$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Lumia 620 של נוקיה: קטן וחמוד, עם נטיות מגלומניות

הסמארטפון החדש של נוקיה הוא זול למדי, קומפקטי ונוח לשימוש - ומציג ביצועים שאינם נופלים בהרבה מאלו בהם מתהדר מכשיר הדגל של החברה. האם נמצא המכשיר המתאים ביותר עבור הכיס הישראלי?

ניצן סדן 09:2916.05.13
מהו הגודל האופטימלי למסך סמארטפון מודרני? תלוי את מי שואלים. למרות שכל יצרניות הסמארטפונים הלכו בעקבות סמסונג והציגו מכשירים בעלי מסכים גדולים מ-4.3 אינץ', משתמשים רבים מעדיפים מכשיר קומפקטי שלא יתפוס להם את כל הכיס, אותו יוכלו להפעיל בקלות ביד אחת. אפילו אפל הגדולה ניפחה את מסך האייפון מ-3.5 לארבעה אינץ' בלבד.
נוקיה, שהלכה בעקבות העדר, ציידה את מכשירי הדגל שלה במסך 4.5 אינץ' שמאחוריו חומרה איכותית, מערכת הפעלה חדשה ותכונות עשירות כמצלמה משובחת ויישומי מציאות רבודה. עתה, משיקה החברה בישראל את אחיו הקטן, Lumia 620, מכשיר בסיסי וקומפקטי. למרות הקטגוריה אליו משתייך, הוא לא נופל בהרבה מאחיו הגדול.

 

קטן, חמוד ונוח. לומיה 620 קטן, חמוד ונוח. לומיה 620 צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: אוי, תביא חיבוק

 

ה-620 הוא סמארטפון קטן שמידותיו דומות לאלו של האייפון. הוא שוקל 127 גרם ועוביו 1.1 ס"מ. למכשיר מסך 3.8 אינץ', בעל מסגרת שחורה. אותו עוטף גוף פלסטיק צבעוני ועגלגל מאוד, שניתן להחלפה בדומה למכשירי נוקיה 5110 שהנחיתה סלקום בישראל אי שם ב-1998.

 

זוכרים את הפאנלים המתחלפים? זוכרים את הפאנלים המתחלפים? צילום: ניצן סדן

 

הגוף הוא מפלסטיק מוברש ועבה, שהורכב משכבות רבות כדי לשפר את עמידותו. בצידו הימני כפתורים, עגלגלים אף הם. המצלמה שלו שקועה מעט, כדי למזער פגיעה בה במקרה של נפילת המכשיר.

 

ה-620 הוא סמארטפון נוח מאוד לאחיזה בשל גודלו וצורתו. הודות לשוליים העגולים הוא יושב היטב ביד ופחות סביר שיחליק על אף שגבו אינו מחוספס. העיצוב שלו נראה מאוד צעיר ונגיש; בהיעדר מילה אחרת, אגדיר את ה-620 כמכשיר שהוא פשוט חמוד.

 

שמנמן, אבל מעוגל בצורה שעושה אותו נוח לאחיזה. לומיה 620 שמנמן, אבל מעוגל בצורה שעושה אותו נוח לאחיזה. לומיה 620 צילום: ניצן סדן

 

ממשק ומערכת הפעלה: המכשיר של קפטן הוק

 

מסך ה-620 הוא בעל רזולוציה נמוכה, של 800 על 480 פיקסל בלבד, בצפיפות של 246 פיקסלים לאינץ' - נתון ממוצע לקטגוריה. הטכנולוגיה מאחוריו היא דווקא קפיצת מדרגה לעומת מתחריו: תאורת ClearBlack שמבטיחה ניגודיות גבוהה והגברת הבהירות בתאורה ישירה עושה אותו לקריא למדי גם תחת אור השמש.

 

למכשיר סוללה נשלפת. הפאנל האחורי הנשלף אותו הזכרתי הוא אמנם יתרון עיצובי, אבל קחו בחשבון שלא קל לפרק אותו מגוף המכשיר. הוא מחובר אליו במספר פיני פלסטיק קטנים, שיכולים להישחק ולהישבר בקלות.

 

לומיה 620, קטן שרוצה לשחק עם הגדולים לומיה 620, קטן שרוצה לשחק עם הגדולים צילום: ניצן סדן

 

בדומה לכל מכשירי סדרת Lumia, גם ה-620 מונע בווינדוס פון 8, מערכת ההפעלה האחרונה מבית מיקרוסופט. היא תוכננה להציג את האריחים שמאפיינים אותה גם על מסכי 3.8 אינץ', ועל כן פועלת היטב על המכשיר. עיצובה הבסיסי, שנשען על מסך בית שנגלל מטה ולצידו רשימת יישומים, נוח מאוד להפעלה ביד אחת - הקלדה, גלישה, הפעלת יישומים ועוד - במיוחד כשגוף המכשיר קטן יחסית. בכך, הוא נוח יותר לשימוש מהלומיה 920, מכשיר הדגל של החברה.

 

מולטימדיה ואפליקציות: לגודל יש מחיר

 

חוויית הצפייה בקליפים מאכזבת, בגלל גודל התצוגה והרזולוציה הנמוכה. גם משחקים נראים פחות מרשימים על מסך קטן שכזה, במיוחד לאחר שהתרגלנו למסכים גדולים בהרבה. נגן המוזיקה של המכשיר הוא פשוט וסטנדרטי, ללא תכונות מתקדמות כשיתוף או הצגת מילות השירים. איכות השמע עצמה סבירה למדי, אך צורמת בעוצמת שמע גבוהה.

 

יישום אקסבוקס של ווינדוס פון 8 יישום אקסבוקס של ווינדוס פון 8 צילום: ניצן סדן

 

בלומיה 620 תמצאו את יישומי נוקיה הסטנדרטיים לווינדוס פון 8: אפליקציית הניווט שלה החברה, אשר עדיין מציגה עברית הפוכה, חבילת אופיס מובייל, אפליקציית אקסבוקס, אפליקציית CNN לעדכוני חדשות, פורטל אנגרי בירדס להורדת משחקים ותוכן נוסף.

 

ביצועים וקישוריות: העכבר ששאג

 

זוהי הנקודה המפתיעה ביותר במכשיר. על הנייר, מדובר במכשיר חלשלוש: מעבד כפול ליבה במהירות גיגה-הרץ, זיכרון פעולה של 512 מגה-בייט ורכיב גרפי אדרנו 305 אומרים שכנראה לא תתרשמו מביצועיו. עם זאת, ההתאמה שלו לווינדוס פון 8 היא אופטימלית - כך שכל יישום ייטען ויופעל עליו בזריזות כמעט זהה לשל הלומיה 920. מבחינת ביצועים, קשה לחשוב על מכשיר אנדרואיד בקטגוריה שלו שפועל באותה צורה.

 

חזק בביצועים - וגם קשוח ועמיד. דברים חמודים נוטים להימשך זה לזה חזק בביצועים - וגם קשוח ועמיד. דברים חמודים נוטים להימשך זה לזה צילום: ניצן סדן

 

ההשתהויות היחידות שזיהיתי היו בעת הפעלה ראשונית והפעלת המצלמה - וגלישה איטית למדי. בזירת הקישוריות, המכשיר עובד היטב, מזהה רשתות WiFi ומתחבר אליהן במהירות סבירה.

 

מצלמה: מצלם כמו גדול

 

ללומיה 620 יש מצלמה בסיסית למדי, בעלת חיישן של חמישה מגה-פיקסל. הממשק שלה פשוט ונוח, למעט העובדה שזום מתבצע בו בצביטת המסך והצילום - בלחיצה עליו. התוצאה: הרבה צילומים בטעות שתצטרכו למחוק. למצלמה יש תכונת צילום מיטבי, צילום פנורמה ואפליקציית עריכת תמונות חביבה (בה מספר פילטרים אמנותיים).

 

בהתחשב במפרט המצלמה, איכות התמונה מפתיעה לטובה. החולשות שלה הם טיב התמונה בתאורה נמוכה ומבזק שאינו מסונכרן כהלכה עם חיישן האור - מה שאומר שהשימוש בו עשוי "לצרוב" תמונות ולהעלים פרטים.

 

סוללה והתחממות: שקע? בשביל מה?

 

המסך הקטן, הרזולוציה הנמוכה ומערכת ההפעלה היעילה במיוחד מציגים יתרון בולט בתחום זמן הסוללה. הלומיה 620 הוא מכשיר שיכול לפעול כמעט יום וחצי בשימוש סביר ללא טעינה. גם אם תבחרו לצפות בסרט, להאזין שעות למוזיקה ולשחק קצת, תקצצו את זמן הסוללה בצורה שעדיין תספיק ליותר מ-12 שעות פעולה.

 

המסך הקטן אינו מתאים לחובבי סרטים ומשחקים, אך נוח דיו לגלישה המסך הקטן אינו מתאים לחובבי סרטים ומשחקים, אך נוח דיו לגלישה צילום: ניצן סדן

 

בסך הכל, מדובר במכשיר שמתאים למשתמשים שלא רוצים להיות משועבדים לשקע החשמל. בגלל גוף הפלסטיק העבה שלו, ההתחממות המבנית כמעט שאינה מורגשת.

 

סיכום ואלטרנטיבות: תפור על הכיס שלך (כמעט)

 

לראייתי, ה-620 הוא דוגמה ומופת ליעילות של ווינדוס פון 8, אשר גם על מכשיר זול ופשוט יחסית, שהוא צל חיוור לעומת אחיו הגדול לומיה 920, עדיין מסוגל להפעיל כל אפליקציה בצורה חלקה לחלוטין.

 

אני סבור שנוקיה בחרה בגודל מסך וגוף כאלה בכוונה; המטרה, לצד חיסכון בעלויות ייצור, היא להציג מכשיר שמזכיר בגודלו את האייפון הפופולרי - כדי למשוך את לקוחות אפל שמאסו בסמארטפונים של החברה. המסך, המצלמה והעיצוב שלו הם צל חיוור לעומת אלו של האייפון, אולם גם מחירו נגיש בהרבה.

 

עם זאת, כשמסתכלים על האלטרנטיבות, מדובר במכשיר לא זול; הלומיה 620 עולה 1,700 שקל, מחיר שאם מוסיפים אליו  כמה גרושים אפשר לרכוש נקסוס 4, גלקסי S3 (לחובבי אנדרואיד) או HTC windows phone 8X/S (למי שרוצה להגר לווינדוס פון 8) - כולם מכשירים חזקים ומרשימים יותר. לפיכך, כנראה שהוא יקסום בעיקר למשתמשים שמעדיפים מסך קטן יותר. לו היה מתומחר בכמה מאות שקלים פחות, היה ה-620 סמארטפון אטרקטיבי בהרבה לצרכן הישראלי. יתכן שיורוקום, יבואנית נוקיה, תוריד את המחיר כפי שעשתה עם הלומיה 920 - שהושק במחיר של 4,300 שקל והוזל במאות שקלים בתוך כמה ימים.

 

הלומיה 620 סובל מאותם פערים בתחום האפליקציות מהם סובלים כל מכשירי מערכת ההפעלה. נכון להיום, ווייז ואינסטגרם עדיין נעדרות מחנות האפליקציות של מיקרוסופט - אם כי גרסת ווינדוס פון 8 של ווייז צפויה להיחשף בחודש הבא.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x