$
מכשירים ומדריכים

פורצי הדרך: ה-GPS יהפוך לחסכוני פי 2,500 - ויגיע גם לקולר של הכלב שלך

מיקרוסופט מפתחת GPS שהליך חישוב המיקום שלו יועבר לענן. בכך, ימוזער ויוזל המקלט דרמטית, מה שיאפשר לו לפעול כמעט בלי להשפיע על זמן הסוללה של הסמארטפון שלכם - ואף לסייע במיפוי תחבורה ציבורית ואיתור בעלי חיים

הראל עילם 17:1925.12.12

מאז מהפכת הטלפונים החכמים, משתמשים רבים התרגלו להסתובב עם GPS בכיס. קבוצת חוקרים במיקרוסופט עובדת בימים אלה על פיתוח שיכול לשנות את טכנולוגיית המיקום בצורה משמעותית - ולהפוך את ה-GPS למדויק וחסכוני בהרבה באנרגיה.

מקלטי ה-GPS בעולם מקבלים את מידע המיקום מרשת לווינים צבאית אמריקאית שנושאת את אותו השם. בימים אלו עובדים ברוסיה, סין ובאיחוד האירופי על הקמת רשתות לוויינים נוספות. כדי לקבל מיקום של מכשיר, יש לחשב את הזמן שלוקח לאות לעבור מהלוויינים אליו ולעדכן את הנתונים תדיר. הלוויינים עצמם נשענים על טכנולוגיה בת יותר מ-30 שנה ומשדרים אות בקצב נמוך - לעיתים, אפילו 50 ביט לשניה בלבד.  

 

לוויין GPS. מכביד על הסמארטפון - ועל הסוללה לוויין GPS. מכביד על הסמארטפון - ועל הסוללה צילום: נאס"א

 

כדי להציג נתוני מיקום מדויקים, נעזר הסמארטפון שלכם בתחנות קרקעיות ובכלי מיקום נוספים כחיתוכים של אותות סלולר ורשתות WiFi שמופו מראש - שבנוסף לחישוב מיקום הלוויינים, צורכים זמן סוללה יקר; בחלק מהמקרים, יכולה להגיע הצריכה ל-10-20% מצריכת הסוללה הכוללת בשעת פעולה אחת.

 

CO-GPS: שנה וחצי על שתי סוללות

 

הפיתוח של מיקרוסופט נועד לעקוף את הבעיה הזו על ידי העברת כל החישובים לענן, דבר שלפיהם יכול להוריד את צריכת האנרגיה של שבב ה-GPS בפקטור של פי 2,500  ולשפר את הדיוק והמהירות של המערכת.

 

הפיתוח, שמכונה CO-GPS, יחסוך לסמארטפון את הצורך לחשב את מיקומם ותנועתם של הלוויינים - ואת קבלת המידע מהם. מעבר ל-CO-GPS יכול להוריד את צריכת האנרגיה לרמה כה נמוכה, שהטלפון יוכל להפעיל את שירותי המיקום ללא הפסקה וללא פגיעה מורגשת בזמן הסוללה. החוקרים אף ציינו כי בדרך זו, הם יוכלו להפעיל מכשיר GPS על זוג סוללות AA במשך שנה וחצי.

 

הכלב שלך לא ילך יותר לאיבוד

 

לפיתוח שימושים פוטנציאליים רבים. אחד הבולטים הוא באיתורנים זולים במיוחד לכלי רכב, עד כדי התקנתם כסטנדרט בכל מכונית. אנטנה כזו תוכל לסייע במיפוי תחבורה ציבורית (למשל, מי שממתין לאוטובוס ידע בדיוק היכן הוא) ועוד. כיוון פיתוח נוסף של הצוות הם מכשירי מעקב אחר בעלי חיים למחקר מדעי (לניטור מיקומם של מינים בסכנת הכחדה, למשל) או לשימוש ביתי (לאיתור חיית מחמד שאבדה).

 

קבוצת החוקרים עובדת כעת על שיפור המערכת על ידי צמצום תעבורת המידע בעזרת אלגוריתמים חדשים לדחיסתו. בדרך זו, יוכלו התקנים שונים בעלי אנטנת GPS להשתמש גם בחיבורי רשת פשוטים ואיטיים במיוחד כדי להתחבר לשרתי הענן ולקבל נתוני מיקום. לפיתוח יש עוד דרך ארוכה עד שישולם - יכול לקחת גם חמש שנים ויותר. עם זאת, לאחר השלמת הפיתוח, תהיה הטמעת המערכת החדשה קלה מאוד, מה שעשוי להוביל לגל מוצרי CO-GPS שיופיעו על המדפים בעשור הקרוב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x