$
חדשות טכנולוגיה

אפל תשלש את הנוכחות שלה בהודו עד 2015, על חשבון סין

זכיינים מקומיים דיווחו שהחברה מעוניינת להקים מאות חנויות חדשות במדינה בשנתיים הקרובות. בתוך כך, הממשל הסיני הגביר את הביקורת והאכיפה כנגד אפל

הראל עילם 15:4426.03.13

אפל עומדת להרחיב בצורה משמעותית את הנוכחות שלה בהודו, בזמן שהממשל הסיני - השוק הגדול ביותר עבור חברת הטכנולוגיה - מחמיר את הצעדים נגדה. כך מדווח היום (ג') "אינדה טיימס", על בסיס מקורות מקומיים.

 

לפי הטיימס, אפל עומדת לשלש את מספר החנויות שלה בדמוקרטיה הגדולה בעולם, ולהגיע ל-200 חנויות המוכרות את מוצרי החברה עד 2015. בדומה לישראל ומדינות אחרות, אפל אינה מפעילה חנויות רשמיות במדינה אלא זכייניות הפועלות במתכונת Premium reseller.

 

לאפל יש 17 זכייניות בהודו. דובר אחת מהזכייניות אמר לטיימס: "אפל הבינה סוף סוף שהודו היא שוק גדול". דובר Reliance, הזכיינית הגדולה של אפל, אמר כי החברה שלו כבר מחפשת יעדים להקמת חנויות נוספות. Reliance מחזיקה היום בשליש משוק מוצרי אפל במדינה.

 

כמו כן, לפי הדיווחים אפל תכניס את מוצריה גם לרשתות הקמעונאיות הגדולות והמוזלות במדינה, שם עיקר המחשבים נמכרים במדינה המתפתחת.

 

לפני כחודש הוגו אסמן, סמנכ"ל המכירות של אפל, ביקר בהודו. החברה גם השיקה קמפיין פרסומי מקומי נרחב מאוד, עם מבצעים על דגמים זולים יותר של האייפון. הקמפיין תוקף באופן ישיר את סמסונג, שלאחרונה רושמת הצלחה מסחרית מרשימה בהודו ומחזיקה ביותר מ-50% מהשוק הטלפונים הסלולריים המקומי.

 

 

טים קוק, מנכ"ל אפל, מבקר במפעלי פוקסקון בסין טים קוק, מנכ"ל אפל, מבקר במפעלי פוקסקון בסין צילום: בלומברג

 

בעבר התפרסמו דיווחים לפיהם אפל שוקלת להקים חנויות רשמיות במדינה. כעת נראה כי היא עומדת לאמץ אסטרטגיה חלופית, המותאמת יותר להודו. טים קוק, מנכ"ל אפל, התבטא בעבר והודה כי החברה מתקשה לחדור למדינה, שנחשבת לשוק קריטי. מכשירי אפל, הן בשוק הטאבלטים, טלפונים חכמים ומחשבים, מחזיקים בפחות מ-10% בכל קטגוריה בהודו.

 

אחת הסיבות לקושי של אפל לחדור למדינה הוא החוק המקומי, הדורש ששלושים אחוז מכל שרשרת היצור של מוצרים הנמכרים במדינה, יווצרו בהודו עצמה. הפתרון של אפל אם כך הוא לעבוד עם חברות מקומיות.

 

הודו עולה, סין יורדת

 

החשיבות של הודו עבור אפל רק עולה בעקבות הביקורת הנוקבת שהחברה סופגת בסין, השוק הגדול ביותר עבור מוצרי החברה, וגם המקום שבו רוב מכשיריה מיוצרים. הממשל הסיני מנסה להמעיט את ההשפעה של חברות מערביות על התרבות המקומית, וכן את היקף ניצול העובדים והנזק הסביבתי. אפל נחשבת לחברה המזהמת בעולם, ומעסיקה באופן עקיף מאות אלפי פועלים במפעלי הענק של פוקסקון.

 

הממשל הסיני החל מצידו לחקור את התנהלות של אפל במדינה, כולל חקירות שוחד, תנאי העובדים ורמת הזיהום במפעלים. מספר חברות מקומיות, ככל הנראה בגיבוי ממשלתי, גם הצליחו לתבוע את אפל על הפרת סימן רשום, קניין רוחני ופטנטים.

 

היומון People's Daily, הנחשב לשופר של המפלגה הקומוניסטית, פרסם הבוקר מאמר תקיף במיוחד כנגד אפל, שלווה יחד עם קריקטורה המציגה את אפל כחברה ריקנית ושחצנית. בין השאר, המאמר ציין שאפל מתחמקת מעמידה בחוקים המקומיים לגבי אחריות מוצרים, וששירות הלקוחות שלה אינו עומד בסטנדרטים הבינלאומיים שלה. ג'רמי גולדקורן, מומחה למדיה הסינית, אמר כי הדבר מראה כי הממשל מנסה ליצור אווירה שבה זה מקובל ולגיטימי לתקוף את אפל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x