$
אינטרנט

דלפה לרשת: אסטרטגיית תעשיית המוזיקה למלחמה בפיראטים

תביעות אישיות, כינון לובי פוליטי שישפיע על מערכות המשפט במדינות, הפעלת בלשים פרטיים וחסימת מקורות רווח: זה מה שמתכננת פדרציית המוזיקה הבינלאומית למשתפי הקבצים בישראל ובעולם

הראל עילם 11:4726.07.12
פדרציית המוזיקה הבינלאומית (IFPI) חשפה בשוגג מסמך מפורט בן 30 עמודים שכולל תיאור כללי של האסטרטגיה שלה למלחמה בפיראטיות מדיה מסביב לעולם. המסמך, שדלף לאתר קהילת שיתוף הקבצים טורנט-פריק, מתאר התנהלות שמשלבת הוראות משפטיות להסרת אתרים, התקפה על תשתית האינטרנט שלהם, שכירת בלשים פרטיים, שליחת תביעות למשתמשים ואף לובי פוליטי. המסמך מתוארך לאפריל 2012.

 

כתב אותו מו אלי, ראש מחלקת האנטי-פיראטיות בפדרציה - שפועלת גם בישראל, לצד מדינות כמו רוסיה, אוקראינה, אוסטריה, בלגיה, דנמרק, פינלנד, הודו, אירלנד, איטליה, הולנד, בריטניה ואחרות. אלי מעודד אסטרטגיה חדשה שמבוססת על הצלחות קודמות וניסיון עבר במקום תיאוריה משפטית.

 

במסגרתה, תתקוף הפדרציה גורמים פיראטיים על ידי התקפת ערוצי ההכנסות שלהם, התשתית, ספקי האינטרנט והמשתמשים עצמם. הצד המשפטי של האסטרטגיה נשען על תביעות ברמה האישית ועל בניית לובי פוליטי שינסה להשפיע על מערכות החוק, המשפט והממשל.

 

פיראטיות, הלבנת כספים ופריצות

 

לפי המסמך, הפיראטים מניחים ידם על תכנים מוגני זכויות יוצרים גם דרך פריצה לחשבונות מייל ולמחשבי אמנים ויוצרים. אותרו 50 אתרים פיראטיים במזרח אירופה שאף מתפקדים בתור קן להלבנת כספים בהיקף של מאות מיליוני דולר בשנה. הפדרציה התייחסה גם לרשת האפליקציות הפתוחה של אנדרואיד, בה קיימות אפליקציות מוזיקה לא מאובטחות רבות.

  

הדו"ח מעלה לא מעט שאלות לגבי דרך ההתנהלות האגרסיבית של הפדרציה עצמה. על מנת להלחם בשירותי ואתרי שיתוף קבצים (P2P) כגון פיראט ביי, ביט-טורנו, אידונקי ואחרים, הפדרציה בחרה בין השאר, לפי הדיווחים, להשתמש בבלשים פרטיים ובהגשת תביעות אישיות כנגד מנהלי השירותים.

 

מורידים במקום לקנות? הפדרציה מחפשת אתכם מורידים במקום לקנות? הפדרציה מחפשת אתכם איור: יונתן וקסמן

 

בנספח שעוסק בפעילות נגד שירותי אחסון קבצים, הפדרציה משבחת את התביעה נגד מגהאפלוד. זאת, למרות כשלי התביעה והעובדה שהנתוני הפדרציה עצמה מראים שהאתר אינו בין 5 האתרים הפעילים ביותר בתחום. האתר הגדול ביותר הוא שירות האירוח בענן filesonic, שאחראי בפני עצמו ליותר משליש מכל הפעילות - למרות שאינו מאפשר שיתוף נוח.

 

לחטט לפיראטים בארנק


הארגון גם מנסה להפריע לזרימת הכספים של פעילות פיראטיות על ידי הקפאת החשבונות שלהם בויזה, מסטרקארד, פייפל ופתרונות תשלום אחרים וכן בחסימתם מפלטפורמות פרסום כמו גוגל אדסנס ודאבלקליק. בנוסף, תעביר בהוראות לספקיות אינטרנט לחסום אתרים וכן למצוא, להתריע ולתבוע לקוחות שמורידים תוכן לא חוקי.

 

הדו"ח מציין שהם הצליחו להגיע להצלחה מרשימה במספר מדינות, ביניהן ישראל בנובמבר האחרון – אם כי הוא לא מציין פרטים נוספים. ככל הנראה, מדובר בהשבתת האתרים idown, הורדות.נט, wnet ואחרים.

 

באוסטריה, בלגיה, פינלנד, הודו, אירלנד, איטליה, הולנד ובריטניה הארגון הצליח לחסום סדרה של אתרים הן ברמת ה-IP וה-DNS, מה שחוסם אותם בפני רוב המשתמשים עד להקמת פרוקסי. למרות שאתרים כמו פיירט ביי הצליחו בעבר להתחמק מהמגבלות הללו בקלות, הפדרציה דווקא מציינת לטובה את שיטת הפעולה. לטענתה, רק 5% מהמשתמשים הבקיאים והמשכילים יותר יודעים לאמץ פתרונות שעוקפים את החסימות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x