$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": הטאבלט הראשון של גוגל - מסך קטן, הישג גדול

הטאבלט של ענקית הטכנולוגיה מציע תכונות פורצות דרך, מעבד חזק ואת הגרסה האחרונה של מערכת ההפעלה אנדרואיד. למרות המחיר הנמוך, הוא בהחלט יכול להתחרות בטאבלטים גדולים יותר, אבל רק למי שמוכן להסתפק במסך קטן יחסית

עומר כביר ושי ענבל 13:0105.07.12
גוגל הציגה לפני כשבוע את נקסוס 7, טאבלט ראשון מתוצרתה שפותח בשיתוף עם אסוס ונכנס לשוק הצפוף של מחשבי הלוח עם כמה יתרונות מעניינים. הטאבלט הוא המוצר הראשון של גוגל עם גרסה 4.1 של מערכת ההפעלה אנדרואיד (Jelly Bean) וכולל גם מעבד מרובע ליבות ופיצ'רים חדשים כמו שירות החיפוש החכם גוגל Now. לקחנו אותו לבדיקה כדי לראות אם הטאבלט הזול של גוגל הוא מתמודד ראוי מול מתחרים גדולים יותר, או לחלופין יכול להחליף קוראי ספרים ייעודיים בגודל דומה.

 


כמו כל הטאבלטים המודרניים, העיצוב של המכשיר פשוט, נקי ומינימליסטי. הגב הלבן עשוי מפלסטיק נעים למגע, ומהווה קונטרסט יפה למסך המגע עם השוליים השחורים שמקדימה. מבחינת משקל, הטאבלט קל יחסית לטאבלטי 7 אינץ' אחרים, אך עדיין נותן תחושה של מכשיר בעל מסה שנעים להחזיק. העיצוב המינימליסטי נותן למכשיר מראה אלגנטי, אך הוא בא על חשבון הנוחות שמשתמשי אנדרואיד התרגלו אליה כמו האפשרות להחליף את הסוללה או להרחיב את הזיכרון עם כרטיס SD.

 

פרט לכפתורי הקול ולחצן הנעילה אין למכשיר שום כפתורים פיזיים, כאשר כפתור הבית, ה־Back ומעבר בין יישומים משולבים בתחתית מסך המגע. לדעתנו, מדובר בשדרוג שמאפשר הצגת הכפתורים רק כשיש בהם צורך וניצול מקסימלי של שטח התצוגה הפנוי. חבל רק שהאפשרות לא מיושמת תמיד, ובבדיקה שביצענו הכפתורים הוצגו לרוב גם בעת משחק או תצוגה לרוחב.

 

פתח הכניסה לאוזניות, בצורה חריגה, נמצא בתחתית המכשיר משמאל לפתח ה־MiniUSB, דבר שחלק מהמשתמשים ראו בו יתרון. לנקסוס 7 מצלמה קדמית לשיחות וידיאו באיכות 1.2 מגה־פיקסל ואיכות וידיאו של 720P. האיכות שהוא מספק סבירה לכל היותר, ותהיה טובה לשיחות וידיאו אך לא מעבר לכך. הטאבלט לא מגיע עם יישום מצלמה מובנה, וכנראה שלגוגל היתה סיבה טובה לבצע את הבחירה הזו.

 

מערכת הפעלה: מהירה וחלקה יותר

 

התכונה הבולטת ביותר בנקסוס 7 אמורה להיות מערכת ההפעלה שמגיעה איתו: הגרסה העדכנית ביותר של אנדרואיד, שנקראת "סוכריית ג'לי", ואינטגרציה מובנית עם חנות גוגל פליי שדוחפת את התוכן שבחנות לחזית חוויית השימוש במכשיר.

 

בכל הקשור לסוכריית ג'לי, הגרסה החדשה לא כוללת שיפורי ממשק משמעותיים, אך לטענת גוגל, היא מהירה וחלקה יותר מגרסאות אנדרואיד קודמות. ואכן, מהשימוש במכשיר התרשמנו ממהירות התגובה שלו ומקצב עליית האפליקציות וניגון התוכן. כבר בגרסה הקודמת, קסטה, הפגינה גוגל יכולת לספק ביצועים וממשק שאינם נופלים מאלו שמציעה אפל ב־iOS, וסוכריית ג'לי משייפת אותם קלות.

 

"כלכליסט" על מסך הנקסוס 7 "כלכליסט" על מסך הנקסוס 7 צילום: אוראל כהן

 

המקלדת של המכשיר היא מקלדת האנדרואיד המוכרת, והשימוש בה נוח במיוחד. גודל המסך הופך את ההקלדה בשתי אגודלים בעת החזקת המכשיר לאידיאלית ונוחה במיוחד, הרבה יותר מהמסך הצר יחסית של הסמארטפונים, או המסך הגדול והרחב של טאבלטים נפוצים בגודל 10 אינץ'.

 

כמו שכבר התרגלנו בגרסאות קודמות של אנדרואיד, גם בגרסה זו יש תמיכה מובנית בעברית. עם זאת, הממשק בעברית אינו מלא, ובשעה שחלק מהיישומים (כמו "יומן" או "כונן", התרגום ל־Google Drive), התפריטים והווידג'טים זוכים לשמות עבריים, במקרים אחרים מוצגים השמות המקוריים באנגלית.

 

גוגל פליי: יכולות שלא זמינות בישראל

 

האינטגרציה עם גוגל פליי ניכרת מיד עם התחברות לחשבון הגוגל. תכנים שקיימים בחשבון הגוגל של המשתמש מוצגים בווידג'ט בראש מסך הבית. אבל מרבית היכולות של גוגל פליי אינן זמינות בישראל, ולכן לא יכולנו לבדוק ביצועים כמו הצגת והזרמת מוזיקה, סדרות או סרטים, ספרים חדשים ומגזינים. עם זאת, כן ניתן לקרוא ספרים נטולי זכויות יוצרים.

 

הקלקה על אחד הספרים המוצגים בווידג'ט תעלה מסך טעינה, ולאחר המתנה של כ־20 שניות ייטען הספר מהענן ויוצג באפליקצית הקריאה. מדובר בהמתנה ארוכה מהרגיל בקוראים דיגיטליים ייעודיים או בספרים באייפד, אבל מרגע שהוצג הספר הדפדוף בין עמודים מיידי ומהיר.

 

בנוסף, אפשר לשמור ספרים לקריאה לא מקוונת, לבצע חיפוש בתוך הספר, לעבור בין פרקים – בקיצור, כל התכונות שמצופות מיישום לקריאת ספרים דיגיטליים. האפליקציה עצמה מלוטשת, בנויה טוב ועובדת מהר, אבל לא כוללת יתרונות בולטים במכשיר שבשל גודלו נראה אידיאלי לקריאת ספרים.

 

 

Google Now: לומד לאט את המשתמש

 

גולת הכותרת של סוכריית ג'לי היא Google Now, שירות מותאם אישית שמבוסס על חיפוש שמאפשר להוסיף ווידג'טים שונים, המכונים כרטיסיות (Cards). אלה מתעדכנים אוטומטית על סמך מיקום, שעה, או עדכונים מהרשת.

 

בין השאר, ניתן להציג כרטיסייה של טיסה מתוכננת שתעדכן את המשתמש על זמן ההמראה ועיכובים; כרטיסיית מיקום ועומסי תנועה שמספקת מידע כמו זמן הגעה לבית או למשרד ועוד אפשרויות רבות. מבדיקה שלנו, ועל סמך הנתונים שהמערכת הספיקה ללמוד עלינו, הכרטיסיות פעלו בצורה תקינה גם בישראל.

 

היישום למעשה לומד את המשתמש על המידע האישי שהזין לחשבון הגוגל שלו, מיקומו ופרמטרים נוספים. כך, למשל, כרטיסיית מזג האוויר מציגה את הטמפרטורה במיקום בפועל, לצד הטמפרטורה בעיר הבית. כרטיסיית בתי העסק הציגה, בעת הבדיקה, מידע על חלק מהמסעדות שנמצאו בקרבת מקום.

  צילום: אוראל כהן

 

הכרטיסיות השונות מתווספות אוטומטית על סמך החיפושים שמבצע המשתמש, ואין אפשרות להוסיף כרטיסייה ספציפית. גם לאחר חיפוש, כרטיסייה חדשה לא מתווספת באופן מיידי ועוברות כמה דקות עד שהיא מוצגת. התוצאה היא חוויה מתסכלת במעט.

 

השורה התחתונה: טאבלט מהשורה הראשונה

 

לסיכום, הנקסוס 7 הוא טאבלט איכותי שמהווה קפיצת מדרגה של אנדרואיד מבחינת חוויית שימוש במחשבי לוח. למרות מחירו הנמוך, מדובר במכשיר שמציג ביצועים מרשימים ותצוגה איכותית. משתמשים ישראלים, כרגיל, יסבלו משיתוק מסוים בכל הקשור לרכישה וצריכה של תכנים, אלה שסביבם בנויה חוויית השימוש במכשיר. עם זאת, גם בלי אלו, תמורת 199 דולר מדובר בטאבלט מוצלח שיענה על כל הצרכים הבסיסיים של טאבלט.

 

ביחד עם הפייר של אמזון, יכול הנקסוס 7 לבשר עידן חדש של חדירה מסיבית לשוק של טאבלטים קטנים שיכולים לראשונה להציב חלופה מוצלחת למי שמחפש טאבלט זול, אך עדיין רוצה מכשיר איכותי ומהנה. ההקרבה היחידה מבחינת המחיר הזול היא המסך הקטן יותר, אך פרט לכך עדיין מדובר בטאבלט מתקדם ועוצמתי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x