$
חדשות טכנולוגיה

בלעדי לכלכליסט

מיקרון העולמית תפטר 500 מעובדי המפעל בקריית גת

מפעל מיקרון צפוי לפטר 500 מבין 1,300 עובדים בישראל - יותר משליש מהעובדים בחברה. הפיטורים צפויים להקיף את כל חטיבות המפעל ובמקביל יופסקו גיוסי העובדים. מפעל מיקרון היה המפעל הראשון של אינטל בישראל עד לרכישתו ב־2010

מאיר אורבך 06:4811.12.12

מפעל מיקרון הממוקם בקריית גת יפטר כ־500 מ־1,300 עובדיו במהלך 2013, כך נודע ל"כלכליסט". המפעל מייצר שבבי זיכרון ומוצרים לתעשיית הפלאש. לפי ההערכות, הפיטורים צפויים להקיף את כל חטיבות המפעל כשבמקביל תפסיק החברה את כל גיוסי העובדים באופן מיידי.

 

מהלך הפיטורים הנרחב במיקרון הוא המשך לסדרת צעדי פיטורים כואבים בתעשיית החומרה הישראלית החל מאוקטובר האחרון, לאחר החגים, ושכללה פיטורים של מאות עובדים בחברות דוגמת אי.סי.איי, אלווריון, אורבוטק ופריסקייל. מרבית המפוטרים נתקלים בקשיים רבים למציאת מקומות עבודה, בשונה מעובדי ענף התוכנה. בדומה לחברת מיקרון, גם פריסקייל פועלת בתעשיית השבבים ואף היא נאלצה לפטר מאות מעובדיה.

 

מפעל מיקרון בקריית גת מפעל מיקרון בקריית גת צילום: ישראל יוסף

 

התחלה כחלוץ מפעלי אינטל

 

מפעל מיקרון היה המפעל הראשון שהקימה אינטל בקריית גת בשם פאב 18. אך ב־2008, לאחר שאינטל וחברת אס.טי מיקרואלקטרוניקס החליטו להקים חברה משותפת שתתמקד בתחום זיכרונות הפלאש, העבירה אינטל את הבעלות על המפעל לידי החברה החדשה נומוניקס. כשנתיים לאחר מכן ב־2010 נקנתה נומוניקס בידי חברת מיקרון העולמית.

 

מיקרון העולמית מעסיקה כיום 27,400 עובדים בעולם ונסחרת בנאסד"ק לפי שווי של 6.5 מיליארד דולר. בשנת הכספים האחרונה, שתמה בסוף ספטמבר 2012, רשמה החברה הפסד נקי של כמיליארד דולר. הכנסות החברה ירדו מ־8.8 מיליארד דולר בשנת 2011 ל־8.23 מיליארד דולר ב־2012.

 

מנכ"ל מיקרון ישראל יונתן ונד מנכ"ל מיקרון ישראל יונתן ונד

 

בפברואר השנה נהרג בתאונת מטוס מנכ"ל ויו"ר החברה סטיב אפלטון, שהיה אחד המעורבים בכניסתה של מיקרון לישראל. את מקומו בתפקיד המנכ"ל תפס מארק דורקן. בענף מעריכים כי השינוי בהנהלת החברה העולמית היה אחראי במידה מסוימת לשינוי במשקל שהוענק לפעילות הישראלית.

 

המשבר החל כבר ב־2011

 

הפעילות בישראל של חברת מיקרון מנוהלת על ידי יונתן ונד. בעת חנוכת העברת המפעל לידי מיקרון ביוני 2010 אמר ונד כי המפעל הישראלי יהפוך לחלק בלתי נפרד מהחברה העולמית, שהיא אחת מיצרניות שבבי הזיכרון הגדולות בעולם.

 

אך כבר ב־2011 החלו ניצני המשבר של הפעילות בארץ: מיקרון העבירה כמה מעשרות עובדיה לעבוד במפעל אינטל הסמוך כחלק מארגון מחדש. באפריל באותה שנה נרכשה חלק מפעילות הייצור של מיקרון העולמית בידי טאואר תמורת 140 מיליון דולר.

 

מלבד מיקרון פועלות בישראל שתי חברות נוספות העוסקות בייצור שבבים, שהגדולה מכולן היא אינטל המעסיקה כ־5,000 עובדים במפעלים בקריית גת ובירושלים. כמו כן חברת טאואר מחזיקה במפעל לייצור שבבים במגדל העמק.

 

בחברת מיקרון סירבו להגיב לידיעה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x