוורים לראות באמצעות תחושה. העצמים שמול המשתמש נסרקים ומתורגמים לאותות חשמליים שמופעלים על לוחית שהוא מחזיק בפיו. הלוחית פשוט "מציירת" לו על גבי הלשון את צורת העצמים שנמצאים לפניו. המוח שלו מזהה את הצורה ומשלים אותה וכך יכולים עוורים לקרוא, לזהות חפצים, אנשים – ואפילו לשחק "אבן נייר ומספרים" ולהתנסות בקיר טיפוס.

 

 

המכונה שתסתום לכם את הפה

 

חוקרים יפניים פיתחו משדר קטן בגודל של אקדח שמסוגל לבלבל אנשים ולמנוע מהם לדבר. המכשיר מתבסס על מיקרופון אשר מקליט את מה שאומר האדם – ומשדר את ההקלטה אליו בהשהיה של 0.2 שניות. כך, נוצר הד מתמשך של כל מה שיגיד. כשלא ניתן לשמוע את מה שאנחנו אומרים, נוצר אפקט פסיכולוגי מאיים ומי שהופעל עליו המכשיר פשוט לא ידבר בבירור או שיחדל מלדבר.

 

 

הספינה המתהפכת

 

ישנם מספר עיצובי ספינות שנועדו להבטיח יציבות ולמנוע התהפכות במים סוערים. למשל, מספר גופים מאזנים כמו בקטמרנים וטרי-מרנים. עם זאת, העיצוב שלפניכם מתבסס על ספינה שנועדה להתהפך.

 

"קפטן, אנחנו טובעים!" -"טוב מאוד" "קפטן, אנחנו טובעים!" -"טוב מאוד"

 

כאשר רוב שטח הפנים שלה נמצא מתחת למים, התנועה שלה תהיה אחידה עם הגלים גם בסערה החזקה ביותר. לא מדובר בעיצוב חדש: הוא נהגה לראשונה לפני יותר מ-50 שנה.

 

 

טעינה חשמלית מהאוויר

 

בעוד מספר חברות כבר הוציאו לשוק מטענים אלחוטיים לסמארטפונים ומחשבים, חשוב לזכור שהם אינם אלחוטיים באמת; המתח אמנם עובר לסוללה על ידי השוואת שדות חשמליים, אולם משטח הטעינה עצמו עדיין מחובר לרשת החשמל בכבל.

 

הסטארט-אפ UBeam פיתח שיטת טעינה אחרת, אשר לא מצריכה כלל קרבה בין המכשיר והמטען. הטכנולוגיה של החברה מתבססת על טעינה באמצעות אולטרה-סאונד.

גלי הקול גורמים לרטט באוויר ומניעים מתמר פיאזואלקטרי שהופך את הוויברציות לחשמל, בדומה לפעולת טורבינת רוח או מים. כך נוצר מתח חשמלי נמוך יחסית, אשר מספיק לטעינת מכשירים אלקטרוניים שונים.

 

חברת WiTricky מפתחת טכנולוגיה שנשענת על תהודה מגנטית כדי לספק חשמל גם במתחים גבוהים יותר ולהגשים את חזונו של ניקולה טסלה, לאספקת חשמל מהאוויר.

 

 

הדפסת אברים במדפסת 3D

 

חברת אורגנובו האמריקאית פיתחה טכניקה להדפסה תלת ממדית של אונות כבד. בשלב זה, מדובר בכבד מוקטן אשר עדיין לא ניתן להשתלה בגוף האנושי ומיועד בעיקר לתעשיית התרופות. בחינת תרופות על כבד אנושי מודפס תוכל לצמצם תופעות לוואי – ושימוש בבעלי חיים לניסויים.

 

 

חומר ש"בוער ואינו מאכל"

 

לפניכם הדגמה של חומר בעל יכולת פיזור חום ייחודית מאוד: הוא חומם לטמפרטורה של כ-4,000 מעלות צלזיוס – ועדיין ניתן לאחוז בו בדפנותיו, משום שהטמפרטורה הקיצונית היא במרכזו ואינה מקרינה החוצה.

 

החומר משמש לציפוי הגחון של מעבורת החלל ושל חלליות אחרות, אשר מתחממות באופן קיצוני כשהן חודרות לאטמוספירה. ההדגמה בוצעה במרכז החלל קנדי בארה"ב.

 

 

החלון לעולם לא יישבר

 

זכוכית היא אמנם חומר בעל שקיפות מצוינת, אך גם בעל עמידות מוגבלת למדי. שבירת שמשות גורמת לנזקים בתאונות שונות - בראשן תאונות דרכים. הפיתרון: אלומיניום שקוף. תהליך הייצור שלו ארוך ויקר מאוד, בשלב זה והוא נועד בעיקר לשימושים צבאיים. עם הזמן, צפוי מחירו לרדת ולהפוך חפצים שקופים רבים - ממקלחונים ועד לרהיטים וכלי בית - לעמידים במיוחד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x