$
הייטק והון סיכון

אובמה: הגיע הזמן לתת יותר ויזות עבודה לאנשי הייטק ויזמים

נשיא ארה"ב מעוניין לעודד יזמות הייטק במדינה - על ידי תוכניות להרחבת מספר האשרות, מגורי עובדים בספינות מול סן פרנסיסקו ועוד. במסגרת הצעת חוק שהוגשה בנושא, יודגש גם שוויון לאוכלוסיה ההומוסקסואלית

הראל עילם 12:3230.01.13
נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, חשף אמש (ג') בלאס וגאס את התוכנית הנרחבת שלו לעידוד הגירת יזמים צעירים למדינה. בין השאר, הוא דיבר על הצורך לתת אשרת שהיה קבועה ליזמים שיקימו חברות סטארט-אפ חדשות, וכן להגדיל את מספר אשרות העבודה שתעשיית הטכנולוגיה יכולה לתת לעובדים זרים.

"הם לומדים תארים במקצועות העתיד, כגון הנדסה ומדעי המחשב", אמר הנשיא. "אנחנו נותנים להם את הכלים שהם צריכים, ואז אומרים להם לצאת מכאן... זה לא איך שאתה יוצר משרות חדשות בארצות הברית". אובמה ציין מדינות כגון סין, הודו ומקסיקו, אבל הדבר גם ללא ספק יעזור לישראלים, כמו אסף דראש, שעומד להיות מגורש מארצות הברית לאחר שסורב לוויזה.

 

אובמה רוצה משקיעים ויזמים זרים אובמה רוצה משקיעים ויזמים זרים צילום: אי פי איי

 

לגור בספינה, לעבוד בסן פרנסיסקו

 

הצעת החוק החדשה שאובמה מתכוון להעביר נקראת Immigration Innovation Act. כיום, ממשלת ארצות הברית מגבילה את כמות אשרות העבודה H-1B, או STEM, הזמינות לעובדים זרים בעלי כישורים מיוחדים בתחומי המדע והטכנולוגיה, ל-65 אלף בשנה. במסגרת ההצעה, מספר זה יגדל ל-115 אלף באופן מיידי ויוכל לגדול ל-300 אלף בהתאם לצרכי הכלכלה.

 

משרדים בעמק הסיליקון. רוצים לעבוד בארה"ב? משרדים בעמק הסיליקון. רוצים לעבוד בארה"ב? צילום: בלומברג

 

הויזות מוגבלות לבעלי תואר מתקדם. 50% מהויזות יוקצו למומחים בתחומי מדעי המחשב, 11% בתחום ההנדסה, 9% בתחום ההשכלה ו-7% בתחום הבריאות והביומד.

גורמים בתעשיית ההייטק האמריקאית מתלוננים מזה שנים על מחסור בכוח אדם, ועל העלויות המשמעותיות שיכולות להגיע לאלפי דולר בשנה לעובד זר.

 

יש כיום גם תוכנית להקמת "מרכזי מגורים צפים" על ספינות ענק ליד חופי סן פרנסיסקו, שם עובדים זרים יוכלו לגור בצורה חוקית- ועדיין לשוט למקומות העבודה שלהם מדי בוקר. לפי ההערכות, יש כיום כ-11 מיליון עובדים לא מתועדים בארצות הברית.

 

תשארו איתנו, יש לנו ממתקים ותארים

 

בנוסף, אובמה דיבר על סוג אשרת שהיה חדשה, קבועה, שתהיה מיועדת ליזמים שיקימו עסק חדש בארצות הברית: כל עוד הוא יעסיק כמות מינימלית של עובדים ויגייס מקורות מימון. "ברגע זה, יש סטודנטים מבריקים מכל העולם שיושבים בכיתות שלנו, באוניברסיטאות המובילות" אמר אובמה בנאומו.

 

התוכנית זכתה לתמיכה נרחבת מצד הקונגרס, מושל קליפורניה ותעשיית ההייטק, בעיקר מצד בכירים בגוגל, מיקרוסופט ונאסד"ק - אבל תחום ההגירה בארצות הברית הוא נושא בעייתי וטעון. לפני כשנה, מספר חברי קונגרס ניסו להעביר הצעה דומה, אבל הסנאט דחה אותה. אבל כעת, נראה כי אפילו המפלגה הרפובליקנית תומכת בהצעתו של אובמה. גם ג'ון מקיין, המתמודד הרפובליקני מול אובמה בבחירות של 2008, הסכים עם התוכנית ואמר שהוא "אופטימי בצורה זהירה".

 

אובמה מצידו מנסה לקדם את תעשיית ההייטק ורוח היזמות מזה שנים, ולפני כשנתיים אף השיק תוכנית כלל-ארצית בשם Startup America, לעידוד יזמות ולימודי הנדסה בבתי הספר והאוניברסיטאות.

 

הצעת החוק החדשה גם מקדמת עקרון חשוב אחר שאובמה ציין בנאומו - שיוויון לאוכלוסיה ההומוסקסואלית. כיום, בני זוג חד-מיניים אינם רשאיים לקבל אשרת שהיה עקב הצעת החוק מ-1996, Defense of Marriage Act. הצעת החוק של אובמה משווה את התנאים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x