$
הייטק והון סיכון

מנכ"ל סיסקו ישראל: "אין לנו יתרון כאתר ייצור אלא כיצרני חדשנות"

בועז מעוז אמר שרכישת NDS הישראלית על ידי ענקית ציוד הרשת הפכה את המרכז הישראלי לכזה שאי אפשר להתעלם ממנו. "בזכות הנוכחות והמסה הרבה אנחנו יכולים לקבל פיתוח של פרויקטים רבים ולקבל אחריות על תחומים בחברה"

מאיר אורבך 11:1619.12.12
"החזון של סיסקו כיום הוא להיות חברת ה-IT המובילה בעולם. אנחנו יותר ויותר הופכים לחברת תוכנה, ולמעשה 70% מהמהנדסים שלנו כבר עוסקים בתוכנה ולא בשבבים ותקשורת". בראיון עם "כלכליסט" מציג מנכ"ל סיסקו ישראל, בועז מעוז, את הכיוון שאליו נעה החברה בשנים האחרונות - אפיקים שעליהם מצביעות בבהירות גם הרכישות האחרות של ענקית ציוד הרשת. מעוז גם ידבר בכנס "תחזיות 2013" של "כלכליסט" ביום ג' הבא.

תשע מתוך עשר הרכישות של סיסקו במהלך השנה היו של חברות העוסקות בתחום הענן, כחלק מאסטרטגיה שעליה הכריזה החברה ושבוצעו באמצעות קופת המזומנים הנדיבה שלה, שמכילה יותר מ-48 מיליארד דולר. סיסקו מבקשת להתחרות ראש בראש מול IBM, סאפ, אורקל, HP ואחרות בתחום, ולצורך כך רכשה במרץ האחרון את NDS הישראלית תמורת 5 מיליארד דולר.

 

מנכ"ל סיסקו ישראל, בועז מעוז מנכ"ל סיסקו ישראל, בועז מעוז צילום: נימרוד גליקמן

 

החברה, שמחזיקה מרכז פיתוח בן יותר מאלף עובדים בירושלים, עוסקת בתחום אבטחת המידע ומתמחה בחברות הטלוויזיה בכבלים ובלוויין.

 

ההכנסות של סיסקו עמדו ב-2012 על 46.1 מיליארד דולר, והיא גורפת מחצית מהן מנתבים ומתגים, החומרה שמנהלת את רשתות החברות ורשתות הטלקום. אולם ג'ון צ'יימברס, מנכ"ל החברה, מעוניין שבעוד חמש שנים ההכנסות של סיסקו מחטיבת התוכנה יוכפלו מהשיעור הנוכחי, שעומד על 6 מיליארד דולר.

 

ישראל הפכה ליעד אסטרטגי

 

בעקבות הרכישה של NDS, אמר מעוז, הפכה ישראל להיות אתר אסטרטגי עבור סיסקו העולמית - וזאת לאחר שהחברה קנתה בעבר תשע חברות מקומיות. "אנחנו משקיעים בישראל בתחום שהיא חזקה בו. אין לישראל יתרון כאתר ייצור עבור סיסקו, אלא רק כיצרנית חדשנות.

 

יש בישראל אוסף של חברות וכישרון, וסיסקו תמשיך להשקיע בישראל ברכישת חברות. בפגישתו האחרונה של מנכ"ל ויו"ר החברה ג'ון צ'יימברס עם בכירי המשק הישראלי, הוא אף הדגיש את המחויבות העמוקה שיש לסיסקו לא רק לעובדי החברה אלא לישראל עצמה, ואף התחייב להקים צוות משותף עם מדינת ישראל לשיתוף פעולה במגוון רחב של תחומים".

 

עובדי NDS. רכישה מוצלחת של סיסקו עובדי NDS. רכישה מוצלחת של סיסקו צילום: נועם מושקוביץ'

 

לדברי מעוז, הרכישה בירושלים יצרה עבור החברה בישראל מסה קריטית שלא היתה כאן עד היום. "סיסקו בישראל מונה כיום 2,000 איש, כולל 1,100 עובדי NDS. כעת, בזכות הנוכחות והמסה הרבה, אנחנו יכולים לקבל פיתוח של פרויקטים רבים ואף להיות אחראים על תחומים בחברה. סיסקו מחפשת להמשיך להשקיע דרך רכישות וגם פרויקטים חדשים שייכנסו לפעילות המקומית. כך לדוגמה, ישראל הפכה להיות מרכז מצוינות בתחום הווידיאו, ולכן אני אופטימי מאוד לגבי המשך הקשרים בין ישראל לסיסקו".

 

אופטימי, למרות המיתון

 

בניגוד לרוחות המיתון והפסימיות לגבי המצב הכלכלי, מעוז רואה את המצב מעט אחרת. "אני מאוד אופטימי לגבי חוסנה של מדינת ישראל ועתידה. יש כאן פעילות מאקרו-כלכלית נרחבת שמאפשרת עידוד של פעילות עסקית. אנחנו בשיחות מתמידות עם בכירי התמ"ת על הרחבת ההשקעות שלנו. משרד המכירות שלנו ניצב שנים בצמרת האירופית", אומר מעוז.

 

"כיום אנחנו מתמקדים מאוד בפרויקט של המעבר של צה"ל לדרום. ההצעה הזוכה במכרז מתבססת רובה ככולה על הטכנולוגיה שלנו ועל הפתרונות שאנחנו הצענו, ואנחנו משקיעים שם זמן רב כדי לאפשר את המעבר. אני מקווה ומאמין שהמעבר לדרום יהיה הזדמנות להגדלת נפח הפעילות העסקית בדרום ולמעבר של אנשים רבים לשם".

 

"סיסקו מחפשת להמשיך להשקיע בישראל דרך רכישות ודרך פרויקטים מקומיים חדשים. לדוגמה, ישראל הפכה להיות מרכז מצוינות בתחום הווידאו, ולכן אני אופטימי מאוד לגבי המשך הקשרים בין ישראל לחברה"
בטל שלח
    לכל התגובות
    x