$
חדשות טכנולוגיה

בדיקת כלכליסט

הטאבלט החדש של מיקרוסופט: מוצר מרשים עם מחלות ילדות

"כלכליסט" בדק את ה-Surface, והמסקנות: מסך המגע מגיב במהירות ואיכות הסרטים מצוינת; משטח העכבר קטנטן וצריך להתרגל לשימוש בו

איתי שמושקוביץ, ניו יורק 22:0125.10.12
שעה אחרי אירוע השקת ווינדוס 8, ערכה הערב (ה') מיקרוסופט אירוע נוסף, שהוקדש כולו לטאבלט שלה, מכשיר ה-Surface. מדובר בטאבלט ולמעשה גם במחשב הראשון שמיוצר על ידי מיקרוסופט עצמה.

 

במסגרת האירוע סיפקה סוף סוף מיקרוסופט אפשרות לבדוק ולהתנסות במכשיר החדש והמסקרן, והתחושה היא שהטאבלט החדש הוא מוצר מרשים.

 

 

ה-Surface. המכשיר אינו בגדר פשרה ה-Surface. המכשיר אינו בגדר פשרה צילום: איתי שמושקוביץ

 

הסרפס מריץ את ווינדוס RT, גרסה חלקית של מערכת ההפעלה, שלא תומכת בכל התוכנות שנוצרו עבור ווינדוס עד היום, אלא רק באפליקציות שזמינות דרך חנות האפליקציות של מיקרוסופט. המערכת הזו מיועדת רק למעבדי ARM, לראשונה בתולדות ווינדוס. מדובר במעבדים שזמינים כיום ברוב הטאבלטים והסמארטפונים ומסתפקים בצריכת חשמל נמוכה יחסית. עם זאת, כל טאבלט כזה מגיע עם חבילת אופיס, שהותאמה לווינדוס ולמסכי מגע.

 

 

 

על הנייר זה אולי נשמע כמו בעיה - מערכת חלקית ומעבדים חלשים יותר, אבל הסרפס אינו בגדר פשרה או מכשיר בינוני. המסך מציג תמונות וסרטי וידיאו באיכות מצוינת, והסרטים רצים בצורה חלקה. מסך המגע מגיב במהירות לכל פעולה או מחווה וגם משחקים נראו מצוין על המסך.

 

מיקרוסופט ייצרה עבור המכשיר גם כיסוי מסך שמתפקד כמקלדת בשתי גרסאות - מקלדת מגע ודגם שכולל גם מקשים פיזיים. שתי הגרסאות נצמדות אל הטאבלט בקלות, באמצעות מגנטים. החיבור הוא אכן פשוט מאוד - רק מקרבים את המקלדת למכשיר והיא נצמדת מיד למקום הנכון. המגנטים מספיק חזקים כדי להחזיק את הטאבלט הפוך, כלומר אפשר להחזיק את המקלדת והטאבלט נשאר צמוד אליה.

 

אפשר להחזיק הפוך אפשר להחזיק הפוך צילום: איתי שמושקוביץ

 

 

במקלדת המגע חסר משוב כלשהו שיסמן שכל מה שהקלדנו אכן נקלט. לא היתה בעיה של ממש בשימוש בה, אבל מדי פעם עצרתי לבדוק שכל הטקסט אכן עבר. המקלדת הפיזית נוחה יותר, אבל בשני הדגמים משטח העכבר, הטאצ'פד, קטנטן וצריך להתרגל לשימוש בו.

 

הסרפס עדיין סובל מכמה מחלות ילדות. בכמה מקרים המכשיר לא זיהה את המקלדת שחוברה אליו וגם תצוגת המסך נתקעה לפעמים על תמונת לאורך המסך, גם לאחר שהעמדתי את המכשיר על שולחן כשהמסך אמור להציג תמונת רוחב.

 

המשקל קל יחסית, פחות מ-700 גרם, והמכשיר לא הרגיש כבד, אבל הסטנד המובנה בו מושך בעיקר לכיוון של עבודה איתו בתצורה של מחשב, כלומר להניח אותו על שולחן ולהתחיל לעבוד.

 

 

ה-Surface. צרכנים רבים ישתמשו בו כמחשב ראשון ה-Surface. צרכנים רבים ישתמשו בו כמחשב ראשון צילום: איתי שמושקוביץ

 

כרגע הבעיה העיקרית של הסרפס היא היעדר התמיכה בתוכנות ווינדוס ותיקות והיצע נמוך יחסית של אפליקציות, בעיה שמן הסתם תיפתר בחודשים הקרובים. לקוחות עסקיים בוודאי יישארו נאמנים לגרסה המלאה של ווינדוס, אבל לצרכנים רבים הסרפס יכול לשמש כמחשב שני ואפילו מחשב ראשי, למי שמסתפק בעבודה עם חבילת אופיס, גלישה באינטרנט ושימוש באפליקציות.

 

נפילות מ-72 כיוונים שונים

 

סטיבן סינופסקי, נשיא חטיבת ווינדוס במיקרוסופט, הסביר כי הסרפס כולל את כל היכולות שהציגה החברה במערכת ההפעלה החדשה. "במערכת הפעלה או תוכנה אין כמעט מגבלות למה שרוצים לעשות", אמר סינופסקי, "אבל בחומרה הסיפור הוא אחר לגמרי, יש כל כך הרבה אפשרויות והחלטות שצריך לקבל".

 

פאנוס פאנאי, ראש צוות פיתוח הטאבלט בחברה, הדגים את תכונות המכשיר והסביר איך התנהל תהליך קבלת ההחלטות בפיתוח המוצר, ועד לאיזה רמה הגיעו הדיונים.

 

"פיתחנו אנטנות WiFi ייחודיות שלנו, שמתחברות לרשתות אלחוטיות במקומות בהם מכשירים אחרים לא קולטים כלל אות", הוא הכריז, "הסוללות בתוך המכשיר הן יחודיות שלנו, כל רכיב שנמצא בפנים תוכנן במיוחד כדי ליצור מכשיר מצוין". פאנאי אף הדגים כיצד המכשיר ממשיך לעבוד גם אחרי שמפילים אותו מגובה של 1.5 מטר ויותר: "בדקנו את הנפילות מ-72 כיוונים שונים", הוא הדגיש.

 

הכתב הוא אורח חברת מיקרוסופט בניו יורק

בטל שלח
    לכל התגובות
    x