$
חדשות טכנולוגיה

התקפת הסייבר שהאטה את האינטרנט העולמית

יריבות בין חברות הרשת ספאמהאוס ו-CyberBunker הובילה למתקפת DDoS הגדולה ביותר בהיסטוריה, שכללה 2% מכל תעבורת האינטרנט בעולם. מתוך כך, גולשים ברחבי העולם דיווחו על תקלות בגלישה

הראל עילם 17:3727.03.13

סכסוך בין שתי חברות אירופיות הוביל לאחת ממתקפות הסייבר הגדולה ביותר אי פעם - ולהאטה משמעותית של כל תשתית האינטרנט, מה שהשפיע על מיליוני גולשים. חברת המחקר Akamai הגדירה זאת כמתקפת ה-DDOS הנרחבת בהיסטוריה - בהיקף של לא פחות מ-300 גיגה-ביט לשניה.

לפני כשבועיים, ארגון ספאמהאוס השוויצרי, שנלחם בחברות המפיצות ספאם ונחשב למשפיע במיוחד, הוסיף את חברת אירוח האתרים ההולנדית CyberBunker לרשימה השחורה שלו. CyberBunker נחשבת לחברה שתומכת באתרי שיתוף קבצים ובגורמים מפוקפקים למיניהם, ואף ארחה בעבר את פיראט ביי. היא יושבת בלב בונקר גרעיני לשעבר של כוחות נאט"ו.

 

בהתקפת DDoS משמשים מחשבים פרוצים ל"הפצצת" אתרים במידע ובכניסות, מה שמפיל אותם בהתקפת DDoS משמשים מחשבים פרוצים ל"הפצצת" אתרים במידע ובכניסות, מה שמפיל אותם צילום: שאטרסטוק

 

זאת הפעם השניה ששתי החברות מתקוטטות בשנים האחרונות. ב-2011 ספארמהוס אילץ את ספקית התשתית A2B להפסיק לעבוד עם CyberBunker, גם אז בתואנה שהחברה ההולנדית מסייעת להפצת ספאם. פטריק גילמור, סמנכ"ל הטכנולוגיות של אקאמיי, שמנטרת את תעבורת האינטרנט, אמר: "הם פשוט מטורפים. הם נתפסו על המכנסים למטה, ועכשיו הם חושבים שמותר להם להפיץ ספאם".

 

לפי ההערכות, ב-19 למרץ CyberBunker הייתה אחראית להתקפת DDOS מסיבית על ספאמהאוס ועל החברה המארחת את שרתי הארגון, CloudFlare. התקפת DDOS מבוססת על הצפת שרתי חברה בבקשות מידע, עד לקריסתם, בדרך כלל על ידי שימוש באלפי מחשבים העובדים בתיאום. צורת ההתקפה הזאת נחשבת ללא מתוחכמת, אבל אפקטיבית – במיוחד כנגד חברות שאינן מוגנות על ידי תשתית מתקדמת.

 

הפעם, ההתקפה לא רק כוונה כנגד האתר של ספאמהאוס, אלא גם נגד שרתי ה-DNS שמארחים את ניתוב התעבורה לשרתי האתר - התקפה יותר מתוחכמת ומסוכנת.

 

פגיעה בגולשים ברחבי העולם

 

בעזרת CloudFlare, ספאמהאוס הצליח לעמוד בהתקפה – אבל כמות הבקשות האדירה גרמה להאטה משמעותית בתשתית האינטרנט. 300 גיגה-ביט לשניה שקול בערך ל-2% מכלל תעבורת האינטרנט העולמית, יותר מכל התעבורה של ישראל או מדינת אחרות. כתוצאה מכך, מיליוני משתמשים דיווחו על האטה משמעותית בגישה לאינטרנט, במיוחד בשירותי סטרימינג כגון נטפליקס.

 

מנכ"ל CloudFlare, מתיו פרינס, הגדיר את התקפות ה-DDOS כסכנה אמיתית לתשתית האינטרנט. "הם כמו פצצות אטום" הוא הסביר. "זה מאוד קל ליצור נזק רב". נציג מטעם CyberBunker אמר בתגובה בראיון בטיימס: "אף אחד לא הסמיך את ספאמהאוס להחליט מה צריך או לא צריך להיות באינטרנט. הם הכניסו את עצמם לפינה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x