$
הייטק והון סיכון

SkyCure היא ההשקעה הראשונה של פיטנגו 6

חברת האבטחה הישראלית מפתחת כלי פיירוול מתקדמים, לאבטחת חיבור לרשתות פתוחות במקומות ציבוריים. את ההשקעה מובילה רונה שגב-גל, שותפה בפיטנגו 6

אסף גלעד 12:3113.11.12

פיטנגו מצטרפת לטרנד אבטחת המידע הסלולרי ומשקיעה שלושה מיליון דולר בסטארט-אפ סקייקיור (SkyCure). זוהי ההשקעה הראשונה של הקרן השישית של פיטנגו שגייסה 150 מיליון דולר בחודש ספטמבר האחרון, ומובילה אותה רונה שגב-גל, שותפה בקרן.

בחודש האחרון נחשפו עוד שתי השקעות נוספות בתחום ההגנה מפני חדירה לטלפונים סלולרים, בהם זימפריום שגייסה 750 אלף דולר מקרן לזרוס וסטיבן נורת'קט, ושיין שגייסה 3.3 מיליון דולר מלי קא-שינג ומאינישיאל קפיטל. בחודש יולי האחרון נחשפה השקעה חדשה של מייסד צ'קפוינט שלמה קרמר ב'לאקון סקיוריטי' המפתחת פיירוול לרשת הסלולרית.

 

רכיבי פיירוול אינטגרליים

 

סקייקיור הוקמה במאי 2012 על ידי יאיר עמית ועדי שהרבני. השניים פיתחו מערכת פיירוול למכשירים ניידים שצפויה להתמודד עם התקפות זדוניות וחדירה למכשירים ניידים. היא כוללת מורכב מרכיב פיירוול המוטמע במכשיר ומאפשר הגנה מתמשכת, לצד רכיב צד-שרת המספק שירותי הגנה ועיבוד. לדברי היזמים, היא מאפשרת הגנה נגד דליפת מידע ארגוני, תוכנות זדוניות, תקיפות של רשתות אלחוטיות וניצול של חולשות באפליקציות.

 

שהרבני מדגים את אחת מהמצוקות אותן מנסה סקייקיור לפתור: "ההתקפה המכונה Man in the Middle היא אחד מאיומי הרשת המוחשיים כיום", אמר. לדבריו, רשתות ה-WiFi הפתוחות שנמצאות במרחבים ציבוריים עשויות להוות נקודת פריצה עבור פושעי סייבר. "ההאקר יכול להשיג בקלות יחסית שליטה מרוחקת על מכשיר הקורבן, גם לאחר שהתנתק ועזב את רשת בית הקפה ובכך לגשת למשאבים פנים ארגוניים, תוך שימוש בזהות העובד. זה כלי אידיאלי עבור תוקפים על מנת לפרוץ לרשתות ארגוניות וסקייקיור מנסה להתמודד איתו", הוסיף.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x