$
הייטק והון סיכון

ג'ון מדבד גייס 12 מיליון דולר לקרן מימון ההמונים OurCrowd

קיקסטארטר למיליונרים בלבד: איש ההון סיכון, ממייסדי יזראל סיד, יציג באתר ייעודי פרופילים של סטארט-אפים, בהם יוכל להשקיע כל בעל נכסים בשווי 12 מיליון שקל בארץ או מיליון דולר בארה"ב

אסף גלעד 14:3106.02.13

איש ההון סיכון ג'ון מדבד, ממייסדי קרן יזראל סיד, הודיע אתמול (ג') על גיוס קרן הון סיכון חדשה בסך 12 מיליון דולר שתפעל במודל מימון המונים. הקרן, OurCrowd, מגייסת את הונה באמצעות אתר אינטרנט הסגור בפני מיליונרים בלבד ומאפשרת להם להשקיע בכל אחת מתוך 13 חברות סטארט-אפ לפי בחירתם ובכל סכום שיבחרו.

מתוך הסכום, 5.5 מיליון דולר גוייסו להקמת חברת הניהול של הקרן ועוד 6.5 מיליון ל-12 החברות. בין החברות שגייסו: אפליקציית החנייה Parko, פלטפורמת חנויות הפייסבוק Easy Social Shop, אתר המוצרים האורגנים AbesMarket.com, הסטארט-אפ החדש של בוב רוזנשיין מאנסרס.קום , Shepra+, וחברת TradeOS של צבי שרייבר, ממייסדי גוסט וטרדום. חברות נוספות הן Fireblade, Consumer Physics, Nextpeer ו-Tapit. שמותיהן של עוד ארבע חברות שגייסו הון לא פורסמו מאחר וסבב הגיוס שלהן לא נסגר סופית.

 

בוחרים חברה, משקיעים בקליק

 

מבנה הקרן החדשה מבוסס על קרן CrowdCube הבריטית או FunderClub האמריקאית: שלא כמו קרן הון סיכון, המשקיעים בקרן בוחרים בעצמם באילו חברות להשקיע ואת גובה הסכום, החל מעשרת אלפים דולר.

 

ג'ון מדבד ג'ון מדבד צילום: מיקי אלון

 

OurCrowd מעלה לאתר שלה פרופיל של 13 חברות סטארט-אפ, רובן ככולן חברות שגייסו בעבר סיבוב 'סיד' בגובה 250 עד 500 אלף דולר או הוקמו בידי יזמים סדרתיים בעלי שם.

 

למשקיעים ניתנת האפשרות להצטרף לסבבי גיוס מתהווים באותן חברות, בצמוד לקרנות הון סיכון דוגמת כרמל, אינדקס, קושלה וסידר. ההשקעה המקסימלית שקיבלה OurCrowd ממשקיע בודד לחברה אחת הגיעה לחצי מיליון דולר.

 

עם זאת, במסגרת סיבובי הגיוס של החברות המשקיעים אינם נחשבים כמשקיעים נפרדים, אלא מיוצגים כולם תחת קרן OurCrowd, לצד קרנות ההון סיכון האחרות. הקרן מתמקדת בגיוס לחברות בשלב ה-A, כלומר סבב הגיוס השני שהיקפו כולל מיליוני דולרים בודדים. OurCrowd תשקיע 1-2 מיליון דולר במסגרת סבבי הון גדולים יותר שהיקפם נע בסדרי גודל של עד חמישה מיליון דולר.

 

במיזם יכולים להשתתף משקיעים אמידים בלבד שמצהירים בפניו שהם בעלי נכסים של מעל ל-12 מיליון שקל בישראל או מיליון דולר אחד בארה"ב. גוף ההנהלה של הקרן, שפועל במבנהו כמו קרן הון סיכון, מעסיק כיום 10 עובדים.

 

המשקיעים מתחייבים להעביר 2% מסכום ההשקעה שלהם בסטארטאפים לטובת חברת הניהול של הקרן במשך שלוש שנים בלבד, בשונה מקרן הון סיכון שלוקחת דמי ניהול שנעים כיום בין 1.5%-2.5% למשך עשר שנים.

  

שינוי ב-DNA של עולם ההון סיכון

 

"עולם הסטארטאפים משתנה והולך לכיוון הווב, אבל מודל ההון סיכון שמשקיע בחברות הללו לא השתנה במהלך ארבעים השנה האחרונות", אומר ל"כלכליסט" ג'ון מדבד, השותף המנהל בקרן.

 

מדבד זכור כמי שהקים את הסטארט-אפ הזעיר ורינגו שהונפק בימי המשבר בנאסד"ק וגייס אז 11 מיליון דולר. "אנחנו רוצים להשתמש ברשת כמכשיר השקעה בסטארט-אפים, מודל שכבר פעיל בבריטניה ובארה"ב, והמהירות בה גייסנו את הכסף - תוך רבעון בלבד - מעידה על האפקטיביות של המודל הזה".

 

הצוות המייעץ של הקרן כולל את סטיבן בלומגארט מקרן גלנקור, ג'יי קליש מאלוט, פיני לוזוביק מברודקום ואילן זיבוטובסקי מגולדמן זאקס וליהמן ברדרס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x